Huilen om Wentworth

Wij zijn van de tv-serie-kijk-generatie. Wereldwijd worden er steeds meer tv-series bedacht waar wij jongeren verslaafd aan kunnen raken. Ik ben ook zo’n sucker voor tv-series. Ik kijk ze alleen niet op tv. Ik kan het niet opbrengen om, eenmaal verslaafd, een week te moeten wachten op een volgende aflevering. Aan downloaden doe ik niet, het is irritant om in het kleine beeldscherm van mijn laptop te moeten duiken en bovendien wil ik er uit luiheid Nederlandse ondertiteling bij, dus zit er maar één ding op: het aanschaffen van de dvd-boxen. Een dure grap, maar toch doe ik het. Ik kan dan op mijn gemak, als het moet tot diep in de nacht, alles achter elkaar kijken en bovendien staat het gewoon mooi in mijn kast!

Prison Break was zo’n serie die mij al héél lang in z’n greep hield. Jaren geleden, toen ik nog met Theo samenwoonde (voor mijn trouwe lezers: ja, dat ligt alweer zo ver achter me), was ik al verslaafd Nasonex annual sales . Seizoen 1 t/m 3 pronkten in onze dvd-kast (ja, die hadden we), maar helaas liet deel 4 -de laatste- op zich wachten. Dat wachten deden we echter niet meer samen, want toen was daar De Breuk! en dus Het Verdelen Van De Spullen. Ik mocht Grey’s Anatomy houden, maar dan was Prison Break voor hem. Kiezen tussen McDreamy (Patrick Dempsey) en Michael Scofield (Wentworth Miller); een bijna onmogelijke opgave. De laatste delfde het onderspit en snikkend nam ik afscheid. Wat een verlies.

Toen ik 26 werd, maakten mijn lieve Dikkuh-vrienden mij ontzettend blij: ik kreeg de Prison Break-boxen van ze kado, zowel 1, 2 als 3. Hoewel ik ze dus allang gezien had, was ik verrukt dat ze weer in mijn dvd-kast pronkten. Gewoon, voor de heb. Zodat Wentworth altijd bij me is en ik hem tevoorschijn kan halen als ik daar behoefte aan heb.

Toen ik 27 werd, maakten mijn lieve ouders mij ontzettend blij: ze gaven me seizoen 4 en zo was de serie dan echt compleet. En het mooie was: ik had deze nog niet gezien! Een hele reeks verse afleveringen (met heftig slot, zo had ik links en rechts al gehoord) brandde in mijn handen. Maar helaas! het kon nog niet. Vriendje J. liep namelijk GIGANTISCH achter en begon op dat moment pas aan seizoen 1! Ik moest kiezen: zonder hem kijken, of op hem wachten tot ie eindelijk ook bij 4 was aanbeland.

Respect voor mezelf: ik deed dat tweede. Ik wachtte. Ik keek toe hoe J. zich door de afleveringen heen worstelde en langzaam maar zeker ook verslaafd raakte. Hij, die nooit tv kijkt en het zwaar zonde van zijn tijd vindt (behalve Studio Sport dan hA?! mannen!), verslond de ene na de andere. Ik sprong een gat in de lucht toen het eindelijk zover was en ik weer kon aanhaken. Seizoen 4 bleek weer ongekend spannend en fantastisch, we zaten er he-le-maal in.

En toen was het afgelopen maandag dan echt tijd voor de allerlaatste aflevering. Het was al veel te laat, eigenlijk allang bedtijd, maar we konden het niet laten. En zo kwam het, dat ik uiteindelijk met betraande ogen naar de aftiteling keek en met een heel naar gevoel ging slapen. Niet alleen was er een einde gekomen aan het Cheap dipyridamole medication Cheap dehumidifier cannabis Prison Break-tijdperk, de manier waarop deed me bovendien veel verdriet. Een nieuwe serie is dan ook voorlopig nog niet welkom in mijn kast! Eerst dit maar eens verwerken.

32 Comments

 1. Roos 26 mei 2010 at 18:38

  Ook ik was zo’n PB verslaafde. Heb seizoen 4 dan ook allang geleden gezien. Vond het maar een slap einde van zo’n goede serie en gewoon niet leuk natuurlijk!

 2. Joëlle 26 mei 2010 at 18:44

  Erg is dat hè, als je favoriete serie afgelopen is of als het nog maaaaaaaaaanden duurt voordat het nieuwe seizoen begint… Maar snel een nieuwe verslaving zoeken ;).

 3. Sanne 26 mei 2010 at 18:48

  Haha :) Ik ben met Prison Break gestopt ergens na seizoen twee volgens mij. Maar ik vond vooral het eerste seizoen fantastisch. Dus ik heb het toch maar weer eens gedownload, en ga weer helemaal opnieuw beginnen. Maar eerst moet ik me van mezelf door Lost heen worstelen. En mocht ik die twee series gehad hebben dan staan er nog zo’n tien op mn computer ;) Ik moet trouwens nog steeds het einde van seizoen 3 van Gossip Girl verwerken, heb je dat al gezien? Gelukkig komt daar wel een nieuw seizoen van.

 4. Nicky 26 mei 2010 at 19:05

  Prison Break heb ik ook echt verslonden, elke aflevering eindigde zooo spannend dat je wel de volgende gelijk wou kijken.. Helaas nu echt afgelopen =(

 5. Eline 26 mei 2010 at 19:19

  Ik ben ergens in seizoen 1 binnengevallen en in seizoen 2 gestopt. Ik vond het te ongeloofwaardig

 6. Bodine 26 mei 2010 at 19:30

  Zal ik eens wat zeggen, omdat ik heb gehoord dat het einde zo zielig is, ben ik gestopt met kijken! Ik vind Prison Break ook ontzettend gaaf, ik volgde het op tv. Maar de laatste 3 afleveringen kon ik niet kijken, en heb ze daarna ook niet meer gedownload vanwege alle verhalen. Mijn herinneringen aan Prison Break zijn daarom nog rooskleurig :D

 7. Kris 26 mei 2010 at 19:42

  Ik ben een tijd terug ook begonnen met Prison Break en was ook binnen no time verslaafd. Heb de hele serie in één adem gekeken. Het einde vond ik ook verschrikkelijk! Wel supergoed van je dat je hebt kunnen wachten met kijken, dat zou mijn absoluut niet zijn gelukt. Overigens voel ik me de enige op de wereld die Sucre leuker vond dat Michael. :P

 8. Danielle 26 mei 2010 at 19:53

  Ohhhhh
  Ik zag gisteren je tweet al.
  Ik moet nog kijken, dus sla het lezen van je blog lekker over :P

  Als je tijd hebt en je komt bij mij langs… Je staat op mijn site …. ;) Meer zeg ik niet.

  Liefs

 9. Mieke 26 mei 2010 at 20:19

  Ongelofelijk hoe verslaafd je inderdaad aan zo’n serie kan zijn. Dat je ook oprecht verdrietig bent als het is geeindigd. ;)

 10. Jant 26 mei 2010 at 20:34

  Hey miekje,

  Ik weet het!! Erg he! Ik heb echt zitten huilen!!! Ralph had mij belooft dat hij niet dood zou gaan…
  Ik was intens verdrietig. Gelukkig kon Ralph mij wel troosten ben ik nu een beetje over de dood van Michael heen. Af en toe doet het mij nog pijn…. Hij was zo leuk en lief en slim….. Zucht….

 11. Willemvk 26 mei 2010 at 22:01

  Ik had van te voren al gehoord dat er geen kans zou zijn op een seizoen 5. Er zouden dus belangrijke personen sterven. Maar zelfs met die wetenschap kon ik het niet helemaal droog houden.

  OT: “Respect voor mezelf: ik deed dat eerste. Ik wachtte.” Was het niet het tweede?

 12. Ioni 27 mei 2010 at 05:22

  Stefan was ook erg verslaafd. Ik vond het nooit zo leuk. Die serie leek maar door te gaan en steeds onwaarschijnlijker te worden. Net als bij Lost… En dan ga ik met mijn ogen rollen. :x

 13. Laura 27 mei 2010 at 06:32

  Oeh, ik geloof dat ik een van de weinige ben van deze generatie die niet van de TV-series is. Vergeet het ook altijd somehow. Enige dvd-box die ik bijna af heb gekeken is Third Watch, maar dat is het dan ook…

 14. Bianca 27 mei 2010 at 07:57

  Ik ben ook nog steeds in de rouw. :-(

 15. Danielle 27 mei 2010 at 08:36

  arm kind, knuffel!! Ik ben met PB gestopt ergens in het tweede seizoen, ik vond het allemaal nogal achterhaald (of het kwam omdat ik de eerste paar afleveringen had gemist en het verhaal niet helemaal meer volgde) misschien… moet ik nog eens een poging wagen?

 16. Ilse 27 mei 2010 at 10:43

  Het einde was zo niet leuk he! :( Ik zat ook met betraande oogjes te kijken, heb je de film al gezien??

 17. Ingelise 27 mei 2010 at 11:03

  Sinds ik Bones seizoen 1 in mijn kast heb staan, ben ik verslingerd aan DVD-boxen. Duur grapje inderdaad. Respect trouwens, dat je kon wachten tot vriendlief bij seizoen vier was! ;)

 18. inge 27 mei 2010 at 13:20

  nog nooit één aflevering gezien. maar ik ben dan ook niet zo van de tv-series. lost is ook totaal aan me voorbij gegaan, 24 ook, en meer namen schieten me niet eens te binnen nu hahaha!
  grey’s anatomy kijk ik dan weer wel, maar dat is nu weeeeer afgelopen? pfff.. idd irritant dat afhankelijk zijn van tv dan hoor!

 19. inge 27 mei 2010 at 13:20

  ps waarom heb ik geen foto bij m’n reacties? #durftevragen

 20. inge 27 mei 2010 at 13:44

  #test

 21. Saskia 27 mei 2010 at 16:40

  Mijn vriend is er ook weg van, ikzelf niet zo.

 22. Elise 27 mei 2010 at 17:34

  Oh .. ik volg nu niks meer. Heb 18 jaar ATWT gevolgd maar aangezien dat ook gaat stoppen ga ik maar niet echt series volgens .. geen zin om straks weer uren voor de buis te hangen .. heb zoveel hobbies hah

  Meis, leuk dat jullie dat samen doen.

  groetjes Elise

 23. toaske 27 mei 2010 at 17:36

  Ik heb het nog nooit gezien. Het is dus blijkbaar wel de moeite waard?

 24. tijne 27 mei 2010 at 19:16

  Blij om te lezen dat Toaske ook nog nooit heeft gekeken. Ik ben blijkbaar niet helemaal van deze tijd, nog geen één aflevering gezien. Shame on me! Maar zelfs nadat de ergste hype voorbij is (toch?), ben ik toch wel benieuwd geworden. Het is dat mijn telefoonrekening asociaal hoog is deze maand, anders had ik misschien een poging voor box 1 gewaagd. Vriendinnetje van mij wil het ook nog steeds zien…

  xx

 25. Monique 27 mei 2010 at 19:28

  Heftig einde he? Ik werd er ook naar van. Heb je ‘de film’ trouwens al gezien? Schijnbaar wordt daarin uitgelegd wat er precies is gebeurd, dat het zo is geëindigd..

  Suggestie voor de volgende serie: Lost! Maar eerst dit maar eens verwerken ja ;)

 26. Saar 28 mei 2010 at 15:39

  Ik heb het nog niet gezien, het heeft me ook nooit getrokken eigenlijk.
  Maar veel sterkte met het verwerken van je verlies. :)

 27. Chantal 28 mei 2010 at 17:26

  Ik heb ook ontzettend zitten janken bij die aller laatste aflevering. Niet zo zeer omdat de serie af was, want daar was net, naar mijn mening, ook wel aan toe. Maar de manier waarop. AUW!

 28. Annet 28 mei 2010 at 23:41

  Het is echt een super serie! I love it! Ik heb ook wel ff gejankt hoor hihi.. Mijn broer downloade ze altijd en dan keken we via zijn x-box die op de tv aangesloten was, ideaal!

 29. Desiree 30 mei 2010 at 12:28

  Ik heb hier alleen seizoen 1. Ik vond dat seizoen echt geweldig, 2 ging ook nog wel, maar daarna… brr, rillingen! Toch denk ik niet dat ik met 1 dvd box kan leven, dus ze zullen er vast wel komen!

 30. Annemarie 11 augustus 2010 at 23:00

  Ik heb prison break nooit gevolgd dus deze voorliefde kan ik niet met je delen…
  Maar je hebt er wel lang op moeten wachten voordat je het einde kon zien!

  Kan trouwens wel begrijpen dat je graag dvd boxen ervan hebt. ;-) Ik heb dat ook met series maar dan voornamelijk nederlandse..

 31. Puck 12 augustus 2010 at 07:24

  Ik snap het even niet… Het is toch uit met J? Heb je de serie nog wel gewoon samen met hem gekeken? Of is het weer goed? Of…

 32. Marieke 12 augustus 2010 at 08:51

  @ Puck: Ik heb van Sanne (sanye.nl) begrepen dat deze blog opeens als nieuw in de feedreaders stond? Gek, want hij is oud! Het is inderdaad nog altijd uit met J, haha..