[VOL] Sister Act onder toeziend oog van Whoopi in première

Het waren bijna Hollywoodse taferelen die zich gistermiddag en -avond afspeelden bij het Circustheater in Scheveningen. En dat was ook niet zo gek, want er was een heuse wereldster naar ons land afgereisd. De musical Sister Act ging in première onder toeziend oog van niemand minder dan Whoopi Goldberg!

Jaren geleden werd de hoofdrolspeelster uit Sister Act door Joop van den Ende gestrikt om van deze filmhit een musical te maken. In 2009 was de eerste voorstelling te zien op West End in Londen en nu is het dan eindelijk de beurt aan Nederland.

Tout bekend Nederland was op de grootse première af gekomen. Carlo en Irene presenteerden hun zondagmiddagprogramma Life4You zelfs live vanaf de rode loper. De verwachtingen waren bij iedereen hooggespannen. Maar werden die ook waargemaakt?

Nog even het verhaal!
Diva Deloris van Cartier (Carolina Dijkhuizen) is getuige is van een criminele afrekening. Ze zoekt noodgedwongen haar toevlucht in een klooster met weinig stemvaste nonnen en een bijzonder strenge Moeder Overste (Simone Kleinsma). Deloris helpt haar ‘zusters’ hun stem te vinden en herondekt daarbij ook onverwachts haar eigen stem.

Hoofdrolspeelster Carolina Dijkhuizen maakt gelijk al in de eerste scène indruk. Ze heeft een aanstekelijk enthousiasme en een fantastische stem. Ze weet een, vergeleken met de film opvallend jonge, Deloris goed neer te zetten en laat zien dat ze ook erg grappig kan zijn. Zet daar Simone Kleinsma tegenover en je hebt een vermakelijk duo. Deze vakvrouw laat maar weer eens zien dat ze veel humor heeft en dit uitstekend kan overbrengen op het publiek.

Sister Act is een bijzonder vrolijke, swingende musical. Het podium is prachtig omgetoverd tot een heus klooster met Jezus-beelden en glas-in-loodramen. De groep nonnen is geweldig, vooral de rollen van Esmee van Kampen (het meisje van de Plus-reclames) en Christanne de Bruijn als de verlegen Maria Roberta. Natuurlijk is er ook een bad guy, gespeeld door rot in het vak Stanley Burleson.

Je komt gegarandeerd goedgemutst de zaal uit na het zien van deze voorstelling. Klein puntje waar je je wel even op moet instellen: verwacht niet de liedjes uit de film terug te horen. Voor de musical is geheel nieuwe muziek geschreven en het zo bekende I Will Follow Him zit daar niet bij. Desondanks is Sister Act een garantie voor een heerlijk avondje uit.

Sister Act is te zien in het Circustheater in Scheveningen. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website. 

Ook verschenen op Vrouwonline.nl