Heaven: onbeperkt series kijken met Netflix

netflix

Het klinkt zo ideaal: voor slechts 8 euro per maand onbeperkt series en films kijken op je laptop, tablet en zelfs mobiel. Zonder dat je daar speciale apps of programma!s voor hoeft te downloaden en mét Nederlandse ondertiteling. Netflix: ik ben onlangs overstag gegaan.

Ik ben een seriejunk. Ik vind het heerlijk om mezelf er helemaal in te verliezen. Lucky me zijn er al zo veel gemaakt, dat je je nooit lijkt te hoeven vervelen. Is er weer een (seizoen) aan z!n eind gekomen, dan treur je even een paar dagen om vervolgens vrolijk met de volgende verder te gaan.

Ik keek ze vroeger netjes op dvd. Dat kostte me niet alleen handenvol geld, ook liep ik altijd achter. Het duurt namelijk vaak erg lang voor die boxen hier uitkomen; iedereen die ik ken had die seizoenen dan altijd allang gezien en spoilers zijn dan bijna onvermijdelijk.

Een tijd geleden zette ik mijn principes aan de kant en startte ik met downloaden. Zo fijn: alles wat je maar wil zien is te vinden en ook op die manier kun je lekker alle afleveringen achter elkaar kijken. Nadeel: het duurt even voor je de goede bestanden hebt gevonden, vaak moet je de ondertiteling er nog bij zoeken en je weet niet goed wat voor zooi je allemaal nog meer binnenhaalt op je dierbare laptopje. Zodra ik een aflevering heb gekeken, gaat ie er bovendien direct weer af, want ze nemen ook veel te veel ruimte in.

Daarom is Netflix voor mij perfect. Het aanbod aan series en films is nog wat beperkt, vrij verouderd vooral. Maar er zitten er toch zeker een aantal bij die ik sowieso nog had willen kijken. Denk aan Pretty Little Liars, The Vampire Diaries, White Collar Cost of wellbutrin vs bupropion en How much lady era Dexter. Daarnaast zijn House of Cards Phone spyware, Spyware iphone. en Orange is the New Black me ook al aangeraden. Ik hoef me voorlopig niet te vervelen!

Er is echter een minpuntje: in de trein werkt het niet. Fyra heeft sowieso geen WiFi, maar als ik in een normale intercity zit die het wel heeft, wordt de website van Netflix geblokkeerd. “Gebruik van videodiensten als Netflix zorgt voor het verbruik van meer data. Wanneer veel reizigers in één trein Netflix gelijktijdig gebruiken, kan dit voor alle WiFi-gebruikers tot een minder snelle internetverbinding leiden.” En dat is zeer jammer, want een aflevering van je favoriete serie kijken is juist de ideale manier om een (lange) treinreis door te komen, nietwaar?

Maar goed, thuis op de bank of in bed is het ook al heel handig. Samen met Johan of alleen, als ik geen zin heb in voetbal op tv. Zit ik lekker naast hem met m!n MacBookje en oordopjes in. Hartstikke gezellig! ;)

Follow on Bloglovin

20 Comments

 1. Roel 03 oktober 2013 at 09:50

  Ik gebruik zelf al een tijdje de USA-versie in combinatie met UK en nu ook Nederland.

  Als je de stappen op https://mediahint.com/install_chrome.html volgt, kun je in Chrome naar de US-versie kijken (zonder nl ondertiteling natuurlijk) en in safari naar de NL-versie.

  1. Michelle 04 oktober 2013 at 17:04

   Wat handig! Zo kun je veel meer series kijken. Handige tip!

 2. Nanda 03 oktober 2013 at 11:09

  Hoor veel goede verhalen over Netflix ja, als het aanbod iets groter wordt ga ik wellicht ook overstag :) Tot die tijd download ik nog even.

 3. Marcella 03 oktober 2013 at 12:35

  Vooral in het najaar tijdens de donkere koude dagen kijken wij veel series. Ik heb er nu dus alweer zin in, lekker meerdere afleveringen na elkaar kijken, zo fijn! Vorig jaar hebben we seizoen 1 van de Killing gezien, dus we hebben er nog sowieso 2 te kijken. Leuk!!

 4. Veronica 03 oktober 2013 at 12:49

  Ik heb het nu ook voor een maandje gratis uitgeprobeerd, Johan en ik balen alleen dat het zoveel verouderd is, we hadden gehoopt wat nieuwere films te kunnen bekijken. We weten daarom ook nog niet of we het verlengen.

  Dexter hebben we een aflevering van gekeken maar we weten het niet zo eigenlijk haha..

 5. Sabine de Witte 03 oktober 2013 at 13:14

  Ben ook hooked, heel fijn! Gebruik ook de Mediahint plugin om het amerikaanse aanbod te kunnen zien. Ik heb thuis geen kabelaansluiting, maar Netflix en Apple tv zorgen dat ik me toch prima kan vermaken als ik zin heb in een tv avondje!

 6. Rianne 03 oktober 2013 at 15:29

  Ik heb ook een account aangemaakt, iedereen zei me al zó lang dat ik series zoals Pretty Little Liars of Sherlock moest gaan volgen… Maar om dat nou te gaan downloaden of online te gaan kijken… Neh, te veel moeite. Maar ik ben inmiddels PLL aan het kijken en ik vind het systeem op Netflix geweldig, het kijkt zo makkelijk! Gewoon ideaal! Dat is me die 8 euro toch wel waard.

 7. Maurits 03 oktober 2013 at 18:50

  Hoe zit dat met ondertiteling? Is alles ondertitelt? En kan je er ook voor kiezen om dat uit te zetten?

 8. Mieke 03 oktober 2013 at 19:51

  Lijkt me ook ideaal, zeker met de donkere dagen weer in het vooruitzicht. Ik ga me er ook maar eens in verdiepen en waarschijnlijk een abo nemen.

 9. LNNK 03 oktober 2013 at 20:37

  Ik ben er wel blij mee, maar ik hoop wel dat het aanbod wat breder zal worden. Nu vermaak ik me in ieder geval prima met Pretty Little Liars.

 10. Céline 03 oktober 2013 at 21:21

  Ik wil dit ook heel graag. Wil white collar nog graag zien en loop nog een stukje achter met Pretty Little Liars en The vampire Diaries. Met bepaalde plugins schijn je ook gemakkelijk het US aanbod te kunnen bekijken.

 11. annouska 03 oktober 2013 at 21:36

  Ik vind het echt een super goed initiatief. Maar dan moeten ze eerst een aantal nieuwe dingen er op gaan gooien, want het aanbod is voor mij nu nog niet het geld waard.

 12. Debbie Peteri 03 oktober 2013 at 21:40

  Al veel over gehoord / gelezen, maar vooralsnog doe ik het met dvdboxen. Yep. Ouderwets. En kostbaar. Daarom moet ik nu eerst alles gaan bekijken, voordat er iets nieuws gekocht mag worden. En ik kan je vertellen….. ik denk dat ik tot 2020 hier nog wel zoet mee ga zijn ;-)

 13. Shirley 04 oktober 2013 at 09:09

  Ik heb begrepen dat de eerste maand gratis is. Ik wacht nog even tot ik bij 35 weken zwangerschap ben en dan meld ik me aan haha. Kan ik de laatste weken doorbrengen met Netflix :P

 14. Eva 04 oktober 2013 at 11:02

  Ik vind het echt ideaal. Enige jammere is nu dat wij ‘m via de Xbox moeten streamen en je daarvoor ook nog moet betalen, erg jammer. Maar vind het echt ideaal, hoop wel dat er ook nog wel meer content op komt, USA heeft zoveel meer toffe series al erop staan.

 15. Angela 04 oktober 2013 at 12:42

  Ondanks jouw positieve verhaal hoor ik toch nog veel negatieve dingen over netflix. Ik hou het voorlopig daarom nog even bij mijn mediaplayer..

 16. Jan Tishauser 04 oktober 2013 at 20:42

  Als je veel aanbod wilt: via deblokkeer.nl kun je US, CA,SE en UK erbij krijgen. Met name Canada en Zweden hebben een groot aanbod van films.

 17. Eva 05 oktober 2013 at 15:58

  Love netflix! Ik betaal er graag 8 euro voor :)

 18. Limoentje 07 oktober 2013 at 05:07

  Afgelopen zomer in de V.S. heb ik er een paar keer gebruik van gemaakt toen ik de deur niet uit kon vanwege het slechte weer. Was echt ideaal!
  Zelf koop ik meestal de DVD’s, gelukkig kosten die hier bijna niets.

 19. Anouk 07 oktober 2013 at 14:28

  Hele series zou ik inderdaad op deze manier kijken, zoals Friends nu. Maar ik kijk voornamelijk series die nu in Amerika worden uitgezonden… en die zijn helaas niet gelijk beschikbaar :(