Hij leeft weer!

In december begaf mijn Micra het. In de stromende regen, ik wilde Johan naar het station brengen, startte ie opeens niet meer. Een vermoeden over de oorzaak had ik wel: sinds ik in 010 woon en ook niet meer volleybal, rijd ik erg weinig in mijn bakkie. Tel daar fikse regenbuien en kou bij op en je weet: dat is niet goed voor een autootje uit 1996. Het moest de accu zijn, leeg of zelfs kapot.

We probeerden ‘m eerst met Johan z’n auto en startkabels van mijn vader weer te reanimeren. Dat ging niet helemaal goed: er begon iets te roken en de kabels te smelten… Oeps! Ik zou er toch echt een professional bij moeten halen om mijn zo geliefde eerste auto Homework weer aan de praat te krijgen.

Maar ik was laks. “Dat komt wel”, zei ik lange tijd. Ook omdat ik mijn auto niet dringend nodig had natuurlijk. Vorige week werden eindelijk mijn ogen geopend toen Johan een briefje onder mijn ruitenwissers vond: of ik soms interesse had om de Micra te verkopen? Iemand had kennelijk gemerkt dat ie er al geruime tijd niets stond te doen.

No way dat ik de Micra kwijt wilde, dus zat er niets anders op dan toch maar lid te worden van de ANWB en de Wegenwacht in te schakelen. Ik moest acht dagen wachten voor ik ook daadwerkelijk gebruik kon maken van hun diensten, maar vandaag was het dan eindelijk zover!

Een alleraardigste meneer kwam met zijn bekende gele busje aanrijden. Binnen mum van tijd was het gepiept. De accu was inderdaad aan het eind van zijn Latijn, dus moest er een gloednieuwe in. 122 euro armer, maar een weer gefikste Micra rijker gaf ik de beste man een hand. Hoera!

Cheap lady era 100mg Purchase lady era 100mg WegenwachtMicra2

Ik heb het getest, mijn groene monster rijdt weer als een zonnetje. Ik knijp ‘m echter wel weer voor de APK van volgende maand, ik vraag me af of ie er nog doorheen komt. Zo niet, dan zijn die 122 euro’s natuurlijk wel weggegooid geld. Maar goed, wie weet komt het wél goed en heb ik er nog heel lang plezier van. Bedankt ANWB-meneer!

Follow on Bloglovin

9 Comments

 1. ChellesBlog 05 maart 2013 at 19:56

  Hahahaha heel leuk hoe je dat vertelt. Gelukkig doet je auto het weer en hopelijk komt hij wel gewoon door de APK. X

 2. Mieke 05 maart 2013 at 20:28

  Fijn dat ‘ie weer gemaakt is. Toch een fijn idee dat, als je hem nodig hebt, je auto het (waarschijnlijk) ook gewoon doet. En hopelijk komt hij door de APK!

 3. inge 05 maart 2013 at 21:16

  #fingerscrossed voor die apk dan maar, daar zie ik ook elk jaar weer zoooo tegenop met mijn oude astraatje!

 4. Petra 05 maart 2013 at 22:18

  Oooh wat fijn dat je autootje weer rijdt. Ik zou ook niet weten wat ik zonder zou moeten hoor. Zoals Inge hierboven al zegt: duimen voor die apk!

 5. Olga 05 maart 2013 at 23:43

  Niet gaan doemdenken, daar bereik je niks mee!

 6. Sanne 06 maart 2013 at 08:48

  Fijn dat ie het weer doet :) Ik ben ook meteen lid geworden van de anwb toen ik mijn 21-jaar oude autootje kreeg. Voelt toch iets zekerder.

 7. Lindsay 06 maart 2013 at 08:56

  It’s alive, alive! Wat fijn! :-) Wij hadden ook een auto’tje tot 2010 (een Suzuki Alto) maar die haalde de APK die zomer niet. Inmiddels hebben we al bijna 3 jaar geen auto meer dus. Soms mis ik het wel, een auto is wel handig!

 8. HansDeZwans 06 maart 2013 at 10:29

  Jou wagentje ziet er nog goed uit (op de foto) en hopelijk mag je er nog jaren van genieten.

 9. Nina 06 maart 2013 at 14:48

  Leuk!! Dat was ook mijn eerste auto, dan wel een 4deurs. Hahahahah! Nu heeft mijn zusje hem. Nooit wegdoen vertelde de man van de garage. Ze gaan nog heel lang mee! Dus investeren in de mooie groene Micra.