Voor het goede doel

Ik ben al jaren donateur van het Wereld Natuur Fonds en ik geef regelmatig aan het KWF, omdat ik daar in mijn directe omgeving mee te maken heb gehad en ik toch zo hoop dat ze ooit iets tegen die rotziekte met de grote K kunnen doen. Ook steun ik zo nu en dan eenmalige projecten of inzamelingsacties van vrienden en bekenden, zoals de Tour for Life of heel recent het gevecht dat vriendin Veerle voor haar zieke zoontje Strep viridans treatment bactrim is aangegaan.

Gisteren kwam ik in aanraking met Stop Kindermisbruik. Voor mijn werk ging ik naar de presentatie van de nieuwe campagne van deze stichting, opgericht door Yolanthe Sneijder-Cabau en Arjan Erkel. De film Buy colospa tablets Nobody’s Girl die ze daar vertoonden was zo indrukwekkend, dat ik het kippenvel op mijn armen had staan.


De hele zaal had er last van. Het was muisstil en na afloop had iedereen behoefte aan een slokje water. Dit moest even landen: de vreselijke beelden van meisjes in India die daar opgesloten in kleine hokjes dag in dag uit door tientallen mannen worden verkracht. Wat een topwerk levert deze stichting door te proberen zoveel mogelijk meisjes uit deze uitzichtloze situatie te bevrijden.

Ik sprak Froukje de Both, een van de ambassadeurs van Stop Kindermisbruik. Samen met Yolanthe, Jim Bakkum, Bettina Holwerda, Glennis Grace, John Ewbank en Vivian Reijs zet zij haar bekendheid in om dit goede doel onder de aandacht te brengen. Ze was zelf naar India afgereisd om met eigen ogen te zien hoe het er daar aan toe gaat. Ik zat ademloos naar haar te luisteren.

En dus kan ik het niet laten om naast mijn artikel Cheap benfotiamine for neuropathy op Vrouwonline.nl ook op mijn eigen blog aandacht hieraan te besteden. Ik weet het, er zijn zo veel goede doelen, maar elke euro helpt! Want, zoals Froukje het treffend verwoordde: het zal je dochter maar zijn…

Geef jij aan een goed doel en waarom juist daaraan?

Beeld: Stop Kindermisbruik

Follow on Bloglovin

8 Comments

 1. Lenneke 15 maart 2013 at 21:06

  Ik geef altijd aan het Kankerfonds en verschillende collectanten die aan de deur komen. Mijn oma collecteert zelf ook voor het Reumafonds, dus daar doneer ik ook aan.

 2. Lauradenkt 15 maart 2013 at 21:30

  Ik geef niet aan een goed doel. Ik heb er uiteraard niets op tegen als mensen dat doen, maar ik doe liever vrijwilligerswerk.

 3. Dendennis 15 maart 2013 at 22:51

  Ik doneer eigenlijk ook nooit. Ik werk daar in tegen wel voor enorm veel goede doelen via mijn initiatief jongehazen.nl hiermee helpen we vele non-profit organisaties door uitingen, voor een kado of zeer gereduceerd tarief, voor hun vorm te geven. Op die manier kunnen die organisaties hun marketing budgetten laag houden.
  Wel doe ik mee aan sponsorlopen of goede doelen veilingen of iets dergelijks.
  Grtjs Dendennis

 4. Milou 16 maart 2013 at 09:56

  Ik doneer aan het KWF en Doe een Wens. De eerste omdat ik er ook in mijn omgeving mee te maken heb gehad, en de hoop heb dat er ooit een oplossing komt. De tweede omdat ik dat zo’n mooie stichting vind, waarbij je echt tastbaar resultaat ziet in de vorm van een ernstig ziek kind dat zijn wens ziet uitkomen. Ik ben er eerlijk gezegd best trots op dat ik al sinds mijn studententijd standaard elke maand doneer (ook al kon ik het geld soms best goed zelf houden). Ik denk er ook over na om nog een stichting op het gebied van dieren te steunen, maar ik weet nog niet welke. Dan heb ik wat mij betreft de grote drie pijlers gehad (dieren, kinderen, ziektes).

  Wat ik wel irritant vind zijn mensen die je op straat aanspreken om te gaan doneren. Ik vind dat een beslissing die ik zelf maak, en dan zoek ik zèlf wel uit waaraan ik mijn geld wil besteden :)

 5. annouska 16 maart 2013 at 17:25

  Dat lijkt mij best wel confronterend zeg poeh..

 6. Eva 16 maart 2013 at 20:01

  Ik geef weleens als ze aan de deur komen met een collecte, als het voor een doel is dat me aangaat. Ook het WNF ligt me wel aan het hart maar zoals andere grote goede doelen die erg veel geld uitgeven aan dure marketing, daar heb ik altijd een beetje mijn twijfels bij. Erg jammer ook want vaak is het doel wel erg goed maar ik betwijfel altijd een beetje dat al het geld ook echt goed terecht komt.

 7. inge 17 maart 2013 at 12:02

  ik las het al via twitter laatst, vreselijk, vreselijk, en er is zoveel leed dat ons ontgaat wat dat betreft. goed dat er aandacht aan wordt besteed!
  ik geef niet meer vast aan bepaalde goede doelen, zoals toen ik nog wat meer centen had, maar wisselend aan verschillende goede doelen. ik denk ook echt dat als iedereen zijn/ haar steentje bijdraagt, we veel kunnen veranderen. helaas weet ik dat het in de praktijk niet zo gaat, heb jaren met allerlei collectebussen gelopen en meer dan de helft zegt gewoon NEE en van die andere helft gooit nog eens meer dan de helft er zo weinig in, dat schiet echt niet op..
  jammer.
  want we hebben het zo goed.

 8. LNNK 17 maart 2013 at 13:08

  Vreselijk zeg. Bedankt voor het onder de aandacht brengen. Ik geef niet aan een vast doel. Soms aan de ene , soms aan de andere.