De grote gele M gaat gezond

Ik ben gek op McDonald’s. Je kunt me wakker maken voor een sappige Big Mac met een grote portie Franse frietjes en twee kuipjes fritessaus, liefst met een vanille milkshake ernaast. Ook een McChicken gaat er wel in en een cheeseburgertje op z’n tijd als tussendoortje is voor mij meer regel dan uitzondering. Ja, ondanks het feit dat je binnen een uur weer honger hebt en zonder moeite een nieuw menu naar binnen zou kunnen stouwen.

Die liefde voor fast food is van jongs af aan gevoed. Mijn ouders lusten op z!n tijd ook best een burgertje, dus namen ze ons regelmatig mee naar de grote gele M. (Voor de pedagogen die gelijk aan het steigeren gaan: niet elke week.) En waar de meeste kinderen na twee kinderfeestjes bij McDonald’s de keuken en de levensgrote vriezer wel gezien hadden, kon ik er niet genoeg van krijgen.

Ik sprong enorme gaten in de lucht, iedere keer als bleek dat we voor de verjaardag van een vriendje of vriendinnetje weer richting die M gingen. Ik kleurde de kleurplaten naar hartelust in, stond vooraan als de jarige job een hamburger mocht bakken en bleef het langst in de vriezer staan. Ik hou van de Mac en zijn geur en het eten en de ijsjes en de milkshakes en de vette vingers en het logo en mascotte Ronald McDonald en de ballenbak en alles!

Blijer dan blij was ik dan ook toen op de redactie van Vrouwonline.nl de telefoon ging en de receptionist meldde dat er iemand van McDonald’s aan zijn balie stond die iets aan ons wilde afgeven! Direct liep het water me in de mond en ik was daarin niet de enige. Ook de collega’s hadden wel zin in een foute snack, dus sprintte stagiaire Anouk naar beneden.

Die kwam helaas van een koude kermis thuis. McDonald’s is namelijk een nieuwe weg ingeslagen: de fast food-keten gaat groen! Niet alleen de borden met de grote gele M zijn van rood naar groen versprongen, ook het assortiment aan eten heeft een gezondheidsslag gemaakt. In plaats van een doos vol friet, bracht Anouk dan ook een enorme kleurige fruitmand mee naar boven en twee koeltassen vol fruitsmoothies. Ook lekker. Ofzo.

Ik was wel een beetje gedesillusioneerd. McDonald’s is voor mij onlosmakelijk verbonden met bovenstaande herinneringen, smaken en geuren. Daar horen geen smoothies en fruitmanden bij. De Mac hoort gewoon vet en slecht te zijn. En HEUL lekker. Dat gezonde spul mogen ze van mij houden, daarvoor ga ik wel naar de groenteboer.

Ook verschenen op Vrouwonline.nl

LEES OOK:

19 reacties

 1. Tja, inderdaad even wennen… maar voor mij als vegetarier wel leuk; nu kan ik lekker frietjes snaaien met daarbij een lekkere salade of fruit in plaats van de anderen hun burgers uit hun mond zitten te kijken omdat ik na de frietjes nog best trek heb ;-)

 2. Wat is er mis met het feit dat je tegenwoordig ook een gezonde hap kunt krijgen bij de McD’s? De hamburgers, kipnuggets en franse frieten zullen heus niet uit het assortiment verdwijnen, hoor…

 3. hahaha je had bij mac moeten gaan werken, dan vind je het heel snel niet meer leuk om hamburgers te bakken ;-) maar je hebt groot gelijk! Groente hoort niet echt bij de mac =D

 4. Als ze nu ook nog milieuvriendelijk worden ben ik helemaal fan. Overigens gaan alleen de kipdingen en de McKroket erin. De rest van het feest vind ik maar smerig!

 5. Jeeeeeeeemig wat ondankbaar weer. Zal McDonalds leuk vinden om te lezen. Bezorgen ze voor een godsvermogen aan producten op de redactie, wordt er enorme antireclame voor gemaakt op deze blog. Maar ja, niet verwonderlijk, want jij hebt altijd wel wat te zeuren. AL-TIJD! Volleybalveld opbouwen: Kut. De NS: Kut. Je bent altijd moe, ziek, zwak of misselijk. En de award voor grootste zeurkous om niks gaat naar… Marieke Brouwer! Kijk eens om je heen en wees blij met wat je hebt.

 6. Yes please. Nu kan ik ook eindelijk eens wat bij de MacDonalds eten aangezien ik ziek word van hun huidige assortiment :)

 7. Een beetje meer gezond als variatie vind ik geen gek plan. Maar ze moeten het niet aan ons proberen op te dringen. Bij de MAC kom ik nog steeds voor de heerlijke MC Kroket en de franse frietjes!!!

  pssst: M.S dat je iets aan te merken hebt op iemand oké maar heb dan ook het lef je naam te zeggen. ;)

 8. ik vraag me af of je idd beter naar de betere groenteboer kan gaan.. en wat zal het kosten? daarnaast blijven ze ongetwijfeld hun foodvervangers verkopen, don’t worry ; )
  joon vindt vooral de happy meal geweldig. en dan vraag ik, wat wil je in je happy meal? en dan met moeite (want het gaat natuurlijk niet om ’t eten) komt er frietjes en kipnuggets uit en dan zegt ‘ie, én een happy meal =) hihi
  hier zitten ze niet meer, liep niet #trotsopdorp ; ) hahaha maar we gaan toch wel paar keer per jaar, hoort bij de opvoeding ; )

 9. @ MS

  Jij ben echt een held!
  Je lijkt wel een kindje van 12!
  Zet gewoon je naam erbij dan pussy.

  yooo

 10. hahaha, leuk om te lezen :P ik (20) heb al 4 jaar een bijbaantje bij de mac, ik blijf er voornamelijk omdat ik goed bevriend ben geworden met veel collega’s en dat zorgt ervoor dat ik blijf hangen :P
  maar inderdaad, groente & fruit past niet bij de mac met de burgers enzo maar ik vind wel dat je als gast keuze moet kunnen hebben. stel je wilt een lekkere vette burger maar daarnaast nog iets fris als wat groente of fruit omdat je geen trek hebt in zoute frietjes, dan moet dat gewoon kunnen niet?
  en de side salad is niet voor niets een SIDE salad, die eet je naast je grote menu haha. of de salad shakers, het zijn geen maaltijd salades maar bevatten wel flink wat calorieën door de topping en dressing! poeh zonde :P

  ten slotte @ingeliese, de mac is heel milieuvriendelijk hoor, ik denk dat je eerder diervriendelijk bedoelt, daar heb ik zelf ook mijn twijfels over. maar afval wordt gescheiden, denk aan plastic, karton en voedsel en alles wat binnen de keuken weggegooid wordt. dit wordt allemaal gerecycled… het restafval wat zich verzamelt in de prullenbakken in het restaurant, daar worden volgens mij de placemats uiteindelijk uit verwerkt… oude frituurolie wordt brandstof voor de mcdonalds vrachtwagens…. tsja.

 11. Ik vind het inderdaad ook niet bij de Mac horen. Klinkt als met een boerka aan in de sauna gaan zitten…