Hakken & springen: uit m’n dak op Defqon.1!

Eens per jaar ga ik helemaal los. Dan sta ik op keiharde muziek lekker te stampen en hakken in de buitenlucht. Het festival Defqon.1, dat zich richt op de hardere stijlen van de dance, vindt altijd in juni plaats en dat is iets waar ik het hele jaar naar kan uitkijken.

Het wordt sinds 2003 georganiseerd, maar in 2004 was ik er voor het eerst bij. De Culemborgse vriendenclub waar mijn toenmalige vriendje onderdeel van was, ging erheen en ik ging mee. Niet wetende wat ik moest verwachten, was ik blij verrast en ging ik compleet uit mijn dak. Ik lijk misschien qua uiterlijk ietwat te keurig om tussen dat publiek te passen, maar schijn bedriegt soms, haha. ;) Ik luister de rest van het jaar nooit naar die muziek, maar daar is het zA? gaaf.

De edities die volgden was ik steeds van de partij. De groep was hecht en Defqon.1 was hét uitje van het jaar. Met een volle bus togen we ieder jaar naar Almere Strand, waar het plaatsvond tot en met 2010. Daarna verhuisde het evenement naar Biddinghuizen.

Defqon1_630

Helaas verwaterde het contact met de groep. Mijn drukke leven in Utrecht en het werken in Amsterdam eiste zijn tol, helemaal toen ik naar Rotterdam verhuisde. Ik kom niet vaak meer in Culemborg en A?ls ik er ben, is dat voor mijn ouders en broertje. Tijden veranderen, levens ook. Zo gaat dat. Maar jammer vind ik het soms wel.

In 2012 was ik er voor het eerst in lange tijd niet meer bij toen de groep naar Defqon.1 vertrok. Wat had ik een spijt toen ik de verhalen hoorde en foto’s zag. Ik nam me direct voor: volgend jaar ga ik weer. En gisteren was het eindelijk weer zover!

Ik was met mijn broertje, zijn vriendin en hun vrienden mee, wat mega-gezellig was. En hoe leuk: ik kwam een groot gedeelte van mijn oude vriendengroep uit Culemborg weer tegen! Het voelde goed om weer lekker met hen te staan stampen (helaas wel in de regen) en even bij te kletsen. Dat maakte deze editie echt compleet.

Generic medication for maxalt Where can i buy fincar

Nasonex price philippines
Toen ik voor deze blog eens terug telde hoe vaak ik nu eigenlijk naar Defqon.1 ben geweest, bleek dat gisteren mijn 9e keer was! In totaal zijn er 11 edities geweest, waarvan ik er dus twee heb gemist. Ik zeg: een traditie die zo lang mogelijk in ere gehouden moet worden. Op naar volgend jaar, mijn 10-jarig jubileum! (Maar dan hopelijk wel met beter weer…)

Follow on Bloglovin

8 Comments

 1. annouska 23 juni 2013 at 19:27

  Wauw i love defqon. Ik kon er dit jaar door omstandigheden niet bij zijn maar volgend jaar hoop ik op zeker weer van de partij te zijn.. ^^

 2. Brenda 23 juni 2013 at 20:46

  Wat leuk om te lezen Marieke , je bent er echt vaak bijgeweest zeg! Ik ben er 1 keer geweest. Was erg leuk, maar dit blijkt toch niet echt mijn ding te zijn ;-) geef mij maar een leuk bandje.

 3. Willemvk 23 juni 2013 at 21:33

  Leuk zo’n jaarlijks terugkerend iets!

 4. inge 23 juni 2013 at 21:39

  heerlijk, eens per jaar helemaal uit je dak gaan en regen hoort voor mij bij dit soort feesten, heb al zo vaak in de regen en modder gepinkpopt ook ^^

 5. Deborah 24 juni 2013 at 12:04

  Ziet er leuk uit :-) Is het iets zoals Tomorrowland?
  TML is/was het enige festival waar ik naartoe ging. Ik ben een trouwe fan, maar door het overweldigende succes (en de tickets die op 30sec zijn uitverkocht), kan ik voor het EERST in 5 jaar niet gaan :-( Boehoe!

 6. Lindsay 24 juni 2013 at 13:27

  Cool! Ik ben ook fervent festival-ganger, maar naast alle hipster ;-) feestjes moét ik soms ook gewoon knallen op hardcore feestjes! Gewoon een stukje jeugdsentiment/jeugdliefde! Heerlijk vind ik het! :-) Fijn dat je er weer was en genoten hebt! :-)

 7. LNNK 26 juni 2013 at 10:01

  Oh heerlijk zulke feesten! Jammer van de regen, maar je hebt je volgens mij goed vermaakt!

 8. Nina 26 juni 2013 at 10:13

  Ik ben dit jaar niet geweest, moet zeggen dat ik de nieuwe locatie niet zo heel erg leuk vind. En helemaal toen het dit jaar zo hard regende was ik niet heel verdrietig. Heb wel het feestje van het jaar gemist helaas…