Happy Valentine

Vandaag is het weer Valentijnsdag! Hoewel het al lang niet meer zo spannend is als vroeger, is het nog altijd een dag die ik stiekem heel leuk vind. Elk jaar is het weer de vraag: is er iemand die moeite voor mij heeft gedaan?

Dit jaar kon ik die, net als vorig jaar, tot mijn grote vreugde met een volmondig ‘ja!’ beantwoorden. Gisteravond laat al verrasten vriendje en ik elkaar toch een tikkeltje onverwacht met kaartjes en boekjes vol lieve woorden en gezellige kadootjes. Helaas moest er vandaag door ons allebei gewoon gewerkt worden en moet ik zometeen trainen, dus is Valentijnsdag zelf eigenlijk maar een doodgewone dinsdag.

Ik weet nog dat ik vroeger een bijbaantje had bij de plaatselijke pizzeria. Twee avonden in de week nam ik daar de telefonische bestellingen aan en deed ik allerlei klusjes in de keuken, zoals champignons en plakken ham snijden. Tussen al die bezorgbrommerjongens was ik het enige meisje en dat was altijd erg gezellig.

Eentje had destijds een oogje op me en dat stak ie niet onder stoelen of banken. Hij kwam er gewoon voor uit, hartstikke stoer eigenlijk. Ik moest een keer werken op Valentijnsdag en de betreffende aanbidder bleek ook aanwezig. Stomtoevallig moest hij die avond een pizza bezorgen bij de bloemist in het centrum. En wat bracht hij mee terug? Een roos! Van zijn zuurverdiende fooi had hij een rode roos voor mij gekocht, die hij direct bij terugkomst aan me overhandigde.

Het is nooit wat geworden tussen ons, de jongen in kwestie was niet echt mijn type, maar die actie ben ik altijd blijven waarderen. Hoewel Valentijnsdag met het jaar commerciëler lijkt te worden, zijn het dit soort gebaren die de echte betekenis van dit feestje levend houden.

Dit blogje is dus voor al die romantische mannen out there die echt nog wel bestaan. Dat wij vrouwen ons maar elk jaar weer op 14 februari net een beetje extra mogen laten onderdompelen in het moois dat liefde heet. Happy Valentine!

LEES OOK:

10 reacties

  1. Joh, mensen die aan het mekkeren zijn over valentijnsdag, zijn gewoon bitter dat ze nooit diegene aan de haak hebben geslagen die moeite voor ze wilt doen. Al is het een klein gebaar!! Ik stel het altijd op prijs als mijn vriendje wat doet. Zolang hij het niet alleen op valentijnsdag doet!!

  2. Valentijnsdag doen we nooit aan. Maar vond het vandaag toch extra speciaal dat ik een boeket rozen op mijn werk kreeg gestuurd van m’n vriend.

  3. valentijnsdag is leuk! ^^
    ik kreeg thee en meer thee en een mooi stenen hartje in een mooi etuitje en lekkere bodymelt van therme en nog bali bali shower oh en een prachtig zelfgeknutseld hart met een elfje #gedicht van het kind! <3

  4. Ik heb een man die weken lang liep te verkondigen dat hij Valentijnsdag onzin vind. Ik heb er zelf ook niet heel veel mee, dus ik vond het prima. Totdat ik ’s avonds thuiskwam en er een hele grote vaas me een gigantische bos met roze rozen in de hal stond <3