Nieuw doel: de halve marathon

Where to buy shatavari root powder Running

Nee, die heftige strijd van vorige week zondag is nog niet uit mijn geheugen gewist. Ja, ik kan nog steeds oproepen hoe ik me de tweede helft van die 16,1 km voelde. Maar toch, ik heb de eindstreep gehaald. Mijn missie is volbracht. De grote vraag is nu: Order panmycin aqua what’s next?

Het werkte voor mij het afgelopen jaar goed om een concreet doel te hebben. Het gaf me extra motivatie als ik het weer eens bijnaaa niet kon opbrengen om van de bank af te komen en te gaan hardlopen. ‘In september moet je 16,1 km rennen’, zei een stemmetje in mijn hoofd steeds. Ik had geen keuze, trainen moest ik. Mijn benen renden die ellenlange Dam tot Damloop immers niet vanzelf!

Nu heb ik ‘m, met vallen en opstaan, daadwerkelijk uitgelopen. Natuurlijk ga ik de komende tijd oefenen om die 16,1 km wat makkelijker te kunnen volhouden. Maar de dag na de finish in Zaandam overviel me toch een soort leegte. Het doel was gehaald, mijn grens was verlegd. Hier had ik het allemaal voor gedaan. Maar wil ik zo fanatiek blijven rennen als de afgelopen maanden, en dat wil ik, heb ik een nieuwe missie nodig. En wat is dan een logische, volgende stap? Juist, de halve marathon!

Ambities om ooit een hele te lopen heb ik niet. Meer dan 42 km achter elkaar rennen, seriously?! Ik heb zA? veel respect voor meiden als Annemerel, Lindsey en Madelon die het wel doen, maar zelf heb ik daar geen behoefte aan. Dan moet je wel zA? veel trainen en een enorme discipline hebben… Ik kan dat niet en wil het ook niet. De halve marathon van 21,1 km moet voor mij echter net lukken. Toen ik pas begon met hardlopen en na 2 km gesloopt thuiskwam, had ik nooit gedacht dat die afstand voor mij ooit een optie zou zijn. Nu is het echter toch zover: als ik het ooit wil doen, moet het nu. Doorpakken, zoals dat zo lelijk heet.

Wanneer ik ervoor ga, weet ik nog niet. Op 20 oktober is er eentje in Amsterdam, maar die komt voor mij te vroeg. Ik wil eerst de 16,1 goed onder de knie hebben, voor ik verder ga. Ik heb mijn zinnen gezet op een halve marathon ergens volgend jaar. Ik wil even afwachten hoe streng de voorspelde horrorwinter wordt, want ik ben bepaald geen winterloper. Zo rond mei/juni zou denk ik haalbaar moeten zijn, en anders maar na de zomer.

Bij deze spreek ik met mezelf af: ik ga trainen voor de halve marathon. Ik, die vroeger zo’n ongelofelijke hekel had aan de Cooper- en Shuttle Run-test. Op naar de volgende mooie medaille!

Follow on Bloglovin Purchase lady era 100mg

LEES OOK:

22 reacties

 1. Ik heb begin juni met stralend mooi weer de HM van Leeuwarden gedaan. Die zal komend jaar ook wel weer op het programma staan. Maar dat is niet helemaal bij jou in de buurt…

  Maar als je een 16 kunt, dan is de HM ook wel binnen bereik met nog een beetje meer oefenen. Lekker een schema uitzoeken en (ruwweg) volgen.
  Succes

 2. Marieke, ik vind het echt heel gaaf en onwijs knap dat je die 16,1 gelopen hebt! Ik volg je weg naar de halve marathon ook weer met veel plezier :). Ook wel fijn (om te lezen) dat het niet altijd makkelijk is geweest, waardoor ik me niet hopeloos voel als ik de 5K niet eens red zonder bekaf te zijn!

 3. het is jammer dat de bruggenloop al vol zit, anders had je dat nog als tussenstop kunnen doen!

   1. ja ik ga hem doen! geen heuvel of brug hier in de buurt te bekennen om op te trainen, maar ik ben erg benieuwd. :) en jij natuurlijk succes met je training voor de halve! ik vind 5 en 10k’s nog veel te leuk om meteen al door te gaan. ik ben ook pas een paar maanden bezig dus dan lijkt het me ook nog geen goed idee om meteen daarvoor te gaan hihi. eerst nog een beetje de grote evenementen aflopen met 10k’s!

 4. Startbewijs voor de cpc? Super gave sfeer! Mocht je het trainen jn de winter echt niet trekken ben je dat startbewijs zo weer kwijt. En het is half maart..

 5. Verslavend om je doelen te verhogen! Ik ren pas een paar maanden en ren nu ongeveer 7k maar droom al over langere afstanden. Sowieso als ik niet echt zit heb om te rennen en ik ga toch denk ik eerst ik doe alleen even een 5k maar na twee stappen zijn mijn doelen alweer gesteld en wil ik sneller of langer rennen =D

 6. Ik heb zo’n respect voor je prestatie! Ik weet zeker dat die HM je ook gaat lukken. Ik kan me voorstellen dat een bepaald doel prettig is om naar toe te werken!

 7. Wow respect Marieke! Ik ben ook iemand die een hekel had aan de shuttle run, vreselijk vond ik het altijd. Hardlopen vind ik nu ook wel leuk maar ik ben er niet zo fanatiek mee bezig als jij. Ik ga liever pumpen in de sportschool. Warm en droog :)

 8. Dan gaan we dat samen doen, meid! Ik loop zondag … aaaah! … de 10 km in Breda and ik dacht: als ik van 0 naar 10 kan trainen in 1 jaar, dan moet ik toch ook van 10 naar 21 kunnen trainen in het volgende jaar? Dus, ik heb mijn doel voor 2014 al vast gesteld – de halve marathon.

  Hoe cool is het om een halve marathon te kunnen lopen? Ik bedoel maar! Maar goed, eerst die 10K dus :)

  Seriously, je kunt het! WIJ kunnen het!

 9. Ik heb precies hetzelfde! Ook net de Dam tot Dam uitgelopen maar de halve van Amsterdam komt net te vroeg! Heb ook nog geen ander leuk evenement kunnen vinden.. Succes in ieder geval!