Romantisch rennen met Saar Koningsberger

Soms krijg ik uitnodigingen waarbij ik mijn werk als showbizzredacteur mag combineren met mijn hobby’s. Zo was er al het geweldige tripje naar Londen voor de musicals Ghost Dissertation en Shrek en afgelopen donderdag had ik weer geluk: ik mocht gaan hardlopen met Saar Koningsberger.

Romantisch rennen
Nike lanceerde vorige week een nieuw initiatief: The Romance of Running. Vijf bekende Nederlanders vertellen in samenwerking met zes kunstenaars hun verhaal achter het hardlopen: inspiratie, life changing-ervaringen, hoe mooi het is om te rennen in de regen, door adembenemende omgevingen, over hun favoriete route, de fijnste spots en meer.

Dwars door Amsterdam
Alle BN!ers hebben daarnaast een persoonlijke hardlooproute gemaakt en ik kreeg de vraag of ik het leuk vond om met Saar mee te rennen. Dat liet ik me geen twee keer zeggen, dus ik sloot bij haar fanbase aan. Door Nike werden we compleet in het nieuw gestoken (nieuwe favoriete hardloopschoenen: check!) en met zo!n 30 man renden we achter haar aan, dwars door Amsterdam.

Fan van Saar
Saar was haar hyperactieve, gezellige zelf. Sinds ze meedeed aan Expeditie Robinson ben ik fan van haar. Vrolijk, springerig, sociaal: zo was ze vorige week ook weer. Tijdens het lopen stopten we een aantal keer op plekken die voor Saar belangrijk zijn en ze vertelde enthousiast waarom dat zo is. Het Marie Heinekenplein, Paradiso, het Vondelpark; daar kun je Saar in haar vrije tijd vinden.

Pittige run Order panmycin aqua
De run was nog behoorlijk pittig. Zelf probeer ik altijd rustig van start te gaan, zodat ik aan het einde nog wat over heb. Saar en haar crew deden daar niet aan, we gingen volle kracht vooruit. Omdat we onderweg een paar keer stopten, kon ik het goed volhouden. Dat lukte echter niet iedereen: een meisje dat zich vol goede moed via een Facebook-actie had opgegeven voor de run en vlak voor de start nog trots met haar idool Saar op de foto was gegaan, moest al vrij snel hoestend en proestend afhaken. Gelukkig waren er speciale professionele hardloopmannetjes to the rescue voor dit soort incidenten.

Knalrood tomatenhoofd
De filmploeg van Shownieuws was er ook. Ik vind het al heel vervelend om mezelf op een goede dag op bewegend beeld te zien, laat staan met een knalrood tomatenhoofd en zweet dat uit werkelijk elke porie gutst. Terwijl we rekten en sterkten na een run van ruim 6 km, dook de cameraploeg bovenop ons en probeerde ik uit alle macht mijn evenwicht te bewaren om niet een nog grotere flater te slaan. Het filmpje heb ik tot op heden nog niet teruggekeken!

Hoewel Saar me verzekerde dat ze ook altijd een enorm rood hoofd krijgt en flink zweet, was daar donderdag na afloop weinig van te merken. Ze zag er tiptop en sporty uit, alsof ze nog moest beginnen. Wat ben ik toch altijd jaloers op vrouwen die er ook tijdens het sporten nog fabulous uitzien. Maar goed, je kan niet alles hebben. Ik realiseerde me maar weer eens: wat heb ik toch een topbaan.

Ook verschenen op Viva.nl

Beeld: Nike Buy essays

9 Comments

 1. Dina 24 juli 2012 at 09:16

  Dat fabulous uitzien tijdens het sporten heb ik ook nog niet helemaal onder de knie.

 2. Indira 24 juli 2012 at 10:55

  Echt leuk dat je hiervoor werd uitgenodigd! Ik wil het filmpje zien!!!

 3. Mylène 24 juli 2012 at 13:13

  Ja wauw, een topbaan! Soms zit ik vol jaloezie jouw stukken te lezen. Maar wel heel vet dat je dit mocht doen! Heb je nou serieus dat hele outfit plus schoenen gekregen? Ik zag de schoenen al op Instagram voorbij komen, maar ik dacht dat je ze zelf had gekocht. Die zijn zó vet!

 4. Marieke 24 juli 2012 at 13:36

  @ Mylene: Yup, gekregen… Aso hè? ;) Die schoenen lopen echt heel erg lekker!

 5. Irene 24 juli 2012 at 14:44

  Wow echt leuk dat je met Saar mee mocht. De outfit is echt tof.

 6. Des 24 juli 2012 at 18:01

  echt leuk dat je mee mocht doen!

 7. Lnnk 24 juli 2012 at 20:34

  Wat gaaf zeg!

 8. Rinus 24 juli 2012 at 21:53

  Leuk zeg en hardlopen is ook fun.Alleen is Amsterdam zo druk om lekker free te hardlopen.
  Ik zie overigens Léonie van den Haak helemaal niet op de foto?.Als je praat over Nike,Amsterdam en hardlopen dan is het Léonie wel, waarschijnlijk was ze naar de toer de France?.
  Veel loop plezier Mariek.

 9. inge 24 juli 2012 at 22:59

  wat leuk en wat een baan indeed, gooi er nog even een paar schoenen tegenaan, cool!