Einde van een tijdperk

Het is zover: mijn laatste dag bij Ze.nl is aangebroken. Het is gek, dubbel, raar, vreemd, geef het een naam… Maar ook: goed. Ik heb alles uit deze baan gehaald wat erin zit en heb nu zin in mijn nieuwe stap bij Vrouwonline.nl.

Ik schreef een afscheidscolumn op Ze.nl voor mijn trouwe lezeressen daar en wil die ook hier even delen. Bedankt voor alle lieve berichtjes op mijn vorige blogpost!

EINDE VAN EEN TIJDPERK

Overdragen, opruimen, uitleggen, afronden… Na 3,5 week dit soort termen veelvuldig te hebben gebruikt, is het nu dan echt zover: vandaag is mijn laatste dag bij Ze.nl. En dus is het tijd voor een afscheidsberichtje.

Eind vorige maand belandde er een vacature in mijn mailbox die wel heel erg leuk was. Ik solliciteerde, mocht op gesprek komen en werd nog aangenomen ook. Per 1 november welteverstaan (snel!). Ik ga de overstap maken van Four People (waar Ze.nl onderdeel van is) naar het grote Sanoma: ik word Internet Coördinator bij Vrouwonline.nl.

Waarom?
Hoewel ik het bij Ze.nl altijd ontzettend naar mijn zin heb gehad, werd het na bijna drie jaar toch tijd om verder te kijken en mijn horizon te verbreden. Ik heb hier super veel geleerd en veel mensen ontmoet, maar vooral: ontdekt waar mijn hart ligt. Het internet, schrijven en vrouwen Рdie combinatie is als baan fantastisch. Ik heb dan ook het geluk dat ik mijn carrière in deze branche kan/mag gaan voortzetten en vertrek met een rugzak vol fijne herinneringen en een mooie werkervaring.

Pijn in het hart
Natuurlijk doet het ook wel een beetje pijn. Ze.nl is de afgelopen jaren mijn kindje geworden. Ik heb het zien groeien van een kleine website tot een grotere serieuze speler in de markt van vrouwensites. Ik ben me gaan hechten aan de doelgroep, lezeressen, toon, lay-out, uitstraling en zelfs aan de drempels die we onderweg tegenkwamen en meestal ongeschonden overwonnen. Lieve collega-redactrice Jet Wieske en ik zijn jarenlang een topteam geweest, een geoliede machine, en ook aan die samenwerking komt een eind. Helaas.

Vol goede moed verder
Dat maakt echter ook dat ik er het volste vertrouwen in heb dat Jet mij prima gaat opvolgen als hoofdredactrice. Ze kent de site door en door en heeft ontzettend veel zin om een nieuwe frisse start te gaan maken. Samen met onze huidige stagiaire Roos zal zij het Ze.nl-werk dat wij als team hebben opgebouwd voortzetten.

Bedankt!
Ik wil jullie als lezeressen bedanken voor het feit dat jullie ons bereik hebben doen groeien en Ze.nl zo groot hebben gemaakt. Ik heb altijd met veel plezier aan de site gewerkt in de hoop jullie ermee te vermaken, en aan de cijfers te zien is dat ook aardig gelukt. Uiteraard kom ik hier nog regelmatig een kijkje nemen en hoop dat jullie dat ook vooral blijven doen!

Voor degenen die het leuk vinden om mij te blijven volgen: ik heb Twitter (@brouwertje) en een eigen weblog: www.brouwertje.com.

Veel liefs,

Marieke Brouwer
(ex-)Hoofdredactrice

22 Comments

 1. Laura 27 oktober 2010 at 08:32

  Mag ik zeggen dat ik er niet rouwig om ben? Nu kan ik met je lunchen :D

 2. Joyce 27 oktober 2010 at 09:18

  Succes met je laatste dagje en heel veel plezier met je nieuwe job!

 3. Saar 27 oktober 2010 at 09:26

  Afscheid nemen is nooit leuk maar is wel belangrijk. Ik wens je nogmaals veel geluk en ik ben benieuwd naar je nieuwe werkervaringen!

 4. Susanne 27 oktober 2010 at 09:53

  Ben blij dat je zo’n fijne tijd hebt gehad bij ze.nl en nu verder kan bij Sanoma. Een supermooie carrieremove!

 5. Anouk 27 oktober 2010 at 10:18

  Veel plezier op je laatste dag en succes bij je nieuwe baan. Het zal vast wel lukken :)

 6. Rosanneke 27 oktober 2010 at 11:05

  Heel veel plezier en succes op je nieuwe werk!

 7. Vonnieb 27 oktober 2010 at 12:01

  Heel veel succes bij je nieuwe baan.

 8. Miekoe 27 oktober 2010 at 12:44

  Kan me voorstellen dat het dubbel is.
  Maar ik wens je heel veel succes en plezier in je nieuwe baan!

 9. Sabine 27 oktober 2010 at 16:32

  Het is een mooie en zeer goede stap voor je! Het is altijd even vreemd, maar je bent zo weer thuis op je nieuwe plek!
  xxx

 10. Sunlover 27 oktober 2010 at 17:54

  Goed dat je deze stap durfde te nemen. Je bent nog jong, dus je kunt nog bij veel bedrijven makkelijk aan een baan komen. Succes met je nieuwe job!

 11. Claudia 27 oktober 2010 at 18:10

  Zolang je hier nog blijft schrijven maakt het mij niet uit. En zolang jij plezier hebt in wat je doet.

 12. amethyst 27 oktober 2010 at 18:37

  En nu zit het er echt op. Maar er gaat een wereld voor je open!

 13. Willemvk 27 oktober 2010 at 20:06

  Mooi geschreven afscheid1!

 14. Toaske 27 oktober 2010 at 20:38

  Mooi afscheidswoord schreef je. Heel veel succes en plezier in je nieuwe baan!

 15. roos 28 oktober 2010 at 12:45

  Nog gefeliciteerd, super leuk ;)

 16. Petra 28 oktober 2010 at 19:16

  Had ik je al gefeliciteerd met je nieuwe baan? Supermooie carrieremove. Heel veel succes!

 17. Annemarie 28 oktober 2010 at 19:44

  Veel plezier bij je nieuwe baan!!! :-)

 18. Mylene 28 oktober 2010 at 19:51

  Ik hoop dat je het net zo leuk bij Vrouwonline.nl zult hebben als bij Ze.nl. Heel veel succes!

 19. Linda 03 november 2010 at 03:31

  Leuk, een nieuwe uitdaging! Veel plezier en succes.

 20. LTTMY 06 november 2010 at 10:49

  Nieuwe uitdaging, is meestal leuk en spannend, veel plezier en succes

 21. Joy 07 november 2010 at 22:16

  Heel spannend en eng, maar vooral heel leuk, zo’n nieuwe stap. Heel veel succes en plezier!

 22. Angela 11 december 2010 at 11:12

  succes met je nieuwe baan meid!