Hardloopdates

Zoals ik onlangs al schreef, was de hardloopmotivatie bij mij ver te zoeken. Het ging gewoon niet. Ik keek (en kijk nog steeds) erg uit naar de lente: mijn ideale hardloopweer.

4 km
Maar, het kon niet zo zijn dat ik tot die tijd helemaal niks zou doen. Want het kan immers nog wel even duren voor de lente echt zijn intrede doet in ons land. En dus plande ik afgelopen maandag een hardloopdate. Als ik met iemand loop, kan ik er niet onderuit, afhaken is dan gewoon geen optie. Dus WhatsAppte ik Pien: ‘Gaan we vanavond een rondje rennen?’

Pien bleek die motivatie van iemand anders ook wel goed te kunnen gebruiken, dus was het een win-winsituatie. Het was donker, maar omdat we met z’n tweetjes waren, was het niet eng. We liepen een heerlijk rondje van 4 km en kletsten onderweg honderduit. Zo is hardlopen nog gezellig ook!

8 km Cannabis seeds ottawa ontario
Op woensdag kreeg ik Johan zover dat ie met me meeliep. Natuurlijk wel op mijn tempo, want op het zijne zou ik het nog geen kilometer volhouden. Hij wist een perfect rondje dat 7 km op zou leveren als we ‘m twee keer deden. Dat had ik al lang niet gehaald, maar wilde het toch proberen.

Het ging onwijs lekker en toen we er bijna waren, bleek dat we de 7 km al ruim waren gepasseerd! Johan moest lachen; hij wist dit van tevoren al, maar wilde mij gewoon motiveren om mijn grenzen te verleggen. Dat lukte, want toen wilde ik natuurlijk perse de 8 km aantikken! Helemaal super!

10 km (!)
Voor vanmorgen had Lindsey mij gevraagd een stuk met haar mee te lopen. Ze traint voor de marathon (held!) en moest volgens haar schema 35 km rennen. Een hele opgave, dus als er dan iemand een stukje meeloopt, scheelt dat al iets. De weersvoorspellingen waren echter verschrikkelijk en vanmorgen gierde de wind om ons huis. Ik WhatsAppte haar nog: ‘Gaan we dit echt doen?!’ Ja, dit gingen we doen. Zonder Lin was ik allang weer m’n bed in gedoken.

Goed ingepakt gingen we op pad. Jeetje, wat was het koud en wat was die harde wind op sommige stukken killing! Maar ondanks dat ging het eigenlijk ook hartstikke lekker en kon ik na het vooraf bedachte rondje nog wel een stuk verder met haar mee. Uiteindelijk liep ik zelfs 10 km! Ik was he-le-maal euforisch en voelde me ongelofelijk goed. Dit was zo Order lasuna leaf lang geleden!

De moraal van dit verhaal: ben je je Homework flow kwijt, ga dan rennen met anderen. Ten eerste maakt dat het hardlopen een stuk gezelliger én het is de perfecte stok achter de deur. Als je er even doorheen zit, kan die ander je bovendien helpen door te zetten en jij kunt je hardloopmaatje op moeilijke momenten ook motiveren. Ik weet zeker: dit ga ik veel vaker doen!

Follow on Bloglovin

11 Comments

 1. Dollie Brouwer 23 maart 2013 at 12:52

  GO GIRL !!!!!!

 2. Wendy 23 maart 2013 at 13:04

  Ik herken het zo. Vanmorgen tijdens de iRun clinic hebben we gewoon ongemerkt bijna 6 km gelopen o.O – weliswaar niet op een briljant tempo, maar dat interesseert me echt geen biet op het moment. Samen met de bijna 4 van gisteren zit ik in 2 dagen op meer dan 9 km, dus ik vind mezelf een enorme bikkel op het moment haha.

  Beetje jammer alleen dat ik die van gisteren dus niet op mijn dashboard van Nike+ heb staan. Oh well ….

 3. Simone 23 maart 2013 at 13:29

  Wat goed! Ik doe het je niet na hoor. ik kan ook wel wat motivatie gebruiken, hihi. Gisteren wel een stuk gewandeld, maar wat was ’t koud!! Brrr!!

 4. Monique 23 maart 2013 at 16:57

  Wat netjes! Ik moet ook echt weer eens met anderen gaan lopen, want alleen ga ik met dit weer niet of nauwelijks. En dat terwijl ik op 26 mei toch echt die 10km eruit moet persen. Goed dat je me er weer even aan herinnert :-)

 5. Melanie 23 maart 2013 at 17:37

  Bikkels! Knap hoor, ik ga de deur niet uit hoor met dit weer haha. Veel te bang dat ik word weg geblazen!

 6. Indira 23 maart 2013 at 18:40

  Wauw, goed bezig! Weet nog de laatste paar keren dat je zulke afstanden haalde, echt top dat je weer terug bent! ;)

 7. annouska 23 maart 2013 at 23:07

  Kijk en zo komt je motivatie wel goed terug. :D

 8. Willemvk 24 maart 2013 at 11:06

  Als ik dit zo zie, dan word je nog wel eens een winterloopster ;)

 9. Veronica 24 maart 2013 at 11:17

  Wow wat super zeg! Ik ben de laatste tijd ook 0,0 gemotiveerd om te hardlopen en met iemand gaan hardlopen is voor mij geen optie denk ik. Ik ken niemand in mijn omgeving die hardloopt… helaas!

 10. Marcella 25 maart 2013 at 20:17

  Wow, goed bezig jij!

 11. Geesje 26 maart 2013 at 19:54

  Wat goed! En ook al een 10 km gedaan in deze kou! Keurig. En al helemaal respect voor je vriendinnetje! Super!