Bucket list: hardlopen door Central Park

Dit hierboven is by far de mooiste foto die ooit van mij is gemaakt. Alles eraan klopt: de locatie, het contrast van het groen en de hoge gebouwen op de achtergrond, ik in mijn sporty outfit. Als ik dit plaatje zie, komt er bovendien van alles naar boven aan gevoelens en herinneringen. Wat was ik op dat moment zielsgelukkig!

Iedereen heeft vast wel, bewust of onbewust, een bucket list. Dingen die je dolgraag een keer zou willen doen voordat je leven hier op aarde voorbij is. Voor mij was één van die dingen hardlopen in Central Park, New York. Gezien in films en over gehoord van anderen; ik wilde dat ook meemaken. Als hardloper is dat volgens mij één van de tofste ervaringen die je maar kunt hebben.

Toen wij dit jaar op roadtrip gingen door noordoost Amerika met als eindbestemming New York, gingen de hardloopschoenen dan ook mee in de koffer. Het was op een mooie zaterdagochtend dat we ze ook daadwerkelijk aantrokken. Met kriebels in de buik en de iPhone in de aanslag om mooie plaatjes te schieten, liepen we het enorme park in. Als je er helemaal omheen zou lopen, is het een rondje van ongeveer 10 km. Wij vonden het echter veel leuker om er dwars doorheen te rennen, zo zie je nog eens wat.

Op zaterdag om 8.30 uur blijkt half New York al op de been. Central Park wemelt van de hardlopers, fietsers en andersoortige sporty early birds. Anderen laten op hun gemakje de hond uit of spelen met hun kinderen op een grasveldje. Op dat moment voelden we ons écht onderdeel van de stad, voor heel even inwoner van The Big Apple. We were living the dream!

Tijdens het rennen keken we elkaar regelmatig glunderend aan. We deden het echt, we waren aan het hardlopen in Central Park! De run zelf stelde weinig voor: we liepen rustig aan om van alles te kunnen genieten en stopten natuurlijk een aantal keer om foto’s te maken. Dit moment móest gewoon vastgelegd worden.

Het is een ongelofelijk, eigenlijk onbeschrijfelijk gevoel om daar te rennen. Grote meren, heuveltjes, enorme grasvelden, sportveldjes, asfalt en bospaadjes: het parcours is erg gevarieerd en je kijkt je ogen uit, zowel naar je omgeving als je medemens. Al die plekjes in het park die je kent uit films en series, komen zomaar voorbij. Constant had ik een grijns op m’n gezicht, en Johan net zo.

Uiteindelijk liepen we zo’n 8 km. Misschien hadden we het wel langer kunnen volhouden, maar goed, de stad heeft nog meer te bieden en we hadden al zo weinig tijd. Dit item kan dan wel van mijn bucket list afgestreept worden, de droom om er ooit voor langere tijd te wonen blijft intact en is alleen maar groter geworden. Stel je voor, dan ren ik gewoon een paar keer per week door Central Park…

LEES OOK:

23 reacties

  1. Ja dat stond ook zeker op mijn Bucket list. Central park en heen en weer over de Brooklyn Bridge. Allebei gedaan en zal ik ook nooit meer vergeten!
    Fantastische stad en park!!

  2. Mooi geschreven! Ik ben ook verliefd op Central Park. Heb er dan wel doorheen gestrompeld (het was die dag 32 graden), maar heerlijk kunnen genieten van al het moois dat daar te zien is. Wil er terug!

  3. Zo cool! Ik hoop echt dat ik ook weer kan gaan rennen en als dat zo is, dan zou Central Park zeker weten boven aan mijn verlanglijstje staan! :)

  4. Gave ervaring! Alleen hierom zou ik willen dat ik kon hardlopen. Al noemde je ook fietsen in je blog, dus nu wil ik terug om daar een rondje te fietsen. Ooit.