Roadtrip USA part 5: New York City (1)

NYC_manhattanbrooklynbridge

Ik schrijf dit, hoe kan het ook anders, met mijn zo geliefde vriendinnen van Sex and the City op de achtergrond. We eindigden onze fantastische roadtrip van twee weken namelijk in the city of my dreams: New York. We verbleven er bijna vijf heerlijke dagen en ik heb er te veel over te vertellen, dus splits ik het op in twee (lange) blogs!

Be prepared…

Toen we vanuit Plymouth naar The Big Apple reden, doemde de magische skyline van Manhattan ineens voor ons op. Bijna extatisch zaten we in de auto: we zijn er!!! Johan dropte me bij ons hotel, dat naast de fantastische locatie AAN Central Park helaas niet veel soeps was, waarna hij de huurauto wegbracht. In New York zou je wel gek zijn om met een auto rond te rijden; wat een gekkenhuis. Ik wachtte op hem op een bankje in het park met een donut en genoot in stilte. Eindelijk was ik er weer.

NYC_yankees

Go Yankees!
Daarna was het tijd om mijn verjaardagskado te verzilveren: kaartjes voor de wedstrijd van de New York Yankees tegen de Cleveland Indians! Ik wilde tijdens ons verblijf in NYC heel graag een sportwedstrijd bezoeken en het kwam zo uit dat de Yankees thuis speelden. Op naar Yankee Stadium in The Bronx dus!

Dat was erg makkelijk te vinden: met de metro was het maar een paar haltes en de stroom uitgedoste fans leidde de weg. Johan had de kaartjes via een speciale site geregeld waar seizoenskaarthouders hun plaatsen eenmalig ter beschikking kunnen stellen als ze zelf een keer niet kunnen. Wat inhield dat we super goede plekken hadden tussen de die hard fans. Opa’s met kleinzonen, hele families, vriendengroepen! Zo leuk!

De wedstrijd was geweldig. Het duurde ruim 3,5 uur, maar ik heb me geen moment verveeld. Alles was zoals ik het me had voorgesteld en ik keek m’n ogen uit. Een indrukwekkend groot stadion, verkopers die met bier, pelpinda’s en suikerspinnen door het publiek lopen. Grote schermen waarop spelletjes worden gespeeld met het publiek en fans gek doen en zwaaien voor de camera. Pizza en hotdogs. En een 6-4 overwinning voor de Yankees!

NYC_timessquare

De beste sushi ooit
Na een rondje over Times Square waar we ons vergaapten aan de overdadigheid, wilde ik die avond sushi eten. Ik had oud-collega Eric, New York-expert met wie ik er de vorige keer was, gevraagd of hij een leuk en betaalbaar sushitentje wist. Bij hem was ik aan het juiste adres: hij tipte ons een klein restaurantje genaamd ARU Sushi, een paar straten van Times Square af, dat er op het eerste gezicht alles behalve aantrekkelijk uitzag. Maar inderdaad, we aten er de meest goddelijke sushi ever. Vers, zacht en super smakelijk. Je snapt, daar zijn we later nog een keer gaan eten.

Being a tourist
Dag 2 was al even gaaf. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat hebben we door deze fantastische stad gestruind. Ontbijten met een bagel en yoghurt in een Deli aan de Upper East Side. Lekker toeristisch op een boot langs de eilanden varen, om het Vrijheidsbeeld, Ellis Island, de Brooklyn Bridge en natuurlijk de zo beroemde skyline van Manhattan vanaf het water te bekijken. Wandelen richting Ground Zero en de immense nieuwe Freedom Tower bewonderen. Fruitsapjes kopen bij een kraampje op straat. Te voet de Brooklyn Bridge op. Héél veel foto’s maken.

NYC_skyline

We bezochten de wijk Greenwich Village: hip, relaxt en gezellig. Wat een prachtige buurt, daar zou ik wel willen wonen als het kon. Ik moest en zou een cupcake eten bij The Magnolia Bakery, waar Carrie en Miranda dat in SATC ook ooit deden. Johan vond het in eerste instantie onzin om een heel eind te lopen voor een cakeje, maar bond in toen hij een hap nam van het heerlijks. Mmmmm! Perry Street, waar Carries huisje staat, bleek vlakbij en natuurlijk moest ik daarmee op de foto. Fangirl!!! En daar schaam ik me niet voor! ;)

NYC_skyline2

Hollandse gezelligheid
Collega Noortje was, hoe toevallig, ook in New York. Zij deed met haar vriend hetzelfde roadtriprondje als wij, maar dan andersom. NYC was dus haar startpunt. Uiteraard moesten we even wat gaan drinken samen, op z’n minst. Onze mannen kenden elkaar niet, maar dat bleek gelukkig goed te klikken. Zo goed, dat na de eerste fles wijn nog een tweede werd besteld en we uiteindelijk maar een hapje bleven eten bij Italiaans restaurant Sant Ambroeus waar we op het terras waren neergestreken. Vervolgens om het af te maken nog een Corona in een Ierse pub, helemaal goed. Wat een geweldige dag was dit! Moe maar bijzonder voldaan ploften we op bed. Nog ruim twee dagen te gaan!

NYC_collage1

9 Comments

 1. Joyce 11 augustus 2013 at 17:50

  Super leuk om te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben op dag 1 en 2! ARU kende ik nog niet, dus die staat bij deze op m’n to-do lijst. En prachtige foto van de Brooklyn Bridge!

 2. Dollie Brouwer 11 augustus 2013 at 19:21

  Leuk voor je om al die herinneringen weer op te halen. Was echt een supervakantie!!!!! xxx

 3. Resy 11 augustus 2013 at 20:19

  Erg leuk om te zien en te lezen!

 4. Mieke 11 augustus 2013 at 22:05

  Wauw, lijkt me zo gaaf als je dan zo de skyline van NY zo voor je op ziet doemen vanuit de auto. Wat een heerlijke dagen, super gave foto’s.

 5. angela 12 augustus 2013 at 00:42

  Wanneer komt part 2 I can’t wait!!! ^_^

 6. Marcella 12 augustus 2013 at 21:36

  Wauw wauw, war klinkt dit goed! Ik wil zeker nog eens terug! Gaaf om de skyline te zien opdoemen vanuit de auto!!

 7. annouska 12 augustus 2013 at 21:55

  Wauw wat gaaf om een wedstrijd van de Yankees mee te maken. En wat leuk dat je een collegaatje kon meeten in zo een grote stad.

 8. Laura - what about her 13 augustus 2013 at 13:52

  Heerrrrlijk! Tof, Yankees. Heel tof. Ik was er in januari, NY is awesome!