[VIVA] BZV: Een wrap-up

Het zit erop, het zesde seizoen van Boer Zoekt Vrouw. Dat wordt afkicken geblazen!

In de tikkeltje saaie reA?nie gisteravond zagen we de boeren terug die niet genoeg brieven hadden gekregen om wekelijks onderdeel te mogen zijn van het programma. Toch waren er een paar zeer succesvol geweest in hun zoektocht naar Ware Liefde. Zo was daar Hans die een rode krullenbol uit Amsterdam had weten te schaken. Ondanks dat er niet in zijn nieuwe stal gescheten mag worden, voelt ze zich erg op haar gemak tussen de koeien en verwent ze haar nieuwe liefde regelmatig met warme appeltaart.

Met z!n drietjes
De zoektocht van de olijke tweeling Jan & Martin was maar voor de helft geslaagd. Jan vond zijn soulmate, die op hem is gevallen omdat hij zo lief is. Zo vult hij zomaar, zonder dat ze het hoeft te vragen, haar kopje thee bij. Broertje Martin is nog alleen, maar ook weer niet helemaal. Zijn kersverse schoonzus vindt het namelijk helemaal niet erg dat ze hem er voorlopig nog even gratis bij krijgt; de twinkeling in haar ogen verraadde dat zij het prima naar hun zin hebben met z!n drietjes.

Komkommerboer Arthur heeft iemand gevonden op wie hij na 25 jaar eindelijk weer zijn zoenkunsten mag loslaten. Johan en Doede hadden helaas pech: zij hadden het hele land doorgecrosst en een vermogen uitgegeven aan benzine, maar de ideale vrouw zat er niet tussen.

De vijf

Belangrijker was natuurlijk de vraag hoe het onze vijf hoofdrolspelers is vergaan. Een wrap-up:

Order ponstel side Henk
Henk is zielsgelukkig met Fiona. Straalden de twee tijdens hun citytrip op Malta al pure seks uit, was dat na vier maanden alleen maar erger geworden. Het is volgens Henk zo goed als zeker dat ze over een half jaar samenwonen, dus dan zullen die 3,5 kinderen ook wel niet lang meer op zich laten wachten.

Martin
Zelfde verhaal als Henk. Dolgelukkig met zijn Wilma en hun acht kinderen. Het huishouden loopt gesmeerd: als Wilma bij Martin op de boerderij komt en er is chaos door dolle koeien en een kotsend kind, maken ze samen de boel weer helemaal aan kant. Een onverslaanbaar team, die twee.

Aad
Ook Aad kan zijn geluk niet op. Zijn liefde voor Jeannet groeit met de dag, vertelde hij wederom met tranen in zijn ogen. Het is in wezen een verrijking van ze leven, dat stukkie dat ie zo lang had gemist. Aad is dit seizoen wat mij betreft van een enorme creep geévolueerd naar liefhebbende man en stiefvader. Het is hem van harte gegund.

Willem
Tijdens de citytrip hadden we het al gezien: Klaas was niet De Ware. Hij wilde opeens een eigen leven vormgeven. ‘Waarom heb je meegedaan?! had Willem zich terecht afgevraagd. In plaats van een groeiproces, was er helaas sprake geweest van een verwijderproces. Willem, vanaf het begin zo populair, staat aan het eind van de rit met lege handen.

Henrieke
Over Henrieke en Bert was eigenlijk alles al gezegd. Het citytripje naar Parijs was de hel op aarde en de terugreis ‘alles behalve gezellig!, deed Henrieke nog uit de doeken, wiens gezonde appelwangen overigens volledig weg waren geplamuurd. Gelukkig straalde ze als nooit tevoren, waarschijnlijk dolblij om definitief van Bert verlost te zijn en eindelijk niet meer wekelijks met hun tenenkrommende beelden te worden geconfronteerd.

Wat is jouw hoogte- of dieptepunt?
Het was niet het meest spectaculaire seizoen Boer Zoekt Vrouw, toch zijn er een aantal hoogtepunten (of liever dieptepunten) blijven hangen. Zelf zal ik bijvoorbeeld de eeuwigdurende stiltes aan tafel bij Henrieke en het tikkende klokje op de achtergrond nooit meer vergeten. Ik kon er niet naar kijken, plaatsvervangende schaamte to the max! Of wat dacht je van het vertrek van Ina? Een huilende Henk aan de ontbijttafel? Aad en zijn droog brood met saté?

Zullen we in de reacties nog één keer herinneringen ophalen? Dan sluiten we daarna het BZV-boek weer voor een jaartje. Bedankt voor het lezen van mijn blogs en de hartverwarmende reacties!

Ook verschenen op Viva.nl

Follow on Bloglovin Geriforte online calculator Colchicine prices

2 Comments

  1. Indira 23 november 2012 at 11:29

    Ik vond het ook een beetje saai om te kijken ja, jammer! Maar wel leuk om te zien wie er wel en niet meer samen zijn.

  2. inge 24 november 2012 at 19:07

    het kabbelde maar wat voort dit seizoen, het wou allemaal net niet van de grond komen qua televisiemaken, vond ik. heb alleen maar dieptepunten voor je hahaha bert en henrieke in ’t theekopje, bert en henrieke in beeld überhaupt hahaha en jeanet die zich zodra ze wist dat aad haar wou meteen ontpopte tot een manipulatief wicht, die aad moet door hoepels gaan springen, dat geef ik je op een briefje!
    meer dieptepunten: yoni, ina, yvon ;-)