Dit was mijn 2012

Tijdens het terugbladeren in mijn agenda realiseerde ik me: wow, wat was 2012 eigenlijk een topjaar voor mij. Wat deed ik veel leuke dingen met geweldig lieve mensen! Daarom besloot ik: ik maak weer eens een jaaroverzicht, zodat ik al dat leuks weer heel even kan herbeleven in mijn hoofd. Lezen jullie mee?

Januari
Het jaar begon goed: op 1 januari waren Johan en ik alweer een jaar bij elkaar. We vierden Oud & Nieuw samen met Pien en Daan in de Efteling. Bovendien besloten we Johan z’n huis te koop te zetten, om samen iets groters en mooiers te kunnen kopen. Ook bezochten we een paar keer het theater: we genoten onwijs van de indrukwekkende musical Soldaat van Oranje en lachten om cabaretiers Najib Amhali en Bert Visscher.

Februari
Samen met vriendinnetje Marlies bezocht ik het toneelstuk Eten Met Vrienden, waarna ik hoofdrolspeler en producent Rick Engelkes telefonisch interviewde. Met datzelfde vriendinnetje ging ik ook naar de musical Saturday Night Fever in Carré, om vervolgens de ster van de show Noortje Herlaar te spreken. De 19e was mijn lieve mama weer jarig en ook was er deze maand de presentatie van RTL, waar ik Olcay Gulsen, Barbie en Fred van Leer sprak.

Maart
Weer een drukke, leuke maand! Het concert van Snow Patrol in Ahoy, de musical Next to Normal met Marlies en Cirque du Soleil met mijn collega Debbie. Verder hielden we met mijn schoonfamilie een spelletjes- en opblijfavond, interviewde ik rapper Sef en deden we voor het eerst mee aan de Open Huizen Route. Het leverde twee kijkers op, maar helaas nog geen koper. Last but not least: op 7 maart werd ik alweer 29 jaar

April
Ik deed mee aan mijn eerste hardloopwedstrijd ooit: de 5 km van de Jaarbeurs Utrecht Marathon, samen met vriendinnetje Jantien. Het was zwaar, maar heel gaaf om te doen. Helaas raakte ik geblesseerd aan mijn knie en bezocht ik voor het eerst van mijn leven de fysio. Ik zou in totaal vijf weken uit de roulatie zijn. Sanoma organiseerde zijn jaarlijkse Mediaparade, ik interviewde Lange Frans en ik ging met Anna Teresa naar Wicked, om te kijken hoe Ferry Doedens zijn debuut maakte. Ik deed met teamgenootje Mirte mee aan het Diner Rouler van onze volleybalclub VV Utrecht en voor Johan z’n 32e verjaardag op 30 april genoten we van twee heerlijke dagen in Limburg: Maastricht én Thermae 2000 in Valkenburg!

Mei
Ik mocht op tweedaagse persreis naar Londen voor Ghost en Shrek, waar ik de Nederlandse cast van deze twee musicals interviewde. Helaas miste ik door de knieblessure de Marikenloop in Nijmegen waar ik zo naar had uitgekeken. Hoogtepunt van deze maand was natuurlijk het 31e landskampioenschap van Ajax!

Juni
Wederom een bomvolle maand! Na 10 jaar verlengde ik mijn rijbewijs en ik startte met hardlooptrainingen op zaterdagochtend met de Chicks Only Running Club, voor de 4 EM van de Dam tot Damloop. Johan vertrok naar Polen en Oekraïne voor het EK Voetbal en we weten allemaal hoe dat afliep: hij was sneller dan gedacht weer thuis. Wat deed Nederland het slecht! Met mijn moeder bezocht ik de première van de musical The Little Mermaid en met Anna Teresa ging ik naar Miss Saigon, om te kijken hoe Jamai het er vanaf bracht als militair Chris. Voor VIVA interviewde ik Linda Huiskamp, die in Australië vast zat vanwege een afschuwelijk verkeersongeluk. Gelukkig werd ze uiteindelijk vrijgesproken en mocht ze terug naar Nederland. Ik liep de 5 km van de Utregse Meidenloop in een mooie tijd, maar het beste nieuws van deze maand was dat ik mijn huur opzegde. Johan en ik wilden samenwonen!

Juli
Samen met Johan bracht ik twee dagen in het Belgische Brugge door. Wat een fijn uitstapje was dat! De digitale tak van Sanoma organiseerde een strandfeest en we boften met het weer. Heer-lijk! Met VV Utrecht Dames 1 sloten we het seizoen af met sushi. Ik verhuisde naar Rotterdam en trok bij Johan in; ongelofelijk leuk natuurlijk. Dat maakte ook dat ik besloot voorlopig even te stoppen met volleyballen. Hello free time! Ik tikte wel voor het eerst de 10 km aan met hardlopen, wat een mijlpaal. Deze maand interviewde ik ook nog Birgit Schuurman, liep ik hard door Amsterdam met Nike en Saar Koningsberger en bezochten we mijn ouders die op een camping ergens in Nederland vertoefden.

Augustus
Gelukkig bood augustus ons een paar zomerse dagen. We chillden op het strand van Monster en dineerden bij Gauchos aan de Maas, met uitzicht op de Erasmusbrug. Ultiem genieten! Fieke en Francien van GirlsLove2Run organiseerden een hardloopevenement in het Vondelpark en samen met vriendinnetje Paulien was ik erbij. Bij de perspresentatie van RTL interviewde ik Froukje de Both en Fajah Lourens en bovendien bestond Grazia vijf jaar. Op de borrel voor insiders sprak ik met columniste Sylvie van der Vaart. Ik werd uitgenodigd voor de opening van restaurant Umami in Rotterdam, waar ik een superleuke avond had met lieve blogmeisjes. Ook liep ik een heerlijke 10 km van de Leiden Ladiesrun.

September
Met mijn nichtje Sabine en haar vriend Tim bezochten we het festival 90’s Now in het Goffertpark in Nijmegen. Een dagje nostalgie! Deze maand waren mijn vader en broertje weer jarig en ging ik met Johan naar het concert van Coldplay op het Malieveld in Den Haag. Eén woord: amazing. Met neefje Jasper (7) en nichtje Fleur (4) brachten we een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp, Renée maakte te gekke foto’s van me en natuurlijk gingen we op vakantie: 10 dagen naar zonnig Zakynthos! Daardoor miste ik wel de Dam tot Dam… Volgend jaar beter.

Oktober
Het was de maand van twee babyshowers: die van Sonia en die van Pien. Op 29 oktober mochten we Faas verwelkomen, zoon van onze goede vrienden Pien en Daan! Wat is het een prachtig ventje en wat knuffelen we graag met ‘m. Met Mirte bezocht ik een wedstrijd van mijn oude volleybalteam en stiekem kreeg ik daar wel de kriebels van, het blijft een leuk spelletje. Ook sprak ik voor het eerst af met Rotterdams blogvriendinnetje Lindsey; wat is het leuk om nieuwe, lieve mensen te leren kennen die ook nog eens dichtbij wonen! Many more dates to come…

November
Op 1 november werd Luca geboren, zoon van Sonia en Alex. Nog een lief jongetje in onze vriendenkring! Met de afdeling Online Vrouwen van Sanoma (waar ik werk) verhuisden we naar het hoofdkantoor in Hoofddorp. Voortaan heb ik ietsjes minder reistijd, altijd fijn! Met het vrijgezellenfeest van Marlies maakten we Amsterdam onveilig en met Anna Teresa was ik bij de première van de Hazes-musical Hij Gelooft in Mij. Prachtig! Met de blogmeisjes genoten we van goddelijke Italiaanse lekkernijen bij La Pizza in Rotterdam en ik had een heerlijke meidenavond bij Jolien thuis: nog zo’n Rotterdams blogvriendinnetje van wie ik het superrr vind dat ik haar heb ontmoet. Die ga ik nog vaak zien in 2013, vermoed ik zo. Met Jantien ging ik naar de musical Aspects of Love, met Johan naar Dolf Jansen in Utrecht en neefje Luuk werd alweer 1 jaar. Time flies!

December
Nog twee concerten op het programma: The Black Keys en Muse. Vooral die laatste was ongeëvenaard. Vriendinnetje Marlies trouwde op 12-12-12 met haar Germ in het Friese Kollum en Johan en ik waren van de partij. Wat een prachtig stel, ze straalden! We logeerden met z’n tweetjes in een Fries bed & breakfast, een heel avontuur op zich. Met Monique ging ik naar de musical Annie en ik ontmoette ein-de-lijk René, de goede vriend van Johan die in Mexico woont en voor kerst en Oud & Nieuw twee weken in Nederland was. Het jaar wordt afgesloten in Brussel: we gaan samen vieren dat we alweer twee jaar heel erg happy zijn.

Op naar 2013! Fijne jaarwisseling allemaal!

12 Comments

 1. Pien 30 december 2012 at 11:20

  Heel bijzonder dat we vorig jaar met Oud&Nieuw waar jullie bij waren eens wens deden en dat deze ook is uitgekomen! Verder hebben wij met jullie ook een superjaar gehad! Gezellige etentjes, uitjes enz. Op naar een net zo gezellig 2013! Kusjes van Faas voor ’tante’ Marieke! :)

 2. Lindsay 30 december 2012 at 11:42

  Wat een leuk overzicht! En wat tof dat jullie alweer 2 jaar ‘hebben’. Kan me nog goed herinneren dat jullie aan het appen waren in de zomer van 2010 toen we naar de bios en stappen in Utrecht waren ^^ Superleuk dat jullie nu happy samenwonen en alles! <3 Jij hebt echt een heel leuk jaar gehad, mijn jaaroverzicht staat ingepland voor morgen maar ik ga jouw positieve vibe meenemen naar 2013! Alvast heel veel plezier in Brussel en happy new year! xxx

 3. Sas 30 december 2012 at 11:47

  Erg leuk overzichtje! :)

 4. Aleida 30 december 2012 at 12:39

  Super leuk jaaroverzicht, wat een gaaf jaar was het je zeg: Samenwonen!

 5. tineke 30 december 2012 at 12:52

  Leuk overzicht zo! klinkt als een goed jaar hoor ;)

 6. LNNK 30 december 2012 at 12:54

  Klinkt als een goed jaar met veel leuke dingen. Respect voor het hardlopen!! Ik wil dat vanaf 1 januari gaan oppakken :)

  Fijne jaarwisseling!

 7. Mireille 30 december 2012 at 15:10

  WAAAAA! Wat heb je een boel moois beleefd. Het leven is mooi :-D
  Op naar een minstens zo mooi 2013!
  Fijne dagen in Brussel!

 8. Marcella 30 december 2012 at 23:20

  Gaaf overzicht, mooi jaar! Ik wens je veel goeds voor 2013. Maak er een prachtig jaar van!

 9. Jolien 31 december 2012 at 10:46

  Wat een fijn en mooi overzicht. Ik ben ook heel blij dat ik jou heb leren kennen!!! <3 Fijne jaarwisseling meid!

 10. Lenneke 01 januari 2013 at 16:50

  Dat klinkt als een heel goed jaar. Hopelijk wordt 2013 minstens even goed! Happy 2013!

 11. inge 01 januari 2013 at 18:10

  wat een fijn jaar! dat 2013 maar net zo’n geweldig jaar mag worden, met fijne concerten, lekker hardlopen, leuke werkreisjes en oe, je dértigste verjaardag! ^^

 12. Marike 14 januari 2013 at 20:06

  Het was een prachtig jaar voor jou! :) nu duimen voor een minstens zo mooi 2013!