In de ban van wandelende zombies

TheWalkingDead

We zaten al een tijdje zonder serie, dus toen de nieuwe zender Fox met The Walking Dead startte, besloten we het toch maar een kans te geven. Van vriendinnetje Paulien (die het graag kijkt) had ik al gehoord dat het letterlijk over wandelende doden gaat, dus ik was wat sceptisch. Een serie van niveau Thriller van Michael Jackson zou ik behoorlijk zonde van mijn tijd vinden.

Het eerste wat ik dacht toen het begon was: hé, dat is dat lulletje rozenwater uit Love Actually Android spy, Phone spy. ! Die neemt hier gewoon even de hoofdrol in een razend populaire serie op zich. Nice. Daarna nam mijn enthousiasme wat af. Zombies, really? Hoe nep! Hoewel die lopende lijken er verschrikkelijk goor uitzien en het doden ervan nog ranziger is, werkte het fenomeen ‘walker!, zoals de griezels genoemd worden, een beetje op mijn lachspieren.

AndrewLincolnLoveActually

De hele mensheid is uitgeroeid door een epidemie die hen heeft veranderd in zombies. Er zijn nog een paar (over)levenden over, die elkaar opzoeken en proberen niet gebeten te worden. Want dan onderga je dus hetzelfde lot: eerst sterf je, waarna je als zombie weer opstaat. Geen prettig gezicht.

Fox zond direct na aflevering 1 ook de tweede uit, dus bleven we maar kijken. En warempel, ik kwam er toch helemaal in. Eenmaal gewend aan de walkers, blijkt The Walking Dead eigenlijk retespannend. Bovendien is het mooi om te zien wat een gezamenlijke vijand en constant dreigend gevaar met de groepsdynamiek doet. De verhoudingen onderling worden steeds op scherp gezet als er weer eens moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Elk individu gaat ook op zijn of haar eigen manier om met het feit dat er gewoon niets meer van de wereld over is. Blijf je hoop houden zolang je nog leeft, of schiet je jezelf dan maar liever door de kop?

Seizoen 1 telde maar zes afleveringen, maar gelukkig hadden we seizoen 2 al snel op Blu-ray weten te bemachtigen. Ik heb me laten vertellen dat er al 3 seizoenen gemaakt zijn, dus voorlopig kunnen we nog even vooruit. Heerlijk. Leuk als iets waar je niet veel van had verwacht, een enorme meevaller blijkt te zijn!

Ik zoek overigens nog een serie die doorgaans alleen door vrouwen leuk wordt gevonden. Voor in de trein! Iemand suggesties? Girls heb ik al geprobeerd, vond ik niks aan… Cheap betnovate cream

Beeld: IMDB Where can i get cytotec to buy

Follow on Bloglovin

15 Comments

 1. Wendy 04 september 2013 at 08:37

  Misschien niet alleen voor girlzzz … maar probeer Orphan Black eens. Retespannend over een vrouw in het kleine criminele circuit, die op een station iemand tegenkomt die ongelofelijk op haar lijkt. Haar dubbelganger springt voor de trein en Sarah, de hoofdpersoon dus, besluit haar identiteit aan te nemen.

  En down the rabbithole we go! Ik vond het echt ongelofelijk goed gescript én geacteerd. En er komt een tweede seizoen :)

 2. Chezzelia 04 september 2013 at 08:49

  The Walking Dead wil ik nog steeds proberen maar toch, ik weet het niet haha!

  Ik ben benieuwd naar de volgende twee nieuwe series die vanaf september in Amerika draaien. Zijn geen vrouwen serie’s maar misschien vind je ze ook leuk?

  Betrayal. Is de vertaling van Overspel uit Nederland.
  Hostage. Gaat over een chirurg die de president moet opereren maar de opdracht krijgt om de president te doden.

  Geen idee of het iets is aangezien ze nog uitgezonden moeten worden maar het is altijd het proberen waard.

  Ik doe het nu nog met Suits en binnenkort White Collar weer haha!

 3. Sheelagh 04 september 2013 at 09:07

  Ga het ook maar eens kijken, klinkt cool! Girls vond ik ook niks. Heb je Pretty Little Liars al gezien?

 4. Sheelagh 04 september 2013 at 09:07

  Oh, of Revenge, even better :)

 5. Maaike 04 september 2013 at 09:46

  Geen tv serie, maar een boekenserie. Heb je de boeken van Pretty Little Liars al gelezen? Ik was vanaf het begin verslaafd en er zijn inmiddels 13 gewone boeken en 2 ’tussenboeken’ uit, dus je hoeft je ook niet te vervelen. Ik heb ze ook allemaal gelezen op weg naar mijn werk, in de trein :). De boeken lopen, net als de serie, nog door, dus nog geen einde!

 6. Youandi 04 september 2013 at 11:01

  Ik ben verslaafd aan Devious Maids en Mistresses. Als je Desperate Housewives leuk vond, zijn dit aanraders.

 7. annouska 04 september 2013 at 11:11

  Hm misschien toch eens proberen.

  Echte vrouwen series ja dan kom ik toch bij private practice, the fosters, greys, rookie blue en rizole en isles uit hehe.

 8. Patricia 04 september 2013 at 11:54

  Ik ben nu bezig met The Carrie Diaries.. dat is SATC, maar dan vòòr Manhattan, Samantha, Miranda en Charlotte. Carrie in haar tienerjaren.. superleuk!

 9. Anne 04 september 2013 at 13:44

  Hm… het trekt me toch nog steeds niet. Misschien als ik het een keer per ongeluk zou zien zou ik wel blijven kijken, en het misschien zelfs leuk gaan vinden. Maar voor nu, nee dank je. Rookie blue vind ik wel leuk, mijn vriend niet. Beetje simpel maar wel grappig, over mode/design business is Jane by design.

 10. Maud 04 september 2013 at 14:12

  Downton Abbey vond ik erg mooi en vroeger was ik verslaafd aan Cold Feet!

 11. Jenny 04 september 2013 at 14:39

  Goede serie inderdaad! En hij wordt steeds beter ook. Have fun!

 12. Karin 04 september 2013 at 15:52

  Een serie die je zeker gezien moet hebben (vind ik) is Revenge! :). Daarnaast natuurlijk Private Practice, Greys Anatomy, Desperate Housewives, Gossip Girl en erg fout maar o zo vermakelijk: The Kardashians… (Jaja, je hebt hier te maken met een echte tv verslaafde :))

 13. Joyce 04 september 2013 at 22:33

  New Girl met Zooey Deschanel vind ik gewéldig!

 14. Mieke 04 september 2013 at 23:33

  Hmm, ik word nu toch wel nieuwsgierig naar deze serie!
  Oh, en welke serie ik geweldig vind (vond, heb er maar twee afleveringen van gezien): the Carrie Diaries! Maar die ken je vast al.

 15. yalda 05 september 2013 at 21:01

  Oranje is the new Black. Super goed. Kijk 1 aflevering en je bent verslaafd.