Roadtrip USA part 6: New York City (2)

NewYorkCentralPark_630

Ik heb de blogs over onze fantastische roadtrip door noordoost USA aardig kunnen uitsmeren, maar dit is toch echt de laatste. Wat waren ze fijn om te schrijven, omdat ik op die manier weer even heel fijne herinneringen kon ophalen. Waar waren we ook alweer gebleven? Oh ja, deel 2 van ons heerlijke verblijf in New York!

Op dag 3 waren de weersvoorspellingen niet best. Zomaar opeens regende het 24 uur lang non-stop. Dat is zelfs in New York alles behalve grappig. De hele dag hebben we onder een parapluutje door de stad gestruind.

Musicalfan
Als eerst op zoek naar musicalkaartjes, want ik als musicalfan moest natuurlijk naar een voorstelling op Broadway. Ik wilde graag naar The Lion King, want die had ik in Nederland helaas gemist, maar er waren nog slechts een paar mega dure tickets over: 200 dollar per stuk is voor mij als musicalfan al veel te veel, laat staan voor Johan… Dat ging ‘m dus niet worden. Toen we Broadway af liepen, stuitten we op het Broadway Theatre waar Cinderella te zien was. Die leek me leuk, Johan vond die ook wel prima en 65 dollar per kaartje was goed te doen.

Shopmissie
Verder gingen we op shopmissie: ik wilde graag Nike Air Max 1-sneakers in een bepaalde kleur en het leek me handig om die in Amerika te kopen. Nike is daar immers stukken goedkoper dan in Nederland. Helaas had ik pech: de versie die ik op het oog had was nergens te krijgen. We hebben heel wat grote en kleine sneaker stores gehad! Uiteindelijk kocht ik wel blauwe Vans, die daar ook tientjes goedkoper zijn dan hier, en Johan scoorde Nike Free-hardloopschoenen voor slechts 100 dollar (75 euro). Victoria’s Secret werd natuurlijk ook even bezocht, ik hou van die onderbroekjes en strings. Daar heb ik er dus even een stel van ingeslagen.

Cinderella was uiteindelijk geweldig. De musical was lang niet uitverkocht, dus konden we zo!n tien rijen naar voren opschuiven. Ideaal! Helaas waren we erg natgeregend en hadden we het (mede daardoor) ijskoud in de zaal, waar de airco op standje hoog stond. Dat mocht de pret niet drukken, het stuk was vermakelijk en het theater echt prachtig: heel oud met kroonluchters, bogen, trappen en een versierd plafond.

NewYorkCentralParkrunning_630

Bucket list
De volgende dag was het gelukkig weer volop zonnig. Tijd voor iets waar we allebei naar hadden uitgekeken: hardlopen in Central Park! Ik zal daar in een later blogje nog even wat dieper op ingaan, maar jeetje, wat was dit gaaf. Echt een bucket list-dingetje dat kan worden afgestreept. Op zaterdagmorgen verzamelt heel sportief New York zich in het park en je voelt je op zo’n moment even inwoner van de stad. De uitzichten, de sfeer, de hele route… WAUW. Goed begin van de dag!

NewYork1_630

Na een douche in het hotel gingen we weer verder met onze verkenningstocht. We dwaalden door SoHo, een super leuke wijk vol restaurantjes en winkels, waar we als welverdiende lunch een super platte en zeer smakelijke Italiaanse pizza aten. Ook pakten we een terrasje in/naast Bryant Park, zo tof dat je opeens tussen alle hoge gebouwen een groen veldje vindt waar mensen liggen te relaxen, slapen en picknicken. Verder liepen we langs het Empire State Building, waar we niet omhoog gingen. De rij was lang en de tickets vrij prijzig, dat vonden wij zonde van de tijd en het geld. We hielden stil bij een groep straatartiesten die een geweldige act had en daarmee vele dollars ophaalde. Fascinerend!

Uiteraard moest de Public Library bezocht worden, waar Carrie in de eerste Sex and the City-film (niet) gaat trouwen. Zo gaaf om die plek te herkennen! Hetzelfde geldt voor Grand Central Station en de trappen van The Metropolitan Museum of Art (The Met), bekend van onder meer Gossip Girl. Ik ben echt zo’n bakvis soms, haha…

’s Avonds waren we na al die kilometers lopen echt weer toe aan sushi, die we aten in het kleine tentje dat we de eerste avond ontdekt hadden. Daarna gingen we op zoek naar een rooftop bar, maar dat was helaas geen succes. Of de dakterrassen waren al dicht, of er was een wachtrij van hier tot aan New Jersey. In de bar van een hip hotel dronken we nog wel een wijntje, maar daarna taaiden we toch maar af; per yellow cab naar ons eigen hotel, dat moesten we immers ook een keer gedaan hebben. So far voor het bruisende nachtleven van New York, haha!

Alweer voorbij
Helaas zat het er de volgende ochtend alweer op. We hebben nog even door Central Park gelopen, waar we genoten van jeugdwedstrijden baseball die daar aan de gang waren en wat jongeren die gretig gebruikmaakten van de beachvolleybalvelden. Overal waar je keek lagen groepjes mensen heerlijk ontspannen in het gras. Wat hadden wij nog graag een paar dagen gebleven…

NewYork2_630

De twee weken in Amerika vlogen voorbij. In korte tijd hebben we zo veel gezien en gedaan. Ik ben weer bevestigd in mijn gevoel dat Amerika mijn lievelingsvakantieland is. Zo veelzijdig! In New York hebben we natuurlijk nog lang niet alles van ons lijstje kunnen afstrepen, dus daar moeten we sowieso een keer naar terug. Bovenaan de lijst staat echter nu de westkust; Johan is daar al eens geweest, maar ik nog niet! Wat ben ik benieuwd naar Los Angeles, San Francisco en de mooie parken… Dat wordt weer even flink sparen. ;)

16 Comments

 1. Stacey 26 augustus 2013 at 12:17

  Wow, wat een leuk verslag en foto’s! NY lijkt me een geweldige stad en jouw verhaal ondersteunt dat alleen maar!

 2. Vera 26 augustus 2013 at 12:21

  Aah de allerlaatste foto rechts onderin. Zo herkenbaar!

 3. Linda 26 augustus 2013 at 13:21

  I Love New York toen we twee jaar geleden gingen was het al geweldig en eigenlijk willen we volgend jaar nog een keer :) laten we hopen dat we het voor elkaar krijgen :)

 4. Laura 26 augustus 2013 at 13:42

  Wauw, klinkt heel leuk allemaal. Mij lijkt het ook echt gaaf om door Central Park te rennen! En Grand Central Station en de Public Library, grappig dat je dat zo herkent :)

 5. Mieke Schepens 26 augustus 2013 at 13:57

  Wat een leuk verslag. Graag gelezen !

 6. Harmke 26 augustus 2013 at 14:08

  Wauw zo tof! Ooit ga ik ook naar Amerika, puur om het land gezien te hebben.

 7. Limoentje 26 augustus 2013 at 14:08

  Mooi hoor, een leuk verslag ook.
  Ik was er afgelopen zomer ook, maar was een stuk minder enthousiast, haha :)

 8. Nuria 26 augustus 2013 at 18:39

  Wat super gaaf! Ik wil ook weer terug! Hopelijk volgend jaar!

 9. Mrs. T. 26 augustus 2013 at 19:40

  Mooi verslag. Blitse renschoenen ook. ;-)

 10. Veronica 26 augustus 2013 at 20:21

  Gaaf! Ik ben nog nooit zo ver weg geweest maar het staat dan nu toch ook eindelijk op de planning. Johan en ik gaan volgend jaar naar… De westkust van Amerika :) Ik heb er nu al zo’n zin in!

 11. Mieke 26 augustus 2013 at 21:46

  Wauw, rennen door Central Park. Dat lijkt me ZO gaaf! Net als de rest eigenlijk, super leuk om te lezen!

 12. Marcella 26 augustus 2013 at 21:53

  Jaaaaa, de westkust is gaaf! Zeker het sparen waard! Wij willen nog wel es van Houston naar New York, door het midden dus. En dan ’t liefst ook weer naar Yellowstone want dat is echt te gek! Als je dat kunt combineren met het westen: doen!

 13. Iris 27 augustus 2013 at 00:21

  Ik ben in mei voor het eerst naar New York geweest en krijg weer heimwee als ik je foto’s zie. Gaaf hoor!!

 14. Joyce 27 augustus 2013 at 04:26

  Lekker veel redenen om nog een keer terug te komen! Ben nu in het noordwesten (Portland, Vancouver, Seattle en een hoop natuur er tussenin) ook onwijs mooi en leuk!

 15. angela 27 augustus 2013 at 16:55

  Wat geweldig weer om te lezen! Jammer van de regen, maar jullie hebben je prima vermaakt zo te lezen ;-) succes met sparen!!

 16. inge 29 augustus 2013 at 12:31

  oh jullie hebben het echt zo geweldig gehad! en de volgende keer moet je net als phoebe rennen hè in central park #komtvasteenvolgendekeertoch ^^