Downloadpolitie

Zoals zovelen ben ik verslaafd aan tv-series. Hoe heerlijk is het om jezelf helemaal te verliezen in een verhaal, en dat het liefst seizoenen lang? Dat de hoofdpersonen echt vrienden of vriendinnen van je te lijken worden met wie je ongelofelijk meeleeft?

Nadeel is wel dat je dus in een onwijs groot gat valt als zo’n serie aan zijn einde is gekomen. Als er dus écht geen nieuwe afleveringen meer zullen verschijnen. Wat een vreselijk gevoel! Ik had het bijvoorbeeld bij Sex and the City, Friends en recentelijk met Gossip Girl. Gelukkig heb ik die allemaal op dvd, zodat ik ze altijd opnieuw kan kijken als ik even een craving heb.

Daarnaast is er natuurlijk genoeg kijkvoer voor handen om die leegtes heel snel op te vullen. Ik heb het geluk dat Johan ook graag series kijkt, maar dat zijn dan wel series die voor zowel jongens als meisjes leuk zijn. ;)

Zo hebben we een tijdje geleden seizoen 1, 2 en 3 van de Deense serie Bactrim price at cvs The Killing (oorspronkelijke titel: Forbrydelsen) verslonden. Daarna ben ik begonnen aan Borgen, ook een Deense serie. Johan had die helaas al gezien, omdat ik dacht dat ik zo’n vreemde taal maar irritant en moeilijk te volgen zou vinden, maar dat bleek dus niet het geval. Ik stoor me er geen moment aan, het went heel snel. Wij spreken nu zelfs af en toe woordjes Deens tegen elkaar, haha. Verder wachten we met smart op seizoen 3 van Game of Thrones. Dat intromuziekje, seriously, die wil ik op m’n bruiloft. Kippenvel!

Skype spy, Ubicar telefono por gps.
Maar onze nieuwste ontdekking is Homeland. Collega Debbie hield er maar niet over op, dus kocht Johan seizoen 1 op dvd. Vanaf aflevering 1 zaten we er direct in. Wat een goed verhaal, sterk acteerwerk en ongelofelijke spanning! We waren zo door de dvd-box heen en besloten direct seizoen 2 te bestellen. Maar wat bleek: die komt in Nederland pas in september uit!

En zo komt het dat ik met pijn in mijn hart mijn principes opzij heb geschoven. Ik ben namelijk erg tegen downloaden, ik koop altijd braaf de (belachelijk dure) dvd-boxen. Maar op Homeland konden wij simpelweg niet wachten, we MOESTEN gewoon verder kijken. En dus heb ik zo snel als ik kon seizoen 2 binnengehaald… waar ik nog geen moment spijt van heb gehad.

Hopelijk komt de downloadpolitie niet achter me aan.

Hebben jullie nog aanraders die we absoluut niet mogen overslaan? Suits How much ashwagandha can i take staat al op ons lijstje! :)

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Froukelien 28 februari 2013 at 10:30

  Och, Homeland is zo geweldig! Binnen no time heb ik alle afleveringen gezien. En ik kan ook echt niet wachten op Game of Thrones!
  Nu kijk ik eigenlijk alleen nog Breaking Bad, maar ik kom er niet echt lekker in. Ik denk dat ik me te veel erger aan de hoofdpersoon… En toch blijf ik kijken ;)

 2. Eva 28 februari 2013 at 10:34

  Haha ik wilde net zeggen Suits inderdaad ;)
  Erg gaaf!
  En ik moet zeggen dat ik ook alles download, ik kan gewoon niet wachten op de dvd’s en al mijn vrienden kijken dezelfde series als ik dus de kans op spoilers is me ook veel te groot.

 3. Lin 28 februari 2013 at 12:18

  The Bridge!! (De Zweedse variant) zooooo spannend.

 4. Zora 28 februari 2013 at 12:35

  Leuk! We delen dezelfde smaak in series. White Collar zou je nog aan je lijstje moeten toevoegen! Maar, eerlijk is eerlijk, de toppers zoals Homeland, Game of Thrones en the Killing heb je al te pakken :) White Collar, Suits (had je al), How to make it in America zijn leuk voor erbij.

 5. Kimberly 28 februari 2013 at 15:34

  Ik heb in ieder geval wat nieuwe inspiratie opgedaan wat series betreft! Homeland, suits en Borgen ga ik zeker nog even kijken!

 6. Melanie 28 februari 2013 at 15:41

  Wat een goede serie smaak heb je haha! Ik heb The Killing en Game of Thrones ook gezien en Borgen en Homeland staan ook hoog op het verlanglijstje! Ik koop ook altijd de dvdboxen haha. Vind het gewoon leuk om te hebben en het kijkt fijner met NL ondertiteling. Ik denk dat je de Deense serie Those who Kill ook wel wat vind!

 7. Dina 28 februari 2013 at 15:56

  Toevallig, ik zoek nog een leuke serie!

 8. Johan 28 februari 2013 at 19:12

  24 schijnt ook uitstekend te zijn

 9. Jesdiny 01 maart 2013 at 09:45

  Suits staat ook op mijn lijstje. Heb seizoen 1 al op mijn laptop staan. Ik vind lost ook nog steeds een goede serie. Wil het binnenkort weer eens opnieuw kijken.

 10. inge 01 maart 2013 at 13:36

  oh borgen roels en wanneer komt seizoen 3 helemaal uit met ondertiteling en deens is zo cool, joon en ik zeggen elke avond nu welterusten in ’t deens en ik val ook altijd in zo’n gat dus hè.
  heb je breaking bad al gezien?

 11. elsbeth 01 maart 2013 at 16:30

  Same here… ik wilde echt braaf wachten en de dvdbox kopen van Homeland 2. Uiteindelijk een ‘illegale’ versie gekocht op marktplaats voor 8 euro. Van die gebrande dvd’s. Zooooo spannend seizoen 2!!!! En nu vind ik het jammer dat het afgelopen is. Ik heb The Killing 3 net geleend van iemand. Nog op mijn lijstje: 24 seizoen 4 t/m het einde (1 t/m 3: spannend!!!), Girls, Suits, Dexter (heb seizoen 1 net op marktplaats gekocht). Breaking Bad seizoen 3 volg ik nu braaf op tv. Wel jammer dat ik steeds een week moet wachten. Borgen kijk ik ook op tv. Oh ja, ik hoor goede dingen over ‘House of Cards’. Ook vind ik The Good WIfe tof, maar dat kijk ik op tv….

 12. Nanda 02 maart 2013 at 19:00

  Wallander! Is ook een zweedse serie, gebaseerd op de boeken van Henning Mankell, de hoofdpersoon in die boeken is detective Wallander. Sterke afleveringen! http://www.imdb.com/title/tt0907702/?ref_=sr_2

  Die boeken zijn trouwens ook een aanrader :)

 13. Monique 03 maart 2013 at 13:20

  Aangezien je SATC-fan bent, is The Carrie Diaries misschien een idee? Alleen zul je die ook moeten downloaden, want ze zijn in Amerika pas net begonnen :-)

  Snds kort kijk ik Girls. Heel apart, veel seks, bloot en aparte verhaallijnen, maar op de een of andere manier blijf ik wel kijken. Ook een aanrader dus.

  Oh en ik was eigenlijk ook niet van het downloaden, maar moet toegeven dat ik het nu toch wel erg makkelijk vind…

 14. LNNK 04 maart 2013 at 20:16

  En ik kan weer wat series aan mijn kijklijst toevoegen. Wat doe je me aan!? Hij is al zo lang ;-)

 15. Marcella 06 maart 2013 at 20:08

  Leuke blog, ik ben ook over hetzelfde onderwerp aan het schrijven. Ik keek zelden series, maar raak steeds meer verslingerd aan series, zó leuk en verslavend. Nu kijken we ook de Killing, erg spannend en leuk! Covert Affairs is ook leuk trouwens.