[STD] Interview: Kelly Osbourne over Fashion Police

kellyosbourne

Kelly Osbourne is back on track. Nadat ze tijdens de opnames van haar programma Fashion Police in elkaar zakte en zelfs in het ziekenhuis belandde, hebben de dokters haar een vrijbrief gegeven om weer aan het werk te gaan. Eerste pitstop: Amsterdam!

De dochter van rocker Ozzy Osbourne was in ons land om het programma te promoten waarin wekelijks outfits van de sterren onder de loep worden genomen. Samen met mede-juryleden Joan Rivers, Giuliana Rancic en George Kotsiopoulos geeft Kelly haar ongezouten mening over de modekeuzes van haar collega-celebs. Styletoday wilde daar natuurlijk alles over weten en sprak met haar in The Dylan Hotel in onze hoofdstad.

In Fashion Police worden andere mensen bekritiseerd. Waarom vind je dat zo leuk?
‘Wij bekritiseren mensen niet. Het programma gaat over mode. Joan is een comédienne en het is haar taak om grapjes te maken. Als het uit de mond van een man kwam, zou iedereen erom lachen, niemand zou het grof vinden. Maar omdat een vrouw het zegt, is het opeens hard.’

‘We praten over kleding, niets meer en niets minder. Ik zeg niets over iemand wat ik niet recht in zijn of haar gezicht zou zeggen. Dat heet een mening hebben en dat is iets heel anders dan iemand bekritiseren of beoordelen. Ik hou van de show omdat ik over mode mag praten en ik hou écht van mode.’

Waarom hou je zo van fashion?
‘Door mode kan iedereen zijn wie hij wil zijn. Madonna is daar een heel goed voorbeeld van. Bij alles wat ze doet, past ze zich qua kleding aan. Of ze nu aan kinderen voorleest uit haar eigen kinderboek, op het podium staat voor een optreden of bij de scouting opkomt voor homo!s die geen lid mogen worden. Kleding zorgt er bovendien voor dat je je goed voelt. We zijn allemaal vrouwen, we weten allemaal hoe het voelt om iets nieuws te kopen en te denken: yes!’

Je komt uit een muzikale familie. Waar komt je fascinatie voor mode dan vandaan?
‘De muziekwereld gaat hand in hand met mode, het staat in mijn ogen gelijk aan elkaar. Ik noem bepaalde bands bijvoorbeeld ook wel ‘fashion bands!, omdat ze slechts een paar maanden ‘in! zijn. Daarna hoor je niets meer van ze.’

‘Het heeft zeker te maken met het feit dat mijn vader en moeder in de muziekindustrie werken. Ik heb mijn hele leven met ze getourd, waardoor ik de hele wereld heb gezien met al die verschillende kledingstijlen. Het komt ook door de mode- en beautyboeken die mijn moeder op haar koffietafel had liggen. Alle kapsels die ik in het verleden heb gehad, kwamen bijvoorbeeld uit boeken van Vidal Sassoon die mijn moeder ook daadwerkelijk van hem had gekregen.’

Diabecon ds price in india Je bent veel afgevallen. Heeft dat nog invloed gehad op je liefde voor mode?
‘Nee, absoluut niet. Ik heb altijd van mode gehouden. Het is alleen zo dat ik nu alle kleding kan dragen die ik vroeger altijd zo graag wilde dragen en dat voelt heel goed.’

Welke trends voor de zomer van 2013 zijn je favoriet?
‘Ik hou van de androgyne look, dat vrouwen steeds meer pakken dragen. Vooral de broeken en de broques. Maar voor mij gaat het nu vooral om mijn haar. Mensen bekritiseerden me vroeger en scholden me zelfs uit omdat ik het in deze kleur verfde. Ik kreeg 300 tweets per dag, men vond het een ‘oude vrouwtjes-kleur!. Toen kwamen echter de Chanel-campagnes met grijs haar en stelde iedereen zijn mening bij. Het is nu een trend en daar hou ik van.’

Welke celebrity-collega bewonder je qua kledingstijl?
‘Dat verandert eigenlijk constant, maar voor nu hou ik van de stijl van Rihanna. Ik vind dat zij de perfecte mix draagt van urban vs. couture. De manier waarop ze mixt en matcht! Ze ziet er gewoon altijd goed uit.’

Hoe vind je dat de Nederlanders gekleed gaan?
‘Niet alleen Nederlanders, maar alle Europese designers weten heel goed wat er speelt in de modewereld. Ze zijn erg vooruitstrevend. Het is een verademing om te zien dat mensen over hun kleding hebben nagedacht. Dat mannen eens niet een LA-sweater en lelijke jeans dragen. Hier hebben ze hun haar gekamd en zien ze er netjes uit. En alle meiden hier zien er verschillend uit, het is niet allemaal hetzelfde met UGG!s en een kort rokje. Het is verfrissend.’

Fashion Police is elke zondag om 22.00 uur exclusief te zien op E! Entertainment Tonight.

Foto: Flickr/evarinaldiphotography Cheap cleocin 300 Purchase minomycin antibiotic

LEES OOK: