Wijntechnisch ben ik 16

Iphone tracker, Whatsapp spy. Order fincar Where to buy rosuvastatin Ik val maar meteen met de deur in huis: ik hou van zoete witte wijn. (Ik heb al ingecalculeerd dat ik met deze bekentenis bloglezers en Twitter-volgers verlies.) Ik probeer echt regelmatig andere wijnen uit, omdat ik al geruime tijd geen 16 meer ben en heus wel weet dat zoete witte wijn dus eigenlijk niet meer kan. Maar het lukt me niet, droge witte of rode wijn vind ik gewoon echt vies.

Ik heb een tijdje gedate met een wijnkenner. En dat was heel fijn, want niet alleen accepteerde hij zonder bijdehante opmerkingen dat er aan mijn wijnkennis en -smaak nogal wat schort, ook bracht hij steeds nieuwe wijnen voor me mee. Als eerst een wel héél zoete, waardoor zelfs bij mij bijna het glazuur van m’n tanden sprong, maar daarna steeds een iets minder zoete. Hij leerde mij wijn drinken en had daar nog plezier in ook. En daar was ik hem uiteraard erg dankbaar voor! Even zag het er naar uit dat het nog wat ging worden met mij -wijntechnisch dan- maar het bleef uiteindelijk bij een paar dates. Tot een acceptabel wijnniveau is het dus helaas nooit gekomen.

Sinds een tijdje lust ik echter ook rosé. Een flinke upgrade al: met een rosé kun je immers wel aankomen als je in de kroeg of sportkantine gevraagd wordt wat je wil drinken. Helaas betreft het alleen nog de zoete rosé en de allerlekkerste die ik daarvan geproefd heb, is die van de Lidl (voor de liefhebbers: de White Zinfandel met de zomerse naam ‘California’). En laat ik nou net geen Lidl in de buurt hebben… Wat ik gelukkig wél heb, zijn hele lieve ouders met wél een Lidl om de hoek. Bovendien weten zij dat ik erg blij word van een glaasje koude California. Dus altijd als ik bij ze op visite ben (hoe volwassen, op visite bij je ouders!), krijg ik eerst een professionele cappuccino -met extra suiker- uit hun superdeluxe koffiezetding met vers gemalen bonen en opgeklopte melk dat de perfecte stijfte (is dat een woord?) heeft en vervolgens de vraag: “Roseetje Mariek?”

Als ik dan later -inmiddels lichtelijk aangeschoten omdat ik in mijn eentje zowat een hele fles kortjan heb gemaakt- weer op huis aan ga, krijg ik vaak ook nog een paar flessen mee. Of een hele doos. “Voor je voorraad…” zegt mijn mama dan. Hoe lief is dat! Consequentie is wel dat als zij bij mij op visite komen (nA?g volwassener!), gecontroleerd wordt hoeveel flessen er nog staan. En als ik dan, licht beschaamd, zeg dat ik er weer bijna doorheen ben, valt mij een lacherig ‘oohhh, dat meen je niet!’ ten deel. Alsof ik de alcoholist zelve ben.

Nu de zomer eraan komt, wordt het alleen maar erger. Er is niets heerlijker dan een koud glaasje zoete witte wijn of rosé op een fijn terras of aan het strand, vergezeld door een frisse salade en knapperig stokbrood met kruidenboter. Of een bittergarnituur, vooruit. Oh ja, en prettig gezelschap natuurlijk. In de zomer duiken er in ieder geval steeds meer medeliefhebbers op en voel ik me even niet zo kansloos meer. Hoera!

LEES OOK:

44 reacties

 1. Ik ben sinds een jaar ongeveer opeens helemaal van de zoete witte wijn af. Ik krijg het niet meer naar binnen. En waardoor? Geen idee. Ik drink het meest droge witte wijn in de kroeg en thuis eigenlijk vrijwel altijd rose. Yumz!

 2. ik zoete witte wijn dan echt iets voor de ik-mag-eindelijk-officieel-alcohol-leeftijd mensen? Dan ben ik ook verkeerd bezig, want dat is wel mijn favoriet.

  Maar balen dat je geen lidl hebt zeg in de buurt, dan maar de alochol controle behouden ;)

 3. Haha mij raak je niet zo makkelijk kwijt hoor. Ik houd ook wel van zoete witte wijn, maar dan inderdaad wel de hele zoete variant en bij het dessert :)

  Ik denk dat jij gewoon een keertje een hele goede witte wijn moet drinken. Want droge witte wijn uit de kroeg of op (de meeste) terrassen is ook gewoon bocht, niet te drinken gewoon.

  Ik zeg neem je vriendje een keer mee voor een romantisch weekend aan zee bij elzenduin ;-) en dan schenk ik je de lekkerste wijnen (en als je het dan nog niet lekker vind krijg je van mij lekker zoete witte wijn, of zoete roze bubbelende sake)

 4. Haha wat een leuke log! Ik drink altijd droge witte wijn en dat klinkt toch inderdaad iets volwassener.. Rode wijn is helemaal grown up, maar dat vind ik echt bocht :)
  Meid, drink wat je lekker vindt, Proost!
  Liefs!

 5. Ik heb gelachen :D
  Maar je hebt gelijk, die Zifandel is ook erg lekker. Laat ik nou net gisteren bij de Lidl geweest zijn en een doos rijker weer thuis gekomen zijn….

 6. O joh je hoeft je toch niet kansloos te voelen omdat je zoete witte wijn alleen maar lekker drinkt? Maakt jou het uit! ;-)

 7. Maar zoete witte wijn is ook gewooon het allerallerlekkerst! En dan zijn die van de supermarkt vaak nog het lekkerst. Bijvoorbeeld Canei, echt van die wijn die pubers van hun zakgeld kunnen betalen…

 8. Wijn drinken staat zo gezellig, helaas vind ik het echt niet te eten! Ik houd het bij wodka cassis ;)

 9. Ik ben nog steeds fan van zoete witte wijn, of het nu wel of niet kan! Rode wijn en rose vind ik helemaal niks. Prosecco is trouwens ook erg lekker!

 10. Wat schrijf je dit toch weer heerlijk en herkenbaar…Mijn vrouw (hoe volwassen klinkt dat) drinkt wijn waardoor niet alleen het glazuur van je tanden springt maar ook je vullingen spontaan uit je kiezen springen. Wat een bocht is dat zeg. Maar goed ze wordt er blij van en vindt het heerlijk dus dat mij ook weer blij. Ikzelf ben ook helemaal geen wijn drinker. Ik drink eigenlijk alleen bier. Maar goed wie wilt dat nou weten. XX N.

 11. Hahaha miekje,

  Zo ben ik ook ooit begonnen. Maar ik was 18…. Nu drink ik alle soorten wijn. Zelfs rode. En ik vind soms nog lekkerder dan rose!!
  Maar Rose blijft altijd dicht bij mij!!! ;)

 12. Haha, met alleen die lekker Zinfandel-rosé (ik ben ook fan!) leer je natuurlijk nooit wijndrinken ;-) Het is een kwestie van blijven proberen, er is hoop!

 13. Oeh, als je van zoete rose houdt dan heb ik nog wel een tip voor je. 1. De huisrose van de AH, California. Ook zinfandel en per liter verkrijgbaar 2. De rose (ook zinfandel) van Julio Gallo. En tot slot kun je ook eens zo’n grote fles Sangria van de AH proberen, met wat fruit erin of course. Da’s een hele zoete rode wijn :-)!

 14. Zoete witte wijn is niet kansloos, maar lekker!
  Hoewel droge witte en rode er bij mij ook prima ingaan. Ik ben wel een wijndrinker, maar ik moet dan weer helemaal niks van bier hebben. Jurgh.
  Maar weet je welke rosé ook lekker is? De Franse rosé d’anjou. Die hebben ze bij de Appie. ;)

 15. Zelf hou ik dan toch ook het meeste van zoete witte wijn, terwijl in mijn omgeving iedereen droge drinkt.. Dus ik moet overal en altijd zelf een fles meebrengen ;)

 16. Ik ben overgestapt op de Martini. Alcoholist als ik ben, weet ik na 2 wijntjes mijn eigen naam al bijna niet meer b.w.v.s… Wijn valt bij mij gewoon niet altijd even goed. Sterke drank daarentegen kan ik dan wel weer hebben (hoe vreemd…). :)

  Maar in de zomer een wit wijntje gaat er bij mij ook zeker wel in. Dus ik zeg: doen!

  xxx

 17. Toch prefereer ik nog altijd een goed glas rode wijn… Had achter jou trouwens wel een echte wijndrinker gezocht! ;)

 18. Ik ben ook fan van de zoete witte wijn. En ik vind het zo’n onzin dat dat niet volwassen is. Ook in restaurant wordt vaak gezegd dat bij dit hoofdgerecht de zoete witte wijn niet past. Alsof ik dan maar een droge wijn moet drinken die ik niet eens lust! Ik wil gewoon mijn zoete witte wijn!

 19. Ik drink rode wijn of mixjes.
  Of bier. En dat vinden sommigen dan weer raar voor een meid.
  Drink jij lekker je zoete witte! Als jij dat lekker vind :)

 20. Je moet lekker drinken wat je lekker vind ;-)
  Ik drink ook graag rosé, maar vindt rode wijn ook lekker.

 21. Zo, dat was lang geleden :) Maar bijgelezen ;)

  En… Lidl zit niet zo heeeeel ver weg. En als je een keer toch in de auto zit, rijd je toch gewoon een keer langs de Vasco da Gama laan en haal je daar paar dozen. Staat ook heel volwassen, heel veel flessen op voorraad ;)

 22. ik begon ook ooit met kinderkampwijn. van die mierzoete alte weintradition die, zo zei mijn schoonvadee destijds, best te drinken is, maar je moet niet net doen of ’t wijn is hahaha.
  inmiddels ben ik wijntechnisch 47 ; )

  ps piat d’or is ook heul lekker en eh, laagdrempelig!

 23. Nou, ik was ook van de zoete witte wijn (nog steeds trouwens) al kan ik een droge nu ook wel waarderen. En wat rood betreft, zweer ik bij zoete Spaanse rode.

 24. Ik vind alle wijn -rood, wit, zoet, droog, rose- niet lekker. Ik krijg t gewoon echt m’n strot niet door.

  Maar als jij dat lekker vindt, waarom zou je je daar dan voor moeten schamen? Ik zeg; gewoon lekker door drinken! :)

 25. Ik ben nog erger… Ik ben blijven hangen bij mix-drankjes en likeurtjes. Zelfs zoete witte wijn vind ik niet écht lekker. Bier lust ik ook al niet…

  Eigenlijk drink ik nog het meest cola. Ben ik dan een tiener? :x

 26. Heel herkenbaar! & ook rosé smaakt mij niet.. Het allerlekkerst is toch wel een lekkere mix, maar wijn is gewoon goedkoop, lekker en gezellig als je samen met nog iemand drinkt!

 27. Ik drink gewoon nog steeds Canei… En over een schaamte ben ik al een tijdje heen. Ik vind wijn niet lekker en dat is maar goed ook, anders zou ik iedere avond een fles kordaat maken, zo’n typje ben ik wel.

 28. Ik vind zoete witte nog steeds het lekkerst. Halfzoete of droge lust ik ook wel, maar de zoete gaat er toch het beste in haha. Wie bedenkt nou weer dat zoete witte “niet kan” vraag ik me weleens af? Kan jou het schelen wat anderen daarvan vinden ;). Rosé vind ik nog steeds niet lekker, helaas.

 29. Meis, ik ken je probleem totaal! Ik lust ook alleen zoete witte wijn of zoete rosé, AH huismerk is daar heerlijk van en gaat er goed doorheen trouwens! En anders, als het niet anders kan, drink ik droog maar met een scheutje water erbij…

 30. Ik lust alleen zoete witte wijn, maar alleen Muscato d’asti (ofzoiets haha) de rest vind ik ook vies. En te droog. Rosé gaat nog wel.. Maar dan idd alleen die van de Lidl!

 31. hahaha nou, als je met dit soort wijndrinkgedrag 16 bent, dan ben ik ook nog altijd 16 gebleven. Ook ik dronk alleen zoete witte en rosé. Nu drink ik al bijna een jaar helemaal geen alcohol meer. Maar dat heeft zo z’n eigen reden.
  Lekker zoete witte en rosé blijven drinken hoor Mariek! En niet voor schamen. Smaken verschillen nu eenmaal.

 32. Liever wijntechnisch 16 dan wijntechnisch bejaard of student ;)
  Ook ik zuip alleen zoete witte wijn en het liefst alleen die van Lambrusco. (Cheap ass wine..) En als ik dronken ben wil ik de duurdere merken ook nog wel accepteren onder het mom van zuipen en niet zeuren. Dus je staat niet alleen ;)

 33. Ik ben helemaal geen drankliefhebster echt ik drink bijna nooit alcohol maar zomers vind ik een Caneitje errug lekker. Rood of wit maak mij neit uit maar zoet en bubbels .. smakelijk : )

  fijne avond, Elise

 34. Ik lees net dat je White Zinfadel van Lidl lekker vind, nou dan vind je de Wihte Zinfandel van wijnhuis Gallo (ook Californisch) vele malen lekkerder! Menig niet wijndrinker drinkt hier nu ineens de rose mee! Jammer genoeg niet per gallon te koop in de VS :( moeten ze nog maar ff gaan invoeren!

 35. Hmmm. Als je 22 bent en je drinkt ook nog steeds zoete, witte wijn… Ik ga ook maar eens zo’n bijna-als-de-grote-mensen-rose proberen=D