Bubbels in Brussel

Happy New Year aan al mijn bloglezers! Dat het maar een geweldig jaar mag worden, dat 2013. Aangezien 2012 voor mij een topjaar was, mag ik al blij zijn als het nieuwe jaar half zo goed wordt als vorig jaar!

Het begon in ieder geval uitstekend. Na twee jaar Oud & Nieuw met vrienden te hebben gevierd, besloten Johan en ik er dit jaar lekker samen tussenuit te gaan. Na diverse opties te hebben bekeken, werd het Brussel: lekker dichtbij en toch het buitenland. Een klein beetje vakantiegevoel oproepen!

We vertrokken, na al heerlijk een week vrij te zijn geweest, maandagochtend richting onze zuiderburen. We arriveerden in The Hotel, ons onderkomen voor één nacht. Een heul hoog gebouw met een heul gaaf uitzicht! We dropten onze tassen en doken de stad in om daar een broodje te eten en vervolgens uren rond te slenteren. Manneken Pis viel helaas een beetje tegen: wat een ieniemienie ventje is dat!

Na een power nap op onze hotelkamer, doften we ons weer op voor een uitgebreid diner. We vonden een leuk restaurant waar ze simpele gerechten van de grill serveerden. Voor ons als vleesliefhebbers altijd goed! Het was er druk, maar niet stampvol, en we hebben ook daar uren doorgebracht. Smakelijk eten, goede witte wijn en fijne gesprekken: niets meer aan doen.

 

Om 23.00 uur vonden we het tijd om richting de Kunstberg te wandelen, waar het grote Brusselse vuurwerk afgestoken zou worden. Helaas was het vreselijk slecht weer, het waaide hard en het kwam met bakken uit de hemel. Gelukkig hadden we een paraplu meegenomen en de champagne uit plastic glazen hield ons warm. Een dj zorgde met nostalgische krakers voor een goede sfeer.

Om 0.00 uur precies ging de eerste pijl de lucht in, een 20 minuten durende vuurwerkshow volgde. Ongelofelijk gaaf! Steeds als we dachten dat het wel klaar was, ging het geweld van knallen en kleuren gewoon weer verder. Helaas liet het weer ons nog altijd in de steek, dus haastte iedereen zich na afloop direct weer naar huis en haard.

Zo kwam het dat wij om 01.00 uur alweer lekker in ons fijne hotelbed lagen en vanochtend aardig fris en fruitig naast ons bed stonden. Om ons bezoek aan Brussel af te sluiten, reden we nog naar het bekende Atomium, waar helaas een bizar lange rij stond die we het niet waard vonden om te trotseren. Klik klak, een fotootje, en op huis aan!

En zo is het nieuwe jaar alweer een dag oud. En, niet te vergeten, zijn Johan en ik alweer twee jaar bij elkaar. Time flies als je het leuk hebt met elkaar! :)

15 Comments

  1. Bianca 01 januari 2013 at 19:42

    Klinkt erg geslaagd! Ondanks het weer maar daar had ik in Amsterdam ook last van
    Mijn voornemen is dit jaar oud en nieuw lekker in het buitenland te vieren!

  2. inge 01 januari 2013 at 19:47

    zo. goed begin is ’t halve werk, dus dat zit wel weer goed met 2013! ^^

  3. Mylène 01 januari 2013 at 19:57

    Aah, superleuk dat jullie naar Brussel zijn gegaan. De allerbeste wensen voor 2013!

  4. Nanda 01 januari 2013 at 20:30

    Oh die eerste foto is gaaf! Fijn dat je het leuk hebt gehad. En gefeliciteerd met je 2 jarig jubileum :)

  5. Petra 01 januari 2013 at 20:37

    Dat klinkt als een goed begin van het jaar! Heerlijk, om er zo saampjes tussenuit te gaan. En gefeliciteerd met jullie 2-jarig jubileum :-)

  6. Marike 01 januari 2013 at 21:40

    Happy New Year! Lekker om zo Oud&Nieuw met zijn tweeën te vieren.

  7. Annouska 01 januari 2013 at 22:07

    Wat leuk om het nieuwe jaar eens in een ander land in te luiden.. Wel jammer van het rot weer, maar goed dat mag de pret niet drukken.

    Gefeliciteerd met jullie 2 jaar samen zijn. Ik hoop dat het voor jullie een top jaar mag zijn! (Alweer hihi)

  8. Willemvk 01 januari 2013 at 22:34

    Klinkt als een heel prima start van het jaar

  9. Mireille 02 januari 2013 at 00:10

    Wow… Nanda heeft gelijk: Gave foto zeg, met dat uitzicht!
    Heulemaal niks mis mee!

  10. Sanne 02 januari 2013 at 11:12

    Uit ervaring kan ik je zeggen dat het Atomium ook helemaal niet zo boeiend is :) Gefeliciteerd met jullie anniversary en nu het al twee jaar is, vind ik het toch echt wel eens tijd worden om de man in kwestie te ontmoeten ;)

  11. Indira 02 januari 2013 at 13:42

    Gelukkig nieuwjaar! Leuk zo een paar dagen weg, aan de foto’s te zien hebben jullie er wel van genoten!

  12. Marcella 02 januari 2013 at 15:38

    Klinkt goed, veel plezier en geluk in 2013!!

  13. Danique 02 januari 2013 at 16:09

    Lijkt mij ook eens leuk om naar het buitenland te gaan met Oud & Nieuw. Klinkt in elk geval heel gezellig!

  14. Lindsay 02 januari 2013 at 22:17

    Ola chica! Zo te lezen was jouw O&N óók geweldig :-) Wat leuk dat jullie zo’n stedentrip hebben gedaan, ik vind het altijd zo leuk om in een vreemde stad rond te slenteren, ook al doe je misschien niet zo heel veel bijzonders! Gewoon leuk :-) xxx

  15. isabel 03 januari 2013 at 17:00

    Een tip voor in Brussel is zeker het instrumentenmuseum.
    Niet het museum op zich, maar wel het café dat erbij hoort. Helemaal op het dak, je hebt er een prachtig uitzicht. Vorig jaar heb ik vanaf daar het vuurwerk bekeken. ^^