Mijn The Hunger Games-fascinatie

Soms heb je van die series (boeken- of filmreeksen) waarvan je helemaal in de ban raakt. Tenminste, dat heb ik. Ik kan me he-le-maal verliezen in het verhaal. Alsof ik er onderdeel van ben, alsof ik beste matties ben met de hoofdpersoon. Dat is een heel fijn gevoel, even kunnen ontsnappen aan de werkelijkheid. Even in je eigen wereld leven. Groot nadeel is echter dat er een grote leegte ontstaat als het laatste boek uit is of er echt geen nieuwe film meer komt. Daarvan moet je dan echt een soort van bijkomen. Rouwverwerking bijna. (Oké, zeg please dat je dit herkent! Of ben ik héél erg raar…?)

Dat had ik voor het laatst dus heel sterk bij de The Hunger Games Flagyl cheap -trilogie. Een boekenreeks over het fictieve land Panem, bestaande uit 12 districten, dat elk jaar de zogenaamde Hongerspelen organiseert. Bij dit evenement moet elk district een jongen en een meisje aandragen die het tegen elkaar opnemen in een immense arena, tot de dood erop volgt. Er mag slechts één winnaar overleven. We volgen de stoere Katniss, die als vertegenwoordigster van district 12 de arena in gaat.

Ik vind het verhaal van die hele Hongerspelen zo ontzettend fascinerend. Hoe kom je op zoiets? Dat kinderen tussen de 12 en 18 jaar elkaar moeten afslachten? Vrij morbide… Toch, of misschien juist daardoor, is het ook weer ontzettend verslavend. Ik miste regelmatig een bushalte, omdat ik zo verdiept zat in een van de boeken. Hoe zou het verder gaan? Zou Katniss het overleven en zo ja, hoe?!

Toen bleek dat deel 1 verfilmd werd, was ik dan ook superrr nieuwsgierig. Ik ken weinig films die beter zijn dan het bijbehorende boek, dus ik maakte me een beetje zorgen. Zou de magie rondom The Hunger Games niet compleet verpest worden? Antwoord: NEE! Het werd alleen maar groter. Ik vind dat het echt heel goed gedaan is, al wordt het verhaal natuurlijk minder uitgebreid verteld dan in het boek. Maar de acteurs zijn perfect gecast (Jennifer Lawrence, hallooo!), de special effects zijn te gek en de omgeving (het district, het Capitool en de arena) heel mooi uitgewerkt.

Ik heb de boeken meerdere keren gelezen, maar moet ook bekennen dat ik de film al zo’n zes keer heb gezien. Ik krijg er gewoon maar geen genoeg van. Een tijdje geleden was ie op Film1 en heb ik ‘m opgenomen, zodat ik ‘m altijd bij de hand heb als ik behoefte heb aan een dosis Katniss en Peeta. Ja, ik ben 30 jaar en velen zullen me voor gek verklaren, maar dat kan me niet schelen. Ieder z’n guilty pleasures, nietwaar? ;)

Je snapt dat ik het, na deel 1 voor het eerst te hebben gezien in maart 2012 (!), niet kon uitstaan dat ik voor deel 2 Catching Fire Minomycin buy moest wachten tot eind november 2013. Wie bedenkt zoiets? Gelukkig is het cliché dat de tijd vliegt als je het leuk hebt heel erg waar, dus kan ik met grote blijdschap zeggen dat het BIJNA zover is! 20 november staat rood omcirkeld in mijn agenda. AFTELLEN MAAR!

May the odds be ever in your favor…

Beeld: Filmdepot Write my paper

Follow on Bloglovin

24 Comments

 1. Martine 05 november 2013 at 06:41

  Ik vind de Hungergames ook echt geweldig!
  Dat lege gevoel kreeg ik toen Gossip Girl stopte.. Bah

 2. Chantal 05 november 2013 at 07:53

  I (l) The Hunger Games! Op vakantie alle boeken in een ruk uitgelezen, en kan ook echt niet wachten tot deel 2 van de films! You’re not alone ;-)

 3. Yolande 05 november 2013 at 09:06

  Heel herkenbaar!! Toen ik het laatste boek uitlas had ik ook even dat momentje van: En nu?! Toen kreeg ik ook wel even een leeg gevoel. Ik kan ook niet wachten tot deel 2!

 4. Sheelagh 05 november 2013 at 09:14

  Ik vond de boeken ook helemaal geweldig, net als de film! Ik kan ook niet wachten! Er zit echt veel te veel tijd tussen…

 5. Ilse 05 november 2013 at 10:03

  Oh het einde van je favoriete serie of film is altijd zo erg! Alsof je inderdaad in de rouw bent en je denkt alleen maar ”wat moet ik nou met m’n leven?!” Ik heb vorige week de film voor het eerst gezien en hoewel ik nogal sceptisch was (niks voor mij, veel te nep blabla) vond ik m wel goed! Of ik deel 2 in de bioscoop zal kijken weet ik njet, maar zien zal ik m zeker!

 6. Eva 05 november 2013 at 10:03

  Ik heb de boeken uiteindelijk toch maar gelezen nadat iedereen ze aanraadde en ben ook hooked! Vond het echt geweldig. Film was ook prachtig qua sfeer en setting maar miste in deel 1 wel heel erg dat het niet duidelijk werd waarom het de Hongerspelen zijn. Het verhaal ging heel snel, wat mij betreft hadden ze daar wel wat meer nadruk op mogen leggen. Maar alsnog onwijs veel zin in deel 2!

 7. Mylène 05 november 2013 at 11:01

  Ik heb dit dus helemaal gemist. Normaal ben ik er heel snel bij, want dit is echt mijn genre, maar ik leerde The Hunger Games pas heel laat kennen. De film heb ik pas een maand geleden in het vliegtuig gezien, omdat ik hem toevallig zag staan en de boeken heb ik nog niet gelezen. Maar ik herken me zo in wat jij zegt over helemaal in het verhaal zitten, alsof je beste vriendjes bent met de hoofdpersoon. Dat had ik dus ook met Harry Potter en Lord of the Rings. En omdat ik de film echt te gek vond, wil ik nu heel graag de boeken lezen.

 8. Anne 05 november 2013 at 11:15

  nee je bent niet de enige joh! Ik kan na het lezen van sommige boeken bijna rouwverwerkingstherapie gebruiken. Zo erg vind ik het dan dat het weer afgelopen is. Dan heb je bij trilogieën tenminste nog een beetje troost haha. De hunger games heb ik nog nooit iets van gelezen of gekeken, door jouw verhaal geloof ik toch dat ik daar eens verandering in moet gaan brengen..

 9. Anouk 05 november 2013 at 13:23

  Ik heb dezelfde fascinatie met The Hunger Games, ook wel met Katniss en Peeta. Ik heb de reservatie voor de marathon en premiere van Catching Fire al gemaakt :)

 10. Veronica 05 november 2013 at 13:37

  Ik wist helemaal niet dat er boeken van waren en heb de film pas een paar weken geleden voor het eerst gezien op aanraden van een collega. Maar ik vond hem onwijs goed! Misschien ook tijd om de boeken eens te gaan lezen. Enne wel herkenbaar dat zwarte gat waar je in valt, dat had ik met destijds met Twilight, maar ik vraag me nu af waarom haha… Er zijn namelijk zoveel betere series en films!

 11. Maaike 05 november 2013 at 14:14

  je bent niet raar… ik heb precies hetzelfde!!! vind het verschrikkelijk na zo’n reeks dat er dan opeens niets meer is… =/

 12. Lenneke 05 november 2013 at 16:25

  Jaaaaa, thanks! Ik was vergeten dat ik deze film nog moet kijken.

 13. Anne 05 november 2013 at 16:39

  Aaah, herkenbaar! Ik viel ook echt in zo’n zwart gat toen ik het laatste deel van the hunger games uit had. Gelukkig hebben we de films nog, ik kan ook echt niet wachten tot 20 november.

  1. Marieke 05 november 2013 at 20:38

   Thanx voor de tip!

 14. Marcella 05 november 2013 at 20:08

  Ik moet eerlijk zeggen dat het me nieuws leek toen ik destijds jouw blije en enthousiaste blogs las. Toch was ik nieuwsgierig en dus keek ik hem een tijdje terug ook. En wauw!! Bizar verhaal, maar erg mooi neer gezet. Ik kijk nu ook uit naar deel 2 eind deze maand. Echt prachtig verhaal!!

 15. Fantastic Moms 05 november 2013 at 20:17

  Zooo herkenbaar!!! Heb er net een blog over ingepland ;)… En ik ben 34 en negeer de meewarige blikken van alle filmhuis fans. Katniss rockt!

 16. Mrs. T. 05 november 2013 at 20:36

  Niet zo verslaafd als jou, maar toch wel behoorlijk. Genoten van de boeken en de eerste film. De tweede gaan we uiteraard (dochter en ik) ook zien.

 17. Babi 06 november 2013 at 07:19

  Mijn nichtje uit de VS, ongeveer tien jaar oud, is net zoals haar vriendinnen helemaal geobsedeerd door Katniss. Voor verjaardagspartijtjes hebben ze Hunger Games thema’s, en ze wil heel graag op boogschietles :)

 18. annouska 06 november 2013 at 10:52

  Ja, het is bijna zo ver. We hebben er lang op moeten wachten en ik hoop zo dat het het waard is. Ik ben helemaal om, het boek vond ik namelijk niet zo geweldig. Maar toen ik de film zag: GEWELDIG!

 19. Milou 06 november 2013 at 11:00

  Totally agree!
  I cant wait :)

 20. Nina 06 november 2013 at 16:22

  Zat gisteren in de bioscoop en tijdens de trailer heb ik alleen maar gelachen. Heeeeeeerlijk, ik heb er echt zin in!

 21. Dina 07 november 2013 at 20:15

  Nee ik herken dat echt. Dat bijna-rouwverwerking stukje.

 22. Angela 08 november 2013 at 22:25

  Wees niet bang: ik heb precies hetzelfde maar dan met Twilight! ;-)