[GRZ] Vijf jaar vol hoogtepunten voor Sylvie

Grazia bestaat vijf jaar! En in die periode heeft ons mooie blad zich volop ontwikkeld. Net als gasthoofdredacteur Sylvie van der Vaart. “Het is heel leuk dat ik een column in Grazia heb, die ik op mijn oude dag allemaal kan teruglezen. Als een soort dagboek”, zegt ze als we haar spreken op de 5e verjaardag van Grazia.

“Het is elke week weer een stukje van wat mij op dat moment bezighoudt en wat ik allemaal heb meegemaakt. Je ziet ook dat ik, zeker in de tijd nadat ik ziek ben geweest, een soort van rust heb gekregen. Ja, ik zie nu wel een meer volwassen Sylvie.”

Hoogtepunten
De afgelopen vijf jaar stonden voor de succesvolle presentatrice bol van hoogtepunten, die ze allemaal via haar column aan de Grazia-lezeressen bekend mocht maken. “Mijn L’Oreal-contract, RTL-contract, het gezicht worden van Hunkemöller, de Philips-deal, alle events waar ik bij was. Het is allemaal heel gaaf wat ik meemaak. Ik vind het goed om stil te staan bij wat je doet en dat je er trots op bent. Dus ja, dat ben ik zelf zeker ook”, aldus Sylvie.

Stijl
Ook qua stijl heeft de vrouw van voetballer Rafael van der Vaart zich ontwikkeld. De manier waarop ze zich kleedt is in de loop der jaren veranderd. “Ik denk wel dat ik nog beter weet wat mij staat, ik heb nog meer gevoel voor hoe ik dingen wil combineren”, legt ze uit. “Veel mensen denken weleens van: als je bekend bent heb je een styliste die alles bepaalt. Maar luister: een stylist kan losse dingetjes voor je kopen, maar je bent zelf nog altijd degene die alles bij elkaar brengt tot een mooi totaalplaatje.”

Ontspanning
Voor veel lezeressen betekent een nieuwe, verse Grazia weer een heerlijk momentje van ontspanning. Ook Sylvie leest in haar vrije tijd graag magazines. “Of te gaan sporten, dat is voor mij heel ontspannend. Daarnaast kijk ik ook graag een dvd’tje. Gek genoeg vind ik het ook heel prettig om gewoon in een vliegtuig te zitten, dan kan ik geen telefoon aannemen. Dat klinkt misschien stom, maar dat is voor mij soms heel bevrijdend. Ook vind ik het lekker om langs het voetbalveld te staan en te kijken hoe Damian over het veld rent. Heerlijk.”

Guilty pleasures
In het dubbeldikke jubileumnummer vertelt hubbie Rafael over zijn guilty pleasures: de lekkernijen des levens waarvan hij moet oppassen dat hij ze niet te veel eet. Sylvie is vooral verslaafd aan de macarons van de Parijse bakker Laduree: “Het is heel moeilijk voor mij om daar nee tegen te zeggen. Maar mijn grootste zwakheid is ijs. Een bolletje ijs op een hoorntje vind ik het allerlekkerst.”

Expeditie Robinson
De familie Van der Vaart heeft alles wat hun hartje begeert. Sylvie geeft toe dat ze daar met volle teugen van geniet. De presentatrice zal niet snel te zien zijn in een tv-programma als Expeditie Robinson. “Ik ben daar niet zo’n type voor, moet ik eerlijk toegeven. Ik ben er nooit voor gevraagd, maar ik denk ook niet dat dat toeval is. Het is niet mijn ding”, zegt ze.

“Het is ook niet een programma dat ik kijk. Ik vind dat de dingen die je doet bij je moeten passen. Als het een programma is waarbij ik elke week smullend voor de buis zit, zou ik natuurlijk eerder geneigd zijn om mee te doen. Maar dat heb ik niet.”

Ook verschenen op Grazia.nl