Zonnebrillenzoektocht

Vroeger kocht ik nooit dure zonnebrillen. Ik raakte ze altijd kwijt of ze vielen kapot. Of, lekker cliché, ik ging erop zitten. Nee, prijzige brillen waren aan mij niet besteed! Daarom shopte ik er zo nu en dan eentje bij HEMA, Pieces of H&M. Helemaal prima.

Tot ik een paar jaar geleden zag dat er echt wel verschil zit in een echt goede zonnebril. Ze zien er niet alleen mooier uit, maar zijn volgens mij ook gewoon beter voor je ogen (hoewel ik daar geen onderzoek naar heb gedaan ofzo, haha). Samen met mijn broertje, die mijn mening wilde toen hij er eentje ging kopen, toog ik de stad in. Je snapt: toen ging ik zelf ook overstag. Ik kocht een bruine Ray-Ban waar ik tot op de dag van vandaag heel zuinig op ben geweest en die ik elke zomer weer met veel plezier heb gedragen.

Maar, ik blijf een meisje. Een echte zonnebrillentic, zoals veel van mijn geslachtsgenoten die kennen, is mij gelukkig bespaard gebleven. Dat zou een behoorlijk duur geintje worden, naast mijn schoenenverslaving. Maar ik vond wel dat het eens tijd werd voor wat anders. Je hebt dat ding (in zonnige tijden) toch constant op je hoofd, een beetje afwisseling zou dan leuk zijn. Aangezien de vakantie naderbij komt (jeeej!) en de eerste echte zonnestralen zich ook in Nederland hebben laten zien, vond ik afgelopen weekend een geschikt moment om op zoek te gaan naar een nieuwe zonnebril. En die vond ik!

Mijn vorige bril heeft dus bruinige glazen, dus wilde ik nu voor zwart, donkergrijs of -blauw gaan. Bovendien heb ik alles behalve een brillenhoofd, dus zie ik er (zeker met die hippe grote brillen van tegenwoordig) al snel uit als Maja de Bij. Of misschien meer als zo’n bromvlieg. De glazen bedekken in ieder geval mijn halve hoofd en dat staat nogal knullig.

Na er een heel stel te hebben geprobeerd, met vriendje als kritische beoordelaar (hij wil immers ook niet voor l*l lopen naast mij), vond ik er eentje. Wederom een Ray-Ban, met heel donkerblauwe glazen die een beetje reflecteren. Lekker stevig op mijn hoofd en mijn wimpers raakten het glas niet. (Ook zo’n criterium dat bij mij zwaar meeweegt.)

Ik ben helemaal in mijn sas met m’n nieuwste aankoop. Ik moest er even voor in de buidel tasten, maar goed, nu kan ik weer een paar jaar vooruit. Nu maar hopen dat ik er lekker veel gebruik van kan maken!

P.S.: Een foto (laten) maken van je nieuwe zonnebril valt nog niet mee, zo ervaarde ik. En Johan. ;)

Follow on Bloglovin Purchase lady era pills Best cannabis seeds bank How much does detrol la cost

15 Comments

 1. Eva 06 mei 2013 at 10:58

  Die zijn inderdaad zo ontzettend mooi. Je ziet ook direct het verschil tusen een H&M’etje en een duurdere bril. Kwaliteit straalt er gewoon van af. Ik vrees alleen dat ik echt nog te onhandig ben voor zo’n duur ding, zou het graag willen maar wat als hij stuk gaat.. Dat kan ik mezelf nooit vergeven ;)

 2. Bianca 06 mei 2013 at 11:44

  Ik was eerst ook niet van de (goedkope) zonnebrillen. Vorig jaar toch maar een mooie aangeschaft en kan nu niet meer zonder! Goedkope zonnebrillen zijn juist heel slecht, ze verduisteren alleen maar beschermen niet. Je pupillen zijn groter en vangen dus meer zonnestralen in plaats van minder!

 3. Yolande 06 mei 2013 at 13:21

  Hij staat je erg goed! Zelf ga ik alleen wel voor de goedkope brillen, ik ben er net als jij eerst, niet echt voorzichtig mee en ben nogal onhandig. Misschien ga ik het toch maar een keer wel proberen en dan heel erg voorzichtig zijn. Het is toch wel echt beter voor je ogen en ze zien er vaak ook mooier uit.

 4. Ilse 06 mei 2013 at 13:35

  Wauw, wat een mooie zonnebril! Ik twijfel ook al jaren over het kopen van “een echte”, maar vind het stiekem nog net iets te fijn dat ik die H&M brillen lekker onderin mijn tas kan pleuren (en daarna natuurlijk mijn laptop en boeken er bovenop ;).

 5. Nina 06 mei 2013 at 13:57

  Wat een mooie aankoop. Staat je goed! Omdat ik altijd een bril draag, een hekel heb aan lenzen ben ik in het bezit van 1 hele mooie zonnebril met glazen op sterkte. Hier ben ik dus ook extra voorzichtig en zuinig op!

 6. Marianne 06 mei 2013 at 16:26

  Inderdaad, nu maar kijken of het Nederlandse weer je zonnebril toelaat! Mooie zonnebril en leuke blog heb je.

 7. LNNK 06 mei 2013 at 16:33

  Hij staat je erg mooi. Ik kan niet echt geld uitgeven aan zonnebrillen.. ik raak ze toch kwijt haha

 8. Lins 06 mei 2013 at 20:24

  Mooie bril, goede keus! Ik ben sinds een paar jaar ook fervent ‘merk’- zonnebrillen drager om precies dezelfde reden! Nooit meer hoofdpijn van de zon en/of bril, ze zitten lekkerder en beschermen beter. Mijn favoriete merk is ook Ray Ban. Heb nu de Wayfarer maar wil sowieso ook nog de Aviator en het liefst ook nog een special edition… haha! ;-)

 9. Peet 06 mei 2013 at 20:43

  Mooi zeg, en staat je goed. Zelf draag ik een zonnebril op sterkte, die dit jaar eigenlijk ook wel aan vervanging toe is. Ook diep in de buidel tasten, maar goed… dan heb je ook wat. Veel plezier van je nieuwe zonnebril!

 10. Marcella 06 mei 2013 at 21:05

  Erg mooi! Ook ik heb een zonnebril op sterkte nodig, ik moet binnenkort toch echt op zoek gaan!

 11. Willemvk 06 mei 2013 at 21:39

  Leuke bril! Een stuk beter dan die ‘Maya de bij’ dingen die je zo veel ziet.

 12. Deborah 06 mei 2013 at 22:20

  Wauwie, staat jou super goed ! :-)

 13. Dina 07 mei 2013 at 07:35

  Staat je heel mooi!

 14. annouska 07 mei 2013 at 10:43

  Nou ik vind de foto’s toch goed gelukt. Deze zonnebril staat je echt onwijs goed!

 15. inge 08 mei 2013 at 15:46

  stoer brilletje. ^^ ik blijf toch van de goedkope brillen, veel te zonde wanneer zo’n dure stuk gaat of in de trein blijft liggen oid ;-)