Uit de oude doos: Slaapkop & Duimelot

Het is 1986, ik ben 3 jaar. Moe van een hele dag spelen, ben ik op de bank in slaap gevallen.

Het is 2013, ik ben 30 jaar. Moe van een hele dag werken, ben ik op de bank in slaap gevallen.

Ik slaap overal. Toen en nu nog steeds. Als ik maar moe genoeg ben, ben ik binnen een paar minuten naar dromenland vertrokken.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat ik mijn bed niet haal. Als ik mezelf na werktijd op de bank genesteld heb, lekker warm onder een dekentje met een volgegeten buikje tegen Johan aan, val ik regelmatig zomaar in slaap. Dan kan die aflevering van Dexter nog zo spannend zijn; ik krijg het einde niet mee. Wat betekent dat we de volgende keer toch echt even een stukje moeten terugspoelen.

Bovendien vind ik de dag erna vaak een vreselijke foto in mijn WhatsApp die Johan stiekem van me heeft gemaakt toen ik lag te tukken. Zo schattig als op deze oude foto hierboven zie ik er namelijk niet meer uit als ik slaap. Vrij oncharmant zelfs, met m’n mond half open en soms een heel klein snurkje… Oeps.

Dat duimen heb ik járenlang gedaan. Ik vond ‘m toen ik slechts een paar dagen oud was en heb dat stug volgehouden tot mijn twaalfde. Ik hield ermee op toen de orthodontist het me verbood. Zomaar van de één op andere dag, cold turkey. Best knap, al zeg ik het zelf. Het was nodig, want mijn rechterduim leek wel op die van een oud omaatje; helemaal verschrompeld. Gelukkig trok dat uiteindelijk wel weer bij!

Ik vind deze foto geweldig, omdat ie zo lekker retro is: de bruine bank, mijn kleertjes. Maar ook omdat ik mezelf er nog heel erg in herken, ik moest zo lachen toen ik ‘m in mijn oude doos vond.

Een avondje oude foto!s doorspitten; ik kan het iedereen aanraden!

25 Comments

 1. Charlotte 11 december 2013 at 09:45

  Wat een leuke foto! Ik val ook overal in slaap, en ik val dan ook echt, dan maak ik zo’n spastische beweging en weet m’n vriend alweer hoe laat het is..

 2. Johan 11 december 2013 at 09:49

  Zal ik een gastblog schrijven met al die slaapfoto’s erbij? ;)

  1. Marieke 11 december 2013 at 10:09

   Grapjas!

  2. Marian van Haaften 11 december 2013 at 11:02

   Johan ! Ik zeg ! “DOEN”

  3. Wilma Groenewald 11 december 2013 at 15:24

   lijkt me een leuk idee Johan

 3. Debby 11 december 2013 at 09:49

  Haha ahw, te cute. Ik wou dat ik zo goed kon slapen.

 4. Linda 11 december 2013 at 09:54

  Super leuk zo’n foto uit de oude doos! :) en erg grappig dat je op dat gebied nog helemaal niets bent veranderen hihi
  En stiekem ben ik er wel jaloers op. Mijn lief slaapt ook zo makkelijk en ik kan er met mijn pet niet bij waarom mij dat nou gewoon niet lukt. Ogen dicht doen en slapen, wat mis ik wat hiertussen gebeurd? Ik kan zelfs met drie verschillende soorten medicatie nog een nachtbraker zijn. En oh wat had ik graag dezelfde gave als jou gehad hihi
  Leuk stuk! :)

 5. Explorista 11 december 2013 at 10:07

  Ik val normaal gesproken ook heel snel in slaap, maar de laatste tijd lig ik best vaak nog even wakker te denken aan ongeveer elk onderwerp dat zich ooit in mijn leven manifesteerde/zou kunnen verschijnen binnen de komende zestig jaar. Not cool.

  Ben wel jaloers op je slaapvermogen ;-)

 6. Dina 11 december 2013 at 10:12

  Wat een schattige foto! Ik vind het ook leuk om af en toe eens oude foto’s te bekijken.

 7. Sylvia 11 december 2013 at 10:39

  Haha, ik heb ook jarenlang geduimd, ook met zo’n verschrompeld duimpje tot gevolg :P Ik kan alleen echt niet overal slapen, lig ook vaak lang wakker ;)

 8. Anne 11 december 2013 at 10:47

  Hahaha Johan! Ik ben voor zo’n gastblog ;). Schattige foto, heerlijk zo in dromenland zijn. Fijn hoor als je een goede slaper bent, ik heb dat ook al van kinds af aan. Kan overal slapen. Zelfs staand…

 9. Marian van Haaften 11 december 2013 at 11:04

  Ik zeg het niet snel ! Maar jij was echt een poppie ! Die graag bij mij aan tafel zat, als ik kleertjes aan het maken was voor Madelinde en Kleine Marieke, en soms ook voor jou “Grote Marieke” En pannenkoeken eten, deed je ook graag bij ons. Zo lang gelden, maar een tijd waar ik nog wel eens naar terug verlangt. Weet nog 3 meissies in Rose winterjasjes, Geweldig !

 10. Marcella 11 december 2013 at 11:21

  Wat een toffe foto! Wat heerlijk dat je zo snel kunt slapen (al klink je wel een tikje oververmoeid). Ik val echt zelden zomaar ergens in slaap, al zou ik dat wel graag willen kunnen. In de trein slaap ik dus nooit, maar ook in het vliegtuig gaat dit lastig. Ik denk er teveel over na wat lekker ligt, en hoe het er dan uit ziet…

  Oude foto’s spit ik de laatste tijd ook regelmatig door. Fijn om zo weer herinneringen op te halen aan mijn vader. En ik kwam ook een aantal mooie foto’s tegen, erg leuk om terug te vinden. Ik heb nog een stapel mapjes met foto’s in de kast, die zal ik binnenkort ook eens uitpluizen en misschien zie je dan ook nog een blogpost verschijnen als ik wat interessants tref ;-)

 11. Mandy 11 december 2013 at 11:53

  Haha wat ontzettend schattig zeg!
  Wel herkenbaar, ik val ook makkelijk in slaap en soms schrik ik ineens wakker vanaf de bank.
  Oude foto’s zijn leuk! Gelukkig is het helemaal goed gekomen met je omaduimpje. ;)

 12. Linda 11 december 2013 at 12:40

  Leuke foto!
  Ik heb hetzelfde “probleem” ik kan overal slapen en inderdaad vindt vrienlief het dan erg leuk om foto’s te maken. Ik weet hoe je je voelt

 13. Dollie Brouwer 11 december 2013 at 12:49

  Dat slapen heb je van je vader, want ik lig halve nachten wakker!!! Erg leuke foto, weet het allemaal nog precies. xxxx mama

 14. Ilse 11 december 2013 at 13:07

  Ah, wat lief! Vroeger viel ik standaard een half uur voor het eten in slaap, ook met mijn duim in mijn mond haha. Tegenwoordig kan ik overdag echt super goed slapen, ’s avonds helaas wat minder maar áls ik eenmaal slaap….. :)

 15. Betty 11 december 2013 at 19:59

  Aaaw wat lief! En wat herkenbaar!
  Als ik de keuze heb tussen een spannende film en het hemelse gevoel van mijn ogen dicht, dan kies ik veel te vaak het tweede :-(

 16. Mrs. T. 11 december 2013 at 20:29

  Wat netjes zeg, zonder je schoenen op de bank te leggen. ;-)

 17. Mieke Schepens 11 december 2013 at 22:42

  Wat leuk, zo ’n terugblik. Ik kan altijd en overal slapen, daarom lees ik ook niet in bed. Echt waar !

 18. Farah 12 december 2013 at 12:29

  Hele leuke foto!
  Het is zo lekker om ’s avonds op de bank al even te slapen… Maar echt handig is het niet. ;)

 19. Mieke 12 december 2013 at 22:42

  Wat een lieve foto. Zo lekker onschuldig. :)
  Slapen is ook zo fijn.

 20. Traveling Cats 12 december 2013 at 22:50

  Wat een fijne blog. Mij mag je hier nog verwachten ;-)

 21. Nina 13 december 2013 at 12:50

  Heerlijk al die oude foto’s doorspitten. Ik slaap zelf ook overal en hoef niet eens moe te zijn ;) Echt leuk je foto!

 22. inge 14 december 2013 at 21:50

  ik heb amper foto’s van vroeger :-(
  maar wat een luxe, overal kunnen slapen! #jaloers