Letterhonger (5)

Yes, ik heb weer vier boeken uit! En ik vond ze stuk voor stuk leuk. In de tijd dat ik nu deze Letterhonger-blogs maak, is er nog geen één boek echt tegengevallen. Blijkbaar heb ik een neus voor fijn leesvoer, haha. Lees je weer mee wat ik ervan vond? Uiteraard sta ik ook weer open voor aanraders voor de volgende boekenblog!

Letterhonger5_1

Lisette Jonkman – Verkikkerd
Van Lisettes eerste boek Glazuur had ik al enorm genoten en ook haar blogs op Viva.nl vind ik altijd super. Deze dame kan zo leuk, beeldend en herkenbaar schrijven! Je snapt dat ik uitkeek naar haar tweede chicklit, genaamd Verkikkerd. Het boek gaat over Lucy, die gaat studeren en tot haar grote schrik op een campus met allemaal nerds terechtkomt. In eerste instantie wil ze natuurlijk niets met haar suffe huisgenoten te maken hebben, maar ze blijken helemaal niet zo saai als ze dacht! Van één jongen uit haar huis krijgt ze het zelfs een beetje warm, steeds als ze hem tegenkomt. En waar kent ze hem ook alweer van? Zeker is in ieder geval dat Lucy met vallen en opstaan een hoop leert tijdens haar verblijf op de campus.

Verkikkerd is net als Glazuur weer hartstikke leuk en vlot geschreven. Ik vind het knap als een chicklitschrijfster zonder te overdrijven komisch kan zijn. Vaak is het toch ietwat geforceerd, maar dat is in dit boek niet het geval. Ik heb regelmatig hardop gegrinnikt. Verkikkerd heeft alles wat een goede chicklit moet hebben: liefde, gA?nante momenten, humor, wijze lessen en uiteraard een goede afloop. Waarom het boek dan geen vijf sterren krijgt? Door te lezen over iemands studententijd, voelde ik me met mijn 30 jaar wel wat oud en stond het personage iets te ver van me af.

Daphne Deckers – Alles is zoals het zou moeten zijn
Dat Daphne Deckers leuk kan schrijven, wist ik al. Haar columns zijn vaak hilarisch. Ook om haar boek De geboorte van een moeder heb ik, ondanks dat ik zelf nog geen moeder ben/word, smakelijk gelachen. Alles is zoals het zou moeten zijn is Daphnes eerste roman en dat is natuurlijk wel andere koek. Ik was benieuwd of ze ook genoeg creativiteit en fantasie had om een fictief verhaal te schrijven.

Nou, dat heeft ze! Het boek gaat over Iris, die vlak na de bevalling van haar eerste kind in de steek gelaten wordt door haar vriend, die haar jeugdliefde was. Hij heeft een ander! Opeens staat ze er alleen voor en moet ze zich naast haar nieuwe rol als single mom ook staande zien te houden in de competitieve tv-wereld waarin ze werkt. Langzaam maar zeker krabbelt ze er weer bovenop, maar dat gaat uiteraard niet vanzelf.

Ook dit boek was erg vermakelijk. Ik had het binnen twee dagen uit. Wel is het zo dat het niet bijster origineel is en daarom niet écht is blijven hangen. Maar als je zin hebt in een lekker luchtig verhaal, is dit zeker een aanrader.

Letterhonger5_2

Sarah McCoy – De bakkersdochter
Mijn schoonmoeder is al net zo’n boekenwurm als ik. Toen we laatst bij haar op bezoek gingen en ik vroeg of ze nog mooie boeken had gelezen de laatste tijd, kwam ze direct met een hele stapel aanraders aanzetten. Waaronder De bakkersdochter, waar ik al veel goeds over had gelezen. Ik vind boeken over de Tweede Wereldoorlog meestal erg indrukwekkend.

Zo ook dit verhaal over de Duitse Elsie, een bakkersdochter die op jonge leeftijd een ontsnapt joods jongetje verstopt in huis. Daarmee brengt ze haar hele familie in gevaar, die tot dan toe beschermd werd door een hoge officier die met Elsie wil trouwen. Deze verhaallijn wordt afgewisseld met die van Reba, een journaliste die jaren later met Elsie in contact komt bij het schrijven van een artikel voor het plaatselijke blad. De levens van deze twee vrouwen worden steeds meer met elkaar verweven, op een mooie manier.

De bakkersdochter is echt een prachtige roman. Een beetje zoals Haar naam was Sarah, die ik ook schitterend vond. De personages zijn goed uitgewerkt, je krijgt echt sympathie voor hen allebei en er is genoeg diepgang. Ja, dit boek verdient de vijf sterren!

Sophie Kinsella – Ik krijg je wel Buy trazodone 50mg
Toen bleek dat ik dit boek mocht weggeven voor mijn allereerste winactie hier op Brouwertje.com, wilde ik ‘m natuurlijk ook zelf lezen. En dat mocht: ik kreeg een recensie-exemplaar opgestuurd. Qua chicklitschrijfsters is Sophie Kinsella één van de beste en ik heb bijna alles van haar gelezen. Ik was dan ook weer heel nieuwsgierig naar haar nieuwste werk!

Ik krijg je wel gaat over Lottie, die inmiddels de 30 ruim gepasseerd is en wil trouwen. En wel nu! Haar grote liefde Richard geeft echter niet thuis. Zwaar verdrietig stort ze zich halsoverkop in een huwelijk met haar jeugdliefde Ben, met wie ze de afspraak had dat ze zouden trouwen als ze allebei op hun 30e nog single waren. Zus Fliss en ex Richard schrikken zich een hoedje van haar besluit en proberen de boel te saboteren. Wat een hoop hilariteit oplevert!

Ook van dit boek van Sophie Kinsella heb ik weer genoten. Een echte chicklit, zoals ze er al zo veel heeft geschreven. Wat heeft deze vrouw een levendige fantasie! Het verhaal is echter soms wel héél vergezocht, dus vandaar dat ik het bij drie sterren heb gelaten.

Cheap stromectol scabies

é

Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Brenda 10 augustus 2013 at 09:57

  Een vriendin tipte me deze week over de bakkersdochter. Nu ik hem in jouw lijstje ook tegenkom ben ik overtuigd. Dat wordt mijn volgende boek! Zelf heb ik deze zomer 400 brieven van mijn moeder, inferno en bleu curaçao gelezen.

 2. San 10 augustus 2013 at 10:10

  De bakkersdochter hadden mijn moeder en mijn tante, ook beide van die boekenwurmen, al aangeraden en staat op de leeslijst! Vond zelf ook Route Soleil erg lekker om te lezen!

 3. Michelle 10 augustus 2013 at 10:56

  Aah Ik Krijg Je Wel wil ik echt nog steeds héél graag hebben hihi, ga ‘m toch maar binnenkort eens halen :)

 4. Resy 10 augustus 2013 at 11:23

  Ik heb verkikkerd laatst ook gekocht voor op vakantie. Maar ik had ook nog een aantal andere boeken mee waardoor ik daar nog niet aan toegekomen ben. Het lijkt me wel echt een heel leuk boek, zeker omdat Glazuur ook een erg goed boek was als je het mij vraagt

 5. Anne 10 augustus 2013 at 12:03

  Ik ben het met je eens over het boek van Sophie Kinsella, heb ‘m net gelezen maar ik heb betere boeken van haar gelezen!

 6. Mieke 10 augustus 2013 at 12:54

  Nu ben ik naar alle vier de boeken benieuwd. Vooral naar de bakkersdochter. Een boek van Daphne Dekkers zou ik zelf niet zo snel gekozen hebben, maar nu ben ik toch wel benieuwd.
  Zelf las ik onlangs de honderdjarige man die uit het raam klom en verdween. Ook een aanrader!

 7. annouska 10 augustus 2013 at 13:00

  Ik heb tot nu alleen het boek van Sophie Kinsella gelezen en dat vond ik een heerlijk boek.. Nou is dit helemaal mijn genre, dus eens kijken of ik die andere drie ook kan gaan lezen. :D

 8. Debbie 11 augustus 2013 at 10:22

  Ik heb onlangs het boek Het vlinderkistje van Sabra Montefiore gelezen. Echt prachtig. De omslag ziet er niet zo aantrekkelijk uit, maar het is echt een aanrader.Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

 9. Debbie 11 augustus 2013 at 10:24

  Sabra moet Santa zijn. Sorry.

 10. Felice 11 augustus 2013 at 13:37

  Ik heb de afgelopen weken weer heerlijke boeken gelezen tijdens mijn vakantie. Meer in het genre van de Bakkersdochter (mooi boek), de andere drie ken ik niet.
  Wat een boek is waar ik zelf echt door de mooiheid ervan overvallen werd (ik had het niet verwacht, dan is het altijd fijn om een pareltje tegen te komen) is het boek ‘De fluitspeler’ van Ron Rash.
  In een woord, PRACHTIG!

 11. Mrs. T. 12 augustus 2013 at 19:15

  De Bakkersdochter is inderdaad een prachtig boek. Dat van Deckers las ik toevallig laatst. Werd er aangenaam door verrast al had ik in eerste instantie wel dat ik het een hoog Heleen van Royen gehalte vond hebben.

 12. Marcella 12 augustus 2013 at 21:31

  Ik las laatst Daglicht van Marion Pauw, een echte aanrader!