McDonald’s-desillusie

Natuurlijk weet ik heus wel dat niets van wat je bij McDonald’s eet echt gezond is. Zo naA?ef ben ik nou ook weer niet. ;) Toch claimt de fast food-keten wel dat je in hun assortiment ‘gezondere keuzes’ kunt maken. Vanwege mijn bufferkilomissie Buy probalan probeerde ik dat afgelopen zaterdag, maar helaas koos ik verkeerd.

Mijn volleybalteam streek neer bij een McD in de buurt van Amsterdam. Na onze 4-0 nederlaag hadden we heel erg behoefte aan troostvoer. En flinke ladingen daarvan, als het even kon. Waar teamgenootjes hun ellenlange bestellingen opsomden aan de kassa en hun dienbladen volgeladen werden met burgers, nuggets, friet, milkshakes en ijs, was ik alleen maar bezig met de vraag: hoe houd ik de schade beperkt?

En dus koos ik, bij mijn weten, gezond. Ik bestelde een McWrap met kip en salsasaus, een side salad, een fruitmixje en een cola light. Het smaakte me goed, maar bij de geur en aanblik van de burgers van mijn teamies voelde ik mijn buik meewarig knorren.

Toen de dames met die enorme hoeveelheden eten voor de grap gingen berekenen hoeveel calorieén zij in totaal naar binnen hadden gewerkt, besloot ik ook eens een blik te werpen op mijn bestelling. Tot mijn grote schrik bleek mijn ‘gezonde’ McWrap meer calorieén te bevatten dan een Big Mac!!!

Ik kon wel janken van verdriet. Wat was ik gedesillusioneerd. Ik had zo ongelofelijk graag die heerlijke grote burger gekozen als ik dit van tevoren geweten had. Want die Big Mac hA?, die blijft McDonald’s-technisch dus echt wel mijn all time favorite.

Weet je, ik herhaal gewoon Cheap sinequan Generic names for celebrex de opvatting die ik een tijdje geleden hier al ventileerde: de Mac hoort gewoon vet en slecht te zijn. In plaats van me in allerlei bochten te wringen om ook bij de McDonald’s zo gezond mogelijk te eten, ga ik tijdens die sporadische bezoekjes aan deze overheerlijke (vr)eettent voortaan gewoon heel even heel optimaal genieten van heel slecht eten. Bombardeer ik de volgende dag wel weer tot balansdag.

LEES OOK:

18 reacties

 1. Een broodje gezond bevat ook meer calorieën dan een broodje kroket, komt dat even mooi uit! Maar ik snap je helemaal, doe je je uiterste best om gezond te eten, naaien ze je alsnog een oor aan.. ;)

 2. De Big Mac is ook mijn favoriet! Het valt me op dat het tegenwoordig sowieso lastig is/lijkt om een ‘verstandige en gezonde’ keus te maken op het gebied van eten. Er wordt veel troep toegevoegd aan ons eten.

 3. Ik denk dat als je er dan toch bent, je net zo goed gewoon kunt eten wat je wilt. En dan maar deze week wat harder sporten of wat meer balansen.

 4. Ik had echt gedacht dat wrap gezonder was.. Komt natuurlijk omdat de kip gefrituurd is. Al vind ik de wrap wel lekkerder als een big mac, en volgende keer ook gewoon frietjes erbij hoor!

 5. Balen dat het minder gezond was dan het leek. Ik had zo dezelfde fout gemaakt. En soortgelijke fouten heb ik ook al gemaakt omdat ook andere voeding behoorlijk kan misleiden. Jammer!

 6. Waarom is alles wat lekker is toch zo ongezond ? (uitspraak van Marieke vanaf de eerste keer dat ze ging lijnen) Dollie, moeder van Marieke

 7. ik las laatst dat de big mc tasty (ofzo?) 885 kcal was.
  KLOENK.
  dat is 2 warme maaltijden!!!
  we gaan er soms heen voor het kind, maar het is mijn eten niet hoor..

 8. Haha ja dat wist ik wel. Niet zo best. Ik was wél blij met McDonalds toen ik Atkins deed, want ik kon er makkelijk eten. Vergeleken met het vet, zaten er nauwelijks koolhydraten in een Big Mac! Maar goed, wie gaat er dan ook naar de Mac om gezond te eten? :P

 9. Haha, herkenbaar. Ik heb ook wel eens een salade gehaald bij de Mc, maar dat voelt toch een beetje onnatuurlijk. En waarschijnlijk zat zelfs die salade nog vol calorieën!