Langs Viva’s eetlat

Een tijdje geleden las ik een oproepje op Twitter: een journaliste was op zoek naar kandidaten voor een nieuwe rubriek in Viva: ‘Langs de eetlat’. Het was de bedoeling dat je een week lang een gedetailleerd eetdagboekje bijhield, waarna er door een voedingsdeskundige kritisch naar zou worden gekeken en ze met bruikbare tips zou komen.

Aangezien ik sinds 1 januari mijn eetpatroon aardig heb aangepast en daarmee 5 kilo ben afgevallen, wilde ik weleens weten of mijn huidige eetgewoonten goed en gezond zijn en ik daarmee op gewicht kan blijven. Ik meldde me aan en kreeg een tijdje daarna een Cost of amantadine 100 mg go: het startschot om een week lang alles wat ik at en dronk op te schrijven.

In Viva 18, die deze week in de winkels ligt, is het resultaat te zien en te lezen. De deskundige gaf me de tip om mijn zo geliefde maisbrood vooral te vervangen door volkorenbrood, dat vult beter. Daarnaast is het verstandiger als ik minder zoetstoffen gebruik en minder light-producten eet en drink, zodat mijn bloedsuikerspiegel minder schommelt en ik (als het goed is) minder zin heb om te snacken of te snoepen.

Dat volkorenbrood heb ik direct ingeslagen, maar die light-producten… Lastig! Ik hou nu eenmaal van zoet(igheid) en dan voelt het voor mij beter om toch voor light en mager te gaan. Misschien moet ik het gewoon eens een tijdje proberen, wie weet werkt het ook bij mij wel echt goed.

Anyway: koop deze week dus dat blad! Misschien steken jullie er ook nog wat van op. Ik vind het zelf in ieder geval altijd erg leuk om andermans eetdagboeken te lezen.

Overigens toch leuk om zo nu en dan je hoofd in een blad te zien staan, ondanks mijn iets minder goede ervaring van de vorige keer Gps spy, Ubicar telefono por gps.

Order lady era sildenafil Lees hier de publicatie als pdf’je!

9 Comments

 1. Willemvk 30 april 2012 at 20:57

  Handig om een expert er eens naar te laten kijken.

 2. Indira 01 mei 2012 at 10:33

  Wat leuk dat je daar in staat! En fijn dat je die tips zo goed kunt gebruiken :)

 3. DES 01 mei 2012 at 11:02

  wat leuk, en wat handig inderdaad, zo weet je ook echt of je gezond bezig bent of niet

 4. elsbeth 01 mei 2012 at 12:07

  oh leuk ga ik even lezen in de supermarkt deze week!

 5. Lnnk 01 mei 2012 at 19:15

  Wat leuk. Ik ben benieuwd naar het stukje

 6. Marcella 01 mei 2012 at 20:51

  Ik heb t gevonden, altijd leuk om te lezen dat item!

 7. Lonneke 01 mei 2012 at 21:06

  Wat leuk!! En ondanks dat je al zo goed bezig bent, zijn tips altijd handig nietwaar?

 8. Lin 02 mei 2012 at 14:52

  Ik denk dat lightproducten schrappen even lastig is maar als je er aan gewend bent wil je niks anders meer. Zeker met de zomer voor de deur kun je je zoete trek stillen met aardbeien, kersen en ander lekker zomerfruit.

 9. Lara Steenvoorden 08 mei 2012 at 12:34

  Leuk dat je dat hebt gedaan. Ik zou te bang zijn voor de kop die ze er bij mij boven plaatsen ;)