[VIVA] Er was eens een meisje verslaafd aan showbizz

Sinds kort blog ik ook op Viva.nl! Daar schrijf ik over showbizz, tv, films en andersoortig entertainment. Omdat ik sommige blogs ook graag in mijn eigen archief wil bewaren, zal ik er hier ook regelmatig eentje plaatsen. Ze zijn terug te vinden in de categorie Miek op Viva.nl!

Sommige mensen hebben een hekel aan hun baan. Sommigen vinden ‘m wel ok en anderen kunnen zeggen dat ze een leuke baan hebben. Ik heb het geluk de overtreffende trap te kunnen gebruiken: mijn baan is de leukste die er bestaat! Ik ben namelijk showbizzredacteur voor diverse vrouwensites van Sanoma en vanaf nu ook blogger op Viva.nl!

Vleugelhaar
Het begon allemaal met de ontdekking van Goede Tijden Slechte Tijden: mijn fascinatie voor tv, showbizz en entertainment. Ik zat nog op de basisschool toen ik verslingerd raakte aan de avonturen van de soapies uit Meerdijk en me later ook ging afvragen hoe die acteurs in het echt zouden zijn. Zou Reinout Arnie Oerlemans in zijn dagelijks leven ook vleugelhaar hebben en Antonie Peter Kamerling ook na de opnames trouw zijn zwarte leren jack dragen? En als je ze eens zou tegenkomen, zomaar op straat, moet je ze dan Arnie en Peter noemen of toch Reinout en Antonie? Of zeg je dan maar gewoon helemaal niets, want (oh ja!) jij mag hen dan wel zo goed kennen, zij jou natuurlijk totaal niet. Verwarrend, maar ook zo fascinerend en mysterieus.

De pizzabakker
Dichterbij kwam het, toen pizzabakker Mario uit de serie Spijkerhoek  (ook Wegwijs-Piet van Sinterklaas, maar dat wist ik toen nog niet) bij ons in het stadje bleek te wonen. Een bekende Nederlander, zomaar bij ons in de buurt! Ik bleef op afstand, als ik hem zag wandelen. Ik was diep onder de indruk en staarde hem met grote ogen en open mond na. Hij was een beroemdheid en dat maakte me ook een tikje zenuwachtig. Zou hij aardig en toegankelijk zijn, of het juist vreselijk vinden dat ‘ie niet eens normaal met zijn kinderen door de stad kon lopen, zonder aangegaapt te worden door tenminste zo’n fan als ik? Ik ben er nooit achter gekomen.

Rijk en beroemd
De interesse in de levens van nationale, en later ook internationale, sterren is altijd gebleven. Die werd bovendien alleen maar groter. Ik verslind tijdschriften met interviews, entertainmentsecties van de kranten, buitenlandse showbizzwebsites en denk stiekem heel dicht bij beroemdheden te staan door via Twitter een kijkje te nemen in hun levens. Ik heb zelfs een tijdje geroepen dat ik ook dolgraag beroemd zou willen zijn, vanwege alle deuren die het opent, mogelijkheden die je erdoor krijgt en de mensen die je erdoor ontmoet. Rich and famous, wat wil je nog meer?

Vergrootglas
Nu ik ze sinds een tijdje professioneel bestudeer (als in: voor mijn werk als showbizzredacteur), zie ik ook de keerzijde van dat beroemd zijn. Weinig privacy en altijd blijven lachen met foto- en filmcamera’s op je neus, ook al huil je van binnen. Zoals Sylvie van der Vaart het onlangs verwoordde toen ik haar interviewde: je leeft onder een vergrootglas. En dat is niets voor mij. Stel je voor dat mijn geheime slechte eigenschappen en gewoonten, zoals het extreem laten versloffen van mijn huishouden, het nagelbijten en mijn voorliefde voor slecht eten en dus mijn schommelende gewicht (oh, geef ik er toch zomaar een paar prijs), breed worden uitgemeten in de pers? Ik kijk wel vanaf de zijlijn toe en observeer. De glitter en glamour, die mooie mensen: ik vind het fantastisch.

Gezonde zenuwen
Ik sta liever naast de rode loper dan erop. Niet alleen schrijf ik nieuwtjes, interviews en achtergrondverhalen, ook mag ik vanaf nu hier mijn belevenissen, waarnemingen en meningen ventileren. Naast een serieuze showbizzredacteur ben ik namelijk stiekem nog steeds dat meisje dat de sterren bewondert en heel zenuwachtig wordt van een pop-up in haar Outlook-agenda, die zegt dat ze over 10 minuten toch echt een telefonische afspraak heeft met Glennis Grace?? En daar vertel ik jullie graag over!

Ook verschenen op Viva.nl