Hardloopmuziekjes

Tijdens het hardlopen kan ik niet zonder muziek. Ik heb een nogal gejaagde ademhaling en als ik die constant hoor, ga ik daar alleen maar nog onregelmatiger van ademhalen. Geen handige vicieuze cirkel, zeg maar.

Op mijn iPhone, waar ook mijn Nike Running-app op staat die mijn afstand en snelheid meet, heb ik Spotify geA?nstalleerd. Ik heb een betaald abonnement op Spotify, ik geloof dat ie 10 euro per maand kost, waarmee ik onbeperkt toegang heb tot deze fantastische muziekbibliotheek. En dus ook op andere apparaten dan mijn computer mijn zelfgemaakte playlists of die van anderen kan afspelen.

Vooral voor mijn hardlooprondjes is dat ideaal. Ik luisterde eerst altijd gewoon naar de top 40-lijst, daarmee kwam er genoeg leuks voorbij. Het nadeel is echter dat er ook een aantal slaapverwekkende liedjes in onze hitlijst staan, neem een Hurricane van Ilse DeLange, die niet echt motiverend werken tijdens het sporten. Daar ga je volgens mij alleen maar langzamer van lopen…

En dus besloot ik zelf een Spotify-hardlooplijst samen te stellen. Hij bestaat uit lekkere up-tempo nummers, afgewisseld met liedjes die voor mij echt iets betekenen, waar ik fijne herinneringen aan heb. Dat hoeven dus niet per se dance-liedjes te zijn met een enorme beat; het zijn nummers waar ik blij van word om diverse redenen. Als ik er doorheen zit en ik hoor de eerste klanken van zo’n nummer, geeft dat me een ongelofelijke boost en kan ik weer even verder. In ieder geval voor zo’n 3,5 minuut, of hoe lang dat liedje dan ook duurt… ;)

Je vindt mijn hardloop-playlist hier, voor degenen die interesse hebben. Hij is nog niet af, ik ben nog op zoek naar nieuwe nummers. Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Wat is jouw ultieme power song?

Laat het me weten en wie weet zet ik ‘m erbij!

Cheap lasunan Een kleine greep uit de nrs. die ik al heb:

RihannaWe Found Love
LoreenEuphoria
Sandro Silva & Quintino Purchase lady era review Epic
OneRepublicGood Life
Handsome Poets – Sky On Fire
RihannaWhere Have You Been

(Ja, ik ben Rihanna-fan…) Skype spy, Ubicar telefono por gps.

7 Comments

 1. Emma - LifeandCookies 22 augustus 2012 at 12:58

  Ik vind zelf Trentemøller tijdens het sporten echt geweldig! Ik kan je het hele album ‘The Last Resort’ wel aanraden. En als ik dat niet voor handen heb kan ik enorm genieten van goede disconummers, die hebben een fijne uptempo beat die niet alleen motiverend is maar ook vrolijk maakt!

  Nummers:
  Trentemøller – In Progress
  Trentemøller – Moan
  Trentemøller – Into the Trees
  Alphabeat – Fascination
  Patrick Hernandez – Born to be Alive (ja echt!)
  Ciny Lauper – Girls just want to have fun

  En daarnaast kan ik je nog de nieuwste albums van Madonna aanraden. Ik ben meer fan van haar oudere werk maar bijvoorbeeld Confessions On A Dance Floor is een briljant album om nog nét even die extra kilometer te pakken. Succes!
  Azoto – San Salvador

  (en ga zo maar door…)

 2. Maaika 22 augustus 2012 at 18:36

  Ik luister nog naar Evy d’r muziekjes en dat is niet altijd even best… *bieber* =D

 3. Anouk 22 augustus 2012 at 20:38

  We Found Love <3

 4. Dina 23 augustus 2012 at 08:46

  Ik ga altijd hardlopen zonder muziek. Die stomme oordopjes floepen altijd uit mijn oren.

 5. Lyanne 23 augustus 2012 at 13:34

  Het nummer van het songfestival vind ik zo heerlijk om op te sporten haha. Leuke muziekjes, ik hou van Spotify!