Klaar met de gekkigheid

Strawberry Water Splash

Een stapel pannenkoeken hier, een muffin daar. Een tweede fles wijn open, een bittergarnituur erbij. Twee stukken taart en een hoop hapjes op verjaardagen. Starbucks als ontbijt. Uitgebreide etentjes mét goddelijke toetjes. Eén ijsje, twee ijsjes… Ach, waarom geen derde?

Als ik me rot voel, ga ik eten. Je hebt van die mensen die dan juist geen hap door hun keel krijgen, maar ik heb dat helaas niet. Ik vind mezelf op zo’n moment zielig, dus ben ik van mening dat ik best wat lekkers mag. Toen ik onlangs sporttechnisch weer stil lag door mijn knie en daar enorm van baalde, heb ik me dan ook qua eten en drinken te veel laten gaan.

Eigenlijk moet je op zo’n moment natuurlijk juist gezond eten. Als je niet sport én slecht eet, gaat het qua gewicht al helemáál de verkeerde kant op. Ik vind het echter zo moeilijk om dan de goede keuzes te maken. Des te makkelijker gaat het als ik me fit voel: dan vind ik het zonde om dat te verpesten met troep in mijn lijf.

Anyway, de afgelopen weken hebben me geen goed gedaan. Ik heb veel lekkers gegeten en daar ook best wel van genoten, dat wel. Maar het is nu klaar met de gekkigheid. Mijn broeken zitten weer net iets te strak en ik ben niet happy als ik in de spiegel kijk. Het hardlopen gaat gelukkig langzaam maar zeker weer iets beter, dus heb ik het normaal eten ook weer opgepakt. Ik weet gewoon hoe heerlijk het voelt als ik weer een paar kilo lichter ben, want dat is me al vaker gelukt.

Het is voor mij geen rocket science: ‘gewoon’ gezond eten, niet snoepen en een paar keer per week sporten. Ik ga het doen, verdorie! Nog lezers die hetzelfde doel hebben toevallig? Dan kunnen we elkaar mooi steunen!

16 Comments

 1. G 03 september 2013 at 06:02

  Heel herkenbaar en ik heb hetzelfde doel!

 2. Natasja 03 september 2013 at 07:30

  Herkenbaar! Sterker nog, ik heb een soortgelijke blog post in de planning staan 0_o Inderdaad geen rocket science maar soms nu eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan. Succes!

 3. Marieke 03 september 2013 at 08:04

  Ik ben gisteren met een groot project gestart op mijn site: Bye Bye Buikje! ;)

 4. Angela 03 september 2013 at 08:18

  Zoooo herkenbaar! Na de vakantie moest ik weer zoeken naar m’n ritme, en dat ging goed totdat ik m’n hamstring blesseerde.. Toen een week niet gesport, en ging (vr)eten omdat ik mezelf zielig vond. Nu ook weer even op regime. Succes!!!

 5. Mareille 03 september 2013 at 08:24

  Ik doe met je mee, ben er helemaal klaar mee na afgelopen zomer!!

 6. Lindsay 03 september 2013 at 09:01

  Vroeger had ik dat precies zo! En het is inderdaad geen hogere wiskunde, maar je bent ook maar een mensje dus wees niet te hard voor jezelf :-) Als je je dit nu realiseert is dat al superknap! Een paar kilo ben je zo weer kwijt (net als na een vakantie :-) dat hebben de meeste mensen wel! Dus ik vertrouw en geloof er helemaal in dat het helemaal goed komt :-) Zet ‘m op babe! X

 7. Anja Z 03 september 2013 at 09:15

  Met een andere reden (ik kreeg diabetes), maar met dezelfde instelling ben ik inmiddels ruim anderhalf jaar bezig. Ik gebruik mijn boerenverstand dus eet gezond en regelmatig, snoep niet, beweeg minimaal drie keer per week (ik haat sporten, dus ik fiets en fiets en fiets…) en probeer geduld te hebben, want het liefst was ik van de ene op de andere dag gezond en slank! ;) Tussendoor heb ik even een wat mindere periode gehad, veel emoties dus hup… eten. Dat herken je dan vast ook wel. :( Maar ik ben alweer zeven weken ‘back on track’ en in totaal nu 26 kg kwijt (nog maximaal 9 te gaan) en fitter dan ik ooit geweest ben. En mijn suikers, voor mij niet geheel onbelangrijk, zijn zo laag dat ik mijn medicatie aan het afbouwen ben. Dus ja, zelfde doel, zelfde methode en goed gevoel! Dat krijg jij ook weer! Succes!

 8. Claire 03 september 2013 at 09:23

  Oh Marieke, wat herkenbaar! Na een iets te gezellige zomer (en die duurt bij mij 6 weken ;-) ben ik ook gewoon klaar met alle rommel. Maar of, wat vind ik het stiekem lekker. Een blik op de weegschaal gisterochtend… Ik moest echt op m’n lip bijten. Terwijl ik het echt al aan alles voelde. Echt geen enkele broek zit bij mij nog lekker… Nou weet ik inmiddels prima hoe ik er een paar kilo af moet krijgen. Bij mij is alleen het sporten een wat groter probleem. Terwijl ik heus wel weet dat als ik daar nou juist weer strakker van wordt. En dat is wel het doel. Worsteling, die mijn gezonde verstand heus wel zal winnen. Kom van die bank af met die luie reet Pet (een voordeel van mijn nieuwe achternaam, die kan je zo lekker fout je mond uit knallen). Ik steun jou, steun jij mij?! Dikke kus!

 9. Sylvia 03 september 2013 at 09:29

  Yup, hier nog een!

 10. Anne 03 september 2013 at 10:37

  Same here! Als ik anderhalve week niet sport verval ik meteen in dit patroon. Lekker eten, ‘rustig aan doen'(= niet sporten en de hele dag op mijn kont zitten), totaal niet bezig zijn met mijn gezondheid. Nu heb ik gelukkig gisteren weer een avondje in de sportschool doorgebracht en meteen is de knop weer om! Gaat dat bij jou ook zo snel? Dan wil je gewoon gezond eten en op je lichaam letten :) Tot je een week weer niet sport vanwege wat dan ook. Dan zak je lekker weer in. Als een ware jojo ;) Hopelijk kan het deze keer eens anders, haha!

 11. Anouk 03 september 2013 at 10:49

  Heel herkenbaar. Vooral in mijn vakantie heb ik te veel lekkers gegeten;). Ik wil voor de kerst de laatste kilo’s eraf hebben, zodat dat jurkje net wat mooier zit;).

 12. Veronica 03 september 2013 at 12:56

  Heel herkenbaar, ik doe met je mee! Ik neem mezelf elke keer weer voor om gezonder te gaan eten en het ongezonde eten sluipt er echt in. Bleh!

 13. westmus 03 september 2013 at 17:39

  Go for it! Ik ben iemand van de omgekeerde wereld. Tijdens de vakantie daalt mijn gewicht en als het schooljaar weer bezig is eet ik des te meer. Collega’s die trakteren met allerlei kei lekkere en calorierijke toetjes. Ik ken dan ook geen grenzen meer en prop dan alles binnen. Achteraf heb ik er altijd enorm veel spijt van. Merk wel dat het gewicht er veel moeilijker af gaat dan vroeger. Eens boven de 40!!! Pfff! Goede voornemens moet ik niet maken voor dit schooljaar want daar kan ik me toch niet aan houden. We zien wel waar het naartoe gaat. En ik kijk altijd weer uit naar de vakantie om wat gewicht te verliezen. :-)

 14. Marcella 03 september 2013 at 20:33

  Ja, ik doe met je mee! Voor mijn vakantie was ik 2 kilo lichter dan nu, en ook al ben ik veel afgevallen en blijf ik stabiel, ik wil die 2 er weer af. Mijn bufferkilo’s zoals jij ze zo mooi noemde. Voelt gewoon beter met net wat minder nog. Is mijn buik ook weer wat platter. En daarover gesproken, ik moet écht buikspieroefeningen gaan doen! Succes Miek, you can do it!

 15. Dina 04 september 2013 at 05:51

  Je kan het hoor. Maar af en toe een gebakje en een ijsje mag je jezelf natuurlijk best gunnen! ;)

 16. inge 10 september 2013 at 18:09

  och ik heb ook zooooo genoten deze vakantie. en dan bedoel ik dus de afgelopen 3 maand ongeveer ;-) dus ja, ik moet ook weer aan de aardbeien na het eten ipv de tiramisu, water ipv wijn en bewegen maar weer! we gaan ervoor. ^^