[VIVA] Meer Christina Aguilera’s a.u.b.

Ik had niet gedacht dit ooit te zullen zeggen, maar menig vrouw kan een voorbeeld nemen aan Christina Aguilera. Eigenlijk zouden er veel meer Christina Aguilera’s moeten zijn.

Mijn bewondering voor haar was er niet altijd. Ik vond haar vroeger maar irritant. Een rank, blond en dertien in een dozijn-zangeresje met jankerige uithalen waar zelfs Mariah Carey bang van werd.

Roddelbladenvoer
Het afgelopen jaar kreeg ze het flink voor haar kiezen. Ze was helemaal de weg kwijt en daarmee voer voor de roddelbladen. Christina scheidde van de vader van haar kind, blunderde met de songtekst van het Amerikaanse volkslied tijdens de wereldwijd bekeken Super Bowl, ging onderuit tijdens een belangrijk optreden, er lekten pikante foto’s van haar uit en ze werd diverse malen ladderzat gespot. Voor openbaar dronkenschap werd de platinablondine zelfs een keer opgepakt.

Prioriteiten
Ik geef toe: geen voorbeeld voor jonge meisjes. Wat ik echter wel bewonderenswaardig vind, is de manier waarop de inmiddels 31-jarige zangeres haar leven omgegooid lijkt te hebben. Ze is coach in de Amerikaanse versie van The Voice en draagt daarmee haar ervaring over op nieuwe talenten. Ook heeft ze een nieuwe vriend die haar erg gelukkig maakt. Maar het allerbelangrijkst: ze is blij met zichzelf en heeft haar prioriteiten op orde.

Christina is de afgelopen tijd nogal wat kilo’s aangekomen. Natuurlijk heeft iedereen in Hollywood en omstreken daar een mening over en krijgt ze ladingen kritiek over zich heen. Showbizzcollega Kelly Osbourne noemde haar zelfs een ‘dikke bitch’. De zangeres blijft daar echter nuchter onder en spreekt hardop uit dat ze lekker in haar vel zit: ‘Ik hou van mijn lijf en mijn zoon is gezond en gelukkig. Dat is het enige dat telt.’

Amen!
En dat kan ik alleen maar toejuichen. Amen girl! In plaats van aan het Hollywood-beeld te willen voldoen en drastisch af te vallen, zoals Miss Osbourne en ook Jennifer Hudson deden, is Christina trots op haar rondingen. Net als Adele (‘Mijn leven kent al genoeg drama, dan ga ik me ook niet nog eens druk maken over hoe ik eruit zie.’) en Miley Cyrus (‘Ik hou ervan om het lichaam van een vrouw te hebben en vertrouw mij dames, je vent zal dat niet erg vinden.’) overigens.

Natuurlijk kun je je afvragen of dat strakke jurkje haar nog staat. Maar dat is ook een kwestie van smaak en daar valt nog altijd over te twisten. Die pornoblonde, wilde bos haar en zware oogmake-up zijn ook niet echt mijn kopje thee. Feit is wel dat Christina doet waar ze zich zelf prettig bij voelt en alleen dat belangrijk vindt. Volgens mij kan de wereld nog wel wat van dat soort powervrouwen gebruiken.

Ook verschenen op Viva.nl

3 Comments

 1. Mylène 21 januari 2012 at 18:04

  Helemaal mee eens!
  Ik vond Christina trouwens best wel cool in haar beginperiode. Toen was ik ook 9/10 jaar oud, dus dan mag dat, haha.

 2. Suzanne 22 januari 2012 at 09:12

  Goed dat ze zich niks aantrekt van die kritiek. Al zal ik nooit fan worden van haar, vorig jaar de film Burlesque gezien tijdens Ladies Night in Pathe…ze kan beter zingen dan acteren! ;)

 3. Linda 28 januari 2012 at 20:21

  Ze heeft gelijk. Het staat haar ook prima, overigens.