Badderen en bubbelen

Sinds we bij elkaar zijn, hebben Johan en ik er een traditie van gemaakt om er óf op zijn verjaardag óf op de mijne lekker tussenuit te gaan. Even een dagje, of twee, totale ontspanning in een spa/kuuroord. Ook dit jaar was het weer zover: afgelopen donderdag, toen ik 30 werd, togen we richting Nijmegen voor ultieme relaxation in Sanadome. (Nadat ik overigens eerst een te gék kado kreeg: twee toptickets voor een thuiswedstrijd van de New York Yankees als we daar begin juni zijn. HOE COOL!)

Het fijne aan Sanadome is dat iedereen gewoon lekker zijn of haar badkleding aan houdt. Ik heb door jarenlang volleyballen met tientallen bekende en vreemde dames onder de douche gestaan, maar op zo’n dag hou ik niet van naakt. Ik voel me niet eens ongemakkelijk bij het idee dat ik bekeken zou worden, dat interesseert me weinig, het gaat erom dat ik zelf dingen zie die ik niet zo nodig bij anderen hoef te zien. In badkleding valt lang niet alles te verhullen, zo blijkt wel uit het feit dat we een bepaalde vrouw de nickname ‘shag dame’ gaven, maar het scheelt toch iets.

(Zeg mij: waarom zou je als vrouw in godsnaam je okselhaar NIET afscheren? Why?!)

Twee dagen lang hebben we gebadderd en gebubbeld. Op dag 1 kreeg ik zelfs een massage van 25 minuten, die natuurlijk veel te snel weer voorbij was. Hoe heerlijk is het om helemaal nergens aan te hoeven denken, behalve welk (bubbel)bad of sauna de volgende wordt en hoe laat en wat je zult gaan lunchen. Af en toe zonder make-up, in een zachte witte badjas en op slippers rondslenteren is echt iedereen aan te raden.

Donderdagavond gingen we ook nog even Nijmegen in voor een shopsessie, diner met goddelijke witte wijn en jammie cocktails. De vrijdag sloten we, ook traditiegetrouw, af met een pitstop bij McDonald’s. Helemaal perfect, niets meer aan doen. En het mooie? Bij thuiskomst moest het weekend nog beginnen!

LEES OOK:

11 reacties

  1. Die traditie moet ik ook eens aan mijn vriend voorstellen!

    Wel een vraag: hoeveel ben je kwijt na badderen en bubbelen?

  2. 100 jaar geleden scheerde niemand zijn/haar okselhaar nog af. las ik toevallig laatst ergens. ^^
    maar wat een heerlijke verjaardag heb je gehad, kreeg al het eea mee op twitter, een goed begin van je 30er jaren!