Moppersmurf

Meestal gaat het in (mijn) blogs over de leuke kanten van het leven. Dingen die ik heb gezien, gehoord of gedaan. Maar het leven is niet alleen maar pais en vree, soms zit het ook tegen. Dat je even niet lekker in je vel zit, van dingen baalt. Mijn blog is mijn uitlaatklep, dus vond ik dat ik best eens een lijstje mocht maken van 10 dingen die stom zijn. Ben ik het mooi kwijt, kan ik daarna weer vol goede moed verder.

Laat ik er maar gelijk bij vermelden dat ik heus wel weet dat ik alles goed voor elkaar heb, dat het altijd erger kan en ik dus eigenlijk niet mag klagen, maar soms moet je gewoon ff spuien.

*Moppersmurfmodus AAN*

– IK HAAT de crisis. En met name de huizenmarkt. Ons huis staat nu al bijna twee jaar te koop en ik ben er wel een beetje klaar mee. Het is een superrr fijn huisje (met tuin!), maar ik ben toe aan meer ruimte. Ik heb nog nooit een eigen huis gehad en het lijkt me geweldig om een nieuwe stek from scratch in te richten naar onze smaak. Een nieuw begin!

– IK HAAT herfst/winter. Om te zeggen dat ik er depressief van word, gaat wat ver. Maar ik heb echt een hekel aan kou, regen, wind en donkerte. Binnen zitten met de verwarming hoog en de kaarsjes aan is heel gezellig, maar jammer genoeg ben ik toch echt 11 uur per (werk)dag van huis en moet ik daar nu eenmaal doorheen. Ik heb het gevoel dat ik amper daglicht zie.

– Samenhangend met hierboven: IK HAAT het feit dat ik al ruim een maand niet heb hardgelopen. Ik kan mezelf zo slecht motiveren met dit weer! Toch weet ik hoe heerlijk het voelt als ik toch ben gegaan, dus neem ik me voor: vanavond ga ik écht, al is het maar een ieniemienie rondje. Ik heb al een digitale schop onder m!n kont gekregen van hardloop- Cost of zanaflex at walmart die hard Buy skunk seeds with paypal Lin.

– IK HAAT familie. Niet allemaal hoor, ik heb de liefste ouders, broertje en schoonzus. En geweldige ooms, tantes en nichtjes. Maar er is één rotte appel die ik niet meer kan luchten of zien, die heel veel ellende aanricht. Zo jammer dat je je familie niet zelf kunt kiezen.

– IK HAAT Fyra. Nuff said!

– IK HAAT conducteurs die je wakker maken. Zo flauw! Ik zit 40 minuten in de Fyra en soms gebruik ik die tijd voor een extra powernapje. Ik baal zo als conducteurs me dan wakker maken om mijn kaartje te controleren. Laat me slapen!

– IK HAAT dat mijn favoriete producten uit het assortiment verdwijnen. Dan heb je eindelijk iets gevonden wat je super fijn/lekker/mooi/whatever vindt, halen ze het uit de schappen. Ik heb dat met mijn poeder van The Body Shop, een haarmasker van Rituals, maar ook met een Knorr Wereldgerecht (lasagne carbonara!) dat er opeens niet meer was. Balen.

– IK HAAT dat een dag maar 24 uur heeft. Ik vind alles en iedereen leuk, wil het liefst niets missen. Ik wil een leuke, drukke baan. Ik wil mijn lief, vrienden en familie regelmatig zien. Ik wil sporten, een paar keer per week het liefst. Ik wil alle series kijken die iedereen me aanraadt. Ik wil een goedlopende blog. Ik wil avondjes voor mezelf. Maar ja, je kunt letterlijk niet alles hebben.

– IK HAAT dat chocolade zo lekker is. En al het andere slechte eten ook. Ik probeer het echt, op mijn eten letten, maar de verleidingen zijn niet te missen. Zie ze maar eens te weerstaan, zeker in deze maanden. Oh my, wat ruikt het overal lekker en wat ziet alles er goddelijk uit. Mijn mantra? *denk aan Curacao, denk aan Curacao* Ik moet namelijk nog in bikini. ;)

– IK HAAT dat sommige vriendschappen verwateren. Vriendschappen die je ooit héél dierbaar waren. Vriendschappen waarvan je overtuigd was dat ze voor het leven waren, maar waarvan je misschien nu moet toegeven dat dat niet zo is. Mensen veranderen, de hechte band verslapt, je groeit uit elkaar. Het dilemma: laten gaan of uit alle macht proberen te reanimeren?

*Moppersmurfmodus UIT*

Cheap dehumidifier cannabis Follow on Bloglovin

LEES OOK:

28 reacties

 1. Heerlijk is dat, zo af en toe lekker spuien en daarna adem in…….adem uit….
  (eigenlijk zo je daarna lekker naar Sanadôme moeten kunnen gaan om een dagje te relaxen om al het (mopper)gif uit je lijf te laten vedwijnen) maarja dat lukt helaas niet altijd.

 2. Oh man, wat is dit herkenbaar! Zeker wat betreft familie, herst/winter en dat een dag maar 24 uur per dag heeft, waardoor je te weinig tijd hebt om alles te doen wat je graag zou willen doen en iedereen te zien die je zou willen zien.

 3. Ik herken veel van je puntjes, af en toe is het gewoon nodig om er even lekker ongegeneerd over te klagen en daarna weer verder te gaan. Nu ik stage loop en even geen school heb (en dus geen vrije middagen voor mezelf, ochtenden uitslapen) heb ik ook nogal last van dagen en weken die gewoon veelte kort zijn! Ik wil van alles doen en plannen, maar ik kom gewoon niet aan alles toe, en dat vind ik zo jammer!

 4. Soms moet je inderdaad gewoon even lekker spuien hoor. Verwaterende vriendschappen en familie die je zelf niet kunt kiezen, pfieuw, breek me de bek niet open. Daar kan ik zo tien blogs over doorzeuren hoor. En al die odes aan de herfst en winter die je telkens voorbij ziet komen, kom op zeg ;).

 5. Haha, lucht op he? Vooral de laatste kan ik goed begrijpen! Maar ben nu wel op “de leeftijd” (klinkt lekker oud) dat het me allemaal wat minder doet. Je hebt al zo weinig vrije uren, dan besteed ik die liever aan wijntjes met mensen met wie je NU een leuke klik hebt, dan met mensen met wie je het ooit leuk had…

 6. Hear hear! Ik vind het juist heel fijn dat je een klaag-blog schrijft! Superstom als het alleen maar een commercial zou zijn van een altijd stralend en fantastisch leven (die blogs vind ik juist irritant ;-) Dus lekker mopperen, dat lucht op én is fijn om te lezen :-) Bovendien ben je idd een heel positief persoon, dus dit gemopper valt reuze mee! :-) X

 7. ZO DAT LUCHT ZEKER OP EN IS OOK HEEL GOED VOOR JE EIGEN GEMOEDSRUST!!!!!. heel herkenbaar zijn sommige dingen. Lekker jezelf blijven . groetjes Gerda

 8. Wat een heerlijk gemopper marieke. Ik kan me in sommige dingen helemaal vinden. En tuurlijk mag je mopperen niemand is perfect en zeker de hele wereld niet maar ik hoop dat je er weer tegen kunt dus daarom een hele fijne dag ook al regent het weer is het koud en zal het niet meevallen om vanavond weer te laan hardlopen xxxx ;-)

 9. Natuurlijk mag je mopperen, maar alleen als het wat oplevert! Dus als je vanavond daadwerkelijk gaat lopen of als jullie huisje ineens verkocht wordt omdat je er aandacht aan besteed op je blog (ik hoop het voor je!).
  Enne, ik heb zojuist ook even heel hard gemopperd toen de regen weer eens in mijn nek liep. Toch maar een HEMA regenjas in plaats van een hip zwart leren jack met lievelings shawl? Mwah…

 10. Soms is het lekker om even je hart te luchten, en ik denk dat het ook goed is om te laten zien dat ieder mens leuke en minder leuke dingen tegenkomt.
  Ik herken zelf vooral het feit dat er te weinig tijd is voor alles wat ik wil doen. Ik wil meer tijd met vriend, familie en vrienden doorbrengen, en ook met mezelf.
  Is het een idee om een link naar funda op je blog te zetten zodat mensen het kunnen delen?
  Succes met alles!
  Tip voor als je in de Fyra zit: alle klaagfeiten omdenken :-)

 11. Tsja, het leven is niet altijd alleen maar leuk. Dus soms is het ook prima om even lekker te klagen.
  Ik kan me helemaal voorstellen dat het frustrerend is dat jullie huis al zo lang te koop staat. Ookal is het een fijn huis.

 12. Zo dat is een hoop haat. Het enige wat ik kan zeggen is dat het altijd erger kan. Hou vol! :-)

  1. Die haat moet je met een korreltje zout nemen hè? Ik deed het Moppersmurf-style. En ja, ik zeg bovenaan ook al dat het altijd erger kan…

 13. Af en toe is het heerlijk om even een beetje te klagen, zolang het niet de overhand neemt.
  Vriendschappen die verwateren is jammer, conducteurs die je wakker maken ook, de crisis ook.. eigenlijk ben ik het volkomen met je eens.

 14. Herkenbare dingen. Koude en regen haat ik ook echt. Gelukkig is er wel de gezelligheid binnen! En chocolade is inderdaad te lekker om te weerstaan.

 15. Ik kan me goed vinden in de meeste dingen. Vooral de donkere dagen vind ik ook niks, vooral niet met regen erbij. Ook ik ben 11 uur van huis, dus het is dan een donker deprimerend geheel. Die vriendschappen die verwateren, daar heb ik me inmiddels wat bij neer gelegd. Met sommige mensen heb je op een gegeven moment minder, en daar komen anderen nog wel eens voor terug. Zo gaat dat. Er krampachtig aan vast proberen te houden werkt niet, is mijn ervaring.

 16. Ik hoop dat het oplucht om het van je af te schrijven.
  En stomme dingen zijn niet stom om te delen. Kijk maar naar de vaste rubriek in de LINDA. ;-) hihi

 17. Heerlijk! Het is gewoon fijn om dit te delen haha, en niet lullig bedoeld , het is ook gewoon fijn om te lezen dat andere mensen ook gewoon klote dingen meemaken. Het geeft je een minder eenzaam gevoel. Ik haat ook dingen, ik haat inderdaad ook dat een week maar 7 dagen heeft, dat met familie begrijp ik volkomen, eten en sporten check, maar dit zijn gelukkig allemaal menselijke dingen!:) En dit maakt het leven ook weer een uitdaging en leerzaam..en spannend. Alleen hoop ik wel echt voor je dat je huisje snel verkocht is!

 18. Heerlijk, even lekker je hart luchten! Ik hoop dat jullie huisje snel verkocht wordt; snap dat je toe bent aan iets écht van jullie! X

 19. PS. Ik hou van herfst, behalve als ik in de tram met allemaal natte jassen (inclusief de jas die ik aan heb) om me heen zit. Dat stinkt zo, haha! En ik haat het als mijn kruidnoten op zijn en ik erachter kom dat ik niet eens door heb gehad dat ik ze gegeten heb. En dat mijn voeten zo moeilijk warm te krijgen zijn voor ik ga slapen. En dat… Nou ja. Ik ga maar een lekker toetje eten nu.

 20. amen. en dan vooral dat ze ook alles waar ik helemaal gek op ben uit de handel halen! zoals de saigon sticks van knorr wereldgerechten en de gele roerbakrijst en die duivelse kip en die pringles extreme chili en en en.
  sterilon creme!
  echt, als er iets nieuws is en ik ben er gek op, kun je er vergif op innemen dat ’t binnenkort weer uit de handel verdwijnt!
  #mopperdemopper ;-)