Tag: Beauty vs Brains

Ik hou van lijstjes, ik vond het vroeger al geweldig om van die vriendenboekjes van klasgenootjes in te vullen. Daarom vind ik tags altijd leuk om te lezen bij anderen en geinig om af en toe over te nemen op mijn eigen blog. Zoals The Boyfriend Tag, dat was toch wel een succesnummertje!

Deze Beauty vs Brains vond ik op de blog van Natasja. Voel je vrij om ‘m ook over te nemen, ik ben benieuwd naar je antwoorden!

Favorite Book?
Oef, gelijk een moeilijke. Ik heb al zó veel boeken gelezen! Maar als ik echt zou moeten kiezen, zou het de Harry Potter-reeks zijn. Wat heb ik me daar in verloren, ik was wekenlang amper aanspreekbaar. Ik zou willen dat ik zo’n enorme fantasie als J.K. Rowling had.

Favorite Quotation?
“I’m looking for love. Real love. Ridiculous, inconvenient, consuming, can’t-live-without-each-other love.”

De fans herkennen ‘m vast, deze quote komt uit Sex and the City en wordt vol passie uitgesproken door Carrie als zij haar relatie met de Rus Aleksandr Petrovsky ziet stranden in Parijs. Qua liefde ben ik heel ouderwets: ik geloof in echte liefde, dat heb ik altijd al gedaan. Er is wat mij betreft niets mooiers dan dat. Het duurde alleen even voor ik die vond, haha. ;)

English or Math?
Engels! Ik heb altijd redelijk kunnen meekomen met wiskunde, maar een talent was ik bepaald niet. Ik slaagde met een 6 op mijn eindlijst, omdat ik het examen heel moeilijk vond.

Engels ging me daarentegen een stuk beter af, ik haalde mijn cijfer op het allerlaatste moment nog op naar een 8. Ik vind het alleen jammer dat ik het nooit meer hoef te spreken, waardoor ik erg onzeker ben geworden op dit vlak. Ik vind het een geweldige taal, maar ga altijd stotteren en blozen als ik Engels praat. Ik ben bang dat ik iets fout zeg of verkeerd uitspreek.

Science or Art?
Allebei eigenlijk niet, haha. Wetenschap trekt me totaal niet en kunst! mwah. Ik heb eindexamen gedaan in het vak tekenen, omdat ik de creatieve knip- en schilderuurtjes leuk vond. En we gingen op trip naar Parijs! De keerzijde was dat ik er ook kunstgeschiedenis bij kreeg en dat was alles behalve grappig. Musea zijn dan ook niet echt iets voor mij.

Favorite and Least Favorite Subject At School
Frans, natuurkunde en scheikunde vond ik echt ver-schrik-ke-lijk. Wat was ik blij dat ik die vakken na de derde klas kon laten vallen. (Ik was de laatste lichting die nog zelf z’n vakkenpakket mocht samenstellen, vlak voor de tweede fase met profielen ingevoerd werd.)

Het leukste vak was voor mij gym, ik keek uit naar de sportuurtjes. Ik had toffe gymdocenten en kon eigenlijk altijd wel goed meekomen. Turnen, balsporten, atletiek; ik deed met alles enthousiast mee en zat ook in diverse schoolteams. Superleuk om tijdens landelijke toernooien tegen andere scholen te volleyballen, voetballen, hockeyen of basketballen. Ik was één van de weinigen die ervan baalden dat we het laatste half jaar van VWO6 geen gymles meer kregen, omdat we ons moesten focussen op het eindexamen.

If You Could Study Anything, Anywhere, What Would It Be?
Engels in New York! Ohh als dat toch eens kon… New York is mijn lievelingsstad en Engels zou ik zo graag vloeiend willen kunnen spreken. Perfecte combinatie toch? Nu nog even de Staatsloterij winnen…

What Is Your Nerdy Little Secret?
Ik ben ooit begonnen aan een thuisstudie Webdesign, omdat ik graag websites wilde leren bouwen. Dat bleek niet ideaal, zo uit een boek zonder uitleg van een kenner, maar ik hield er wel wat basiskennis HTML en CSS aan over die nu nog goed van pas komt als ik met WordPress in de weer ga. Ik zou het echt gaaf vinden om from scratch iets te kunnen maken, zoals Mylène bij mijn lay-out deed.

If your blog couldn’t be focused on beauty/fashion, what would be the focus instead?
Deze vraag is niet echt voor mij bedoeld, want ik heb geen fashion- of beautyblog. Ik ben blij met mijn eigen plekje op het web waar ik kan spuien wat ik wil. Ik heb geen focus, geen niche, niet één passie waar ik alles over weet. Mijn blog is een ratjetoe van wat mij interesseert. Ik hoef nooit na te denken of iets wel bij mijn blog past en dat bevalt me prima.

Name 5 musical artists that changed your life
Ook deze vraag vind ik lastig. Ik hou van muziek, maar om nou te zeggen dat er artiesten zijn die mijn leven veranderd hebben? Mja, Take That en de Spice Girls waren vroeger wel echt groot onderdeel van mijn leven. Ik was een huge fan en verzamelde alles wat ik maar van ze kon vinden. Momenteel luister ik naar vanalles, net in wat voor bui ik ben. Rihanna, Muse, Mumford & Sons, Coldplay, Adele… En ook gewoon lekkere up-tempo nummers tijdens het hardlopen.

Portret: Laura Vlaanderen

11 Comments

 1. Tessa 10 oktober 2013 at 13:13

  Leuk! Binnenkort ook maar eens doen :-)

 2. inge 10 oktober 2013 at 14:03

  leuk! ik ga ‘m ook doen. binnenkort. en ik ken je toch best goed, stond alleen te kijken van je science or art antwoord. musea niets voor jou.. kunst is zoveel meer dan musea! ^^

 3. Anne 10 oktober 2013 at 14:43

  Leuke tag is dit ja :) wat grappig dat je gym zo fijn vond, ik was echt zo blij dat laatste halve jaar. Mijn interesse in sport kwam echt pas ver na de middelbare school… Hopelijk win je die loterij nog eens, Engels in NY studeren moet volgens mij super fantastisch geweldig zijn. En dan moet je daar uiteraard weer over bloggen, he.

 4. Stacey 10 oktober 2013 at 14:49

  Leuke tag! Grappig dat van alles dat je gelezen hebt Harry Potter toch nog steeds je voorkeur heeft!

 5. Nina 10 oktober 2013 at 14:49

  Heel leuk om de antwoorden te lezen! Zo leer je iemand toch een beetje kennen.

 6. Mieke 10 oktober 2013 at 19:55

  Leuke tag! Misschien ga ik hem wel overnemen…
  En Engels studeren in New York, wauw, wat lijkt me dat ook gaaf.

 7. Denise 10 oktober 2013 at 21:28

  War een leuke tag is dit! Ik zou ook wel Engels in New York willen studeren. Of welk vak dan ook, als ik maar in New York zit ;)

 8. Natasja 10 oktober 2013 at 22:10

  Aah, leuk dat je hem hebt overgenomen! Engels studeren in NYC lijkt mij ook wel wat. En gewoon doen, dat Engels praten! Mensen zullen je met liefde een handje helpen en niet uitlachen. En degene die dat wel doet, geef je gewoon een stomp ;-)

 9. Michelle 10 oktober 2013 at 23:36

  Hele leuke tag hoor en je hebt hem echt heel erg leuk ingevuld. Xx

 10. Annouska 11 oktober 2013 at 10:38

  Wat een onwijs leuke en grappige tag… Veel antwoorden had ik wel bij jou verwacht. :D

  Ik ga hem ook even overnemen en dit weekend posten. :D

 11. Marcella 13 oktober 2013 at 21:04

  Leuke tag, toffe weetjes. Ik neem hem misschien ook wel over. Mijn lief solliciteerde ooit in Washington en dat vond ik heel eng toen. Want wat moest ik dan doen? Nu lijkt het me erg leuk en stoer. Misschien komt het er ooit nog es van!