Brouwertje’s Kitchen: Preitaart met rauwe ham

In het weekend probeer ik graag nieuwe receptjes uit. Mocht dat misgaan, hebben we altijd nog een snackbar om de hoek. No pressure dus. Als er iemand komt eten, is dat echter wel even andere koek. Helemaal als dat keukenprinses Pien Gsp tracker, Localizador gps movil. is! Vanavond kwamen zij, Daan en hun Where to buy zyban online cutiepie Faas gezellig langs. Ik wilde eens geen pasta maken, dat doe ik al veel te vaak, dus ging ik op zoek naar iets anders. En dat vond ik: lang leve de Appie-app!

Ik maakte een hartige taart. Daarmee kun je natuurlijk eindeloos variéren. Ik eet ze graag, maar had er nog nooit eentje zelf gemaakt. Ik waagde me aan een versie met prei (een groente die ik sinds een tijdje heb herontdekt, hoe lekker!) en rauwe ham.

Ik kocht hartige taart-deeg uit de vriezer, in plakjes. Ik was wat onzeker over de dikte toen ik mijn springvorm ermee bekleedde. Zou het slap worden door de nattige vulling? Dat viel gelukkig alles mee, het was precies goed en mijn taart kwam prachtig stevig uit de oven. Met een salade erbij was het een overheerlijk avondmaal.

Preitaart met rauwe ham
(voor 4 personen)

3 preien, gewassen en in ringen
6-8 plakjes deeg voor hartige taart (afhankelijk van de grootte van je vorm), ontdooid
1 pakje rauwe ham flinterdun
2 tl gedroogde tijm
5 eieren
1 bakje ricotta
100 gram Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. (Iets lager als je een heteluchtoven hebt.) Kook de prei vier minuutjes en laat het uitlekken in een vergiet. Ondertussen bekleed je je vorm met het deeg.

Verdeel de ham over de bodem en bestrooi met een beetje tijm. (Dit laatste was ik in alle hectiek vergeten! oeps.) Klop de eieren los en meng daar de ricotta, Parmezaanse kaas en wat peper doorheen. Roer de prei erdoor en schep het mengsel in de vorm. Bak de taart ongeveer 35 minuten, of iets korter/langer, tot ie mooi goudbruin en gaar is.

Tip van Pien: satéprikker erin en als die er schoon uit komt, is ie gaar.

Eet smakelijk!

Hebben jullie nog lekkere varianten van een hartige taart?

Line spy, Ubicar telefono por gps. Follow on Bloglovin

LEES OOK:

14 reacties

 1. Deze lijkt me lekker! Heb gek genoeg nog nooit een hartige taart met ricotta gemaakt. Ga hem onthouden.
  Ik ben namelijk dol op hartige taarten. Heb nog nooit een kant-en-klaar versie gekocht. Meestal maak ik een hartige taart in het weekend, als er een stukje over is eet ik dat op een drukke dag waarbij we geen zin hebben om te koken.

  Hartige taart met broccoli, kip en paprika is mijn favoriet. Dat recept staat inmiddels ook op mijn blog ;-)

   1. Ik gebruik meestal de volgende verhouding:
    1 lepel crème fraîche, 4 eieren en 3 eetlepels bloem (75 gram)
    En daarbij gaat vaak ook een beetje geraspte kaas.
    Op mijn blog heb ik ook een how-to geplaatst voor het maken van een quiche. Op die manier is hij bij mij nog nooit mislukt ;-)

    Maar volgende keer probeer ik het eens met ricotta

 2. Dat vind ik nou ook heeeeeel erg lekker , hartige taart!!!! Jammie, jammie

 3. Ik ben dol op quiche! Ik maak hem meestal met champignons, spinazie, geitenkaas en cashewnoten. Bladerdeeg langs de rand en een geklopt ei met wat melk door het groente-kaas mengsel en klaar ben je!

 4. Klinkt goed! Ga ik denk ik met Pasen maken, we hebben een high tea en daar past zo’n hartige taart goed bij! Ik ben geen keukenprinses maar vind het wel leuk, koken! Dus probeer de laatste tijd meer in de keuken te vertoeven ^^ xxx