The Hobbitzzzzzz

Combivent buy

Tip: heb je !s avonds, na een lange werk- of schooldag, zin in een bioscoopje? Ga dan niet naar The Hobbit: The Desolation of Smaug, want de kans is groot dat je met geen mogelijkheid je ogen open kunt houden.

Ik maakte gisteravond de fout om pas om 20.30 uur in de grote zaal van Pathé Schouwburgplein te gaan zitten om daar wéér drie uur lang naar een bont gezelschap dwergen, elfen en hobbits op avontuur te kijken. Ik zeg ‘weer!, want in feite is The Hobbit 2 eigenlijk gewoon TheéLord of the Rings deel 5. En daar wringt ‘m nu net de schoen: het trucje is oud en bekend. Klaar. Over. Voorbij.

Ik was fan van TheéLord of the Rings. Het was nieuw, het was gaaf, het was prachtig gemaakt. Maar daar hadden ze het bij moeten laten. Hobbit 1 en Hobbit 2 zijn namelijk weer precies hetzelfde, alleen gaat het groepje durfals nu een steen halen in plaats van een ring brengen.

Android spy, Mobile tracking. The Hobbit 2 is Het puttertje onder de films. Te lang(dradig), saai, veel van hetzelfde en voorspelbaar. Natuurlijk is het fantasy, maar die ongeloofwaardigheid dat er op die zware tocht nooit ook maar één dwerg definitief van een klif af kukelt, verdrinkt in een waterval, gedood wordt door een rondzoevende pijl of afgeslacht door zo!n oerlelijke ork (die ik overigens ook wel heb gezien nu) is rete-irritant.

Ik ben tijdens de film toch zeker vijf keer in slaap gevallen. Geen idee hoe lang ik steeds weg was, maar bij het wakker schrikken kon ik het verhaal zA? weer oppikken, want er was amper wat gebeurd. Waarom de makers ervoor gekozen hebben dit boek in drie delen van drie uur te verfilmen (ja, er komt er nog eentje en nee, die ga ik niet zien), is mij een raadsel. Of naja, eigenlijk niet natuurlijk: er moet geld verdiend worden. Wereldwijd zijn er een heleboel mensen die het liefst tien Hobbit-films gemaakt zouden zien.

Waarom ik me daar zo druk om maak dat ik er een hele blog aan wijd? Omdat ik het zo zonde vind. De magie van The Aricept duration of treatment éLord of the Rings, die iedereen destijds voelde, is wat mij betreft he-le-maal verdwenen. Ik hou er niet van als iets volledig wordt uitgemolken. Ik heb liever heimwee naar iets moois, dan dat ik teleurgesteld ben in iets dat er nog is, maar al zijn glans heeft verloren.

Follow on Bloglovin

23 Comments

 1. miranda 19 december 2013 at 09:48

  ik wacht wel tot de dvd verschijnt :-)
  dan val ik hooguit op de bank in slaap

 2. Isabelle 19 december 2013 at 09:52

  Oeii dan ben ik benieuwd. Ik ga er zaterdag naar toe…
  Hopen dat ik dus niet in slaap val.

 3. Ivette 19 december 2013 at 10:01

  Eindelijk iemand die mijn mening deelt! Ik snapte het al niet bij The Hobbit deel 1. Terwijl LOTR 1 tm 3 geweldig waren!

 4. Linda 19 december 2013 at 10:14

  Jee wat een tegenvaller! Ik hoef dus zeer zeker niet naar de bios.. ik zal een poging wagen als hij op Netflix staat, ik ga er in ieder geval geen geld aan uit geven. Bedankt voor de waarschuwing haha

 5. Roel 19 december 2013 at 10:23

  Haha, ik val ook wel eens in slaap, maar had het bij The Hobbit ook wel. Zat redelijk vooraan en achter me zat iemand die steeds bewoog en tegen de stoel schopte, dus dan werd ik al snel weer wakker. Ik heb nog nooit LOTR gezien (jaja ik moet me schamen) dus voor mij is het allemaal nieuw. Ik zal vast LOTR eens zien, hij ligt hier nl. wel als blu-ray op me te wachten.

 6. Debby 19 december 2013 at 10:28

  He wat jammer :(

 7. Lianne 19 december 2013 at 12:43

  Wow, wat een negatief stuk. Ik vond hem wel wat lang maar nog steeds mooi!

  Maar goed, ik houd heel erg van het verhaal (voorloper van LotR, dus niet deel 5) en de fantasy elementen. Had vooral gelijk zin om LotR weer te gaan kijken!

  1. Dina 19 december 2013 at 13:57

   Gelukkig ook een positieve reactie, want ik wil de film eigenlijk nog steeds graag zien!

  2. Marieke 19 december 2013 at 16:07

   Smaken verschillen gelukkig! :) En weet dat het de voorloper is van LotR, maar het is wel de 5e film die op deze manier gemaakt is… Vandaar.

 8. Petra 19 december 2013 at 13:33

  Ik was ook ontzettend fan van Lord of the Rings, maar tot nu toe nog niets van de Hobbit gezien, om diezelfde reden die jij nu beschrijft. Bang voor de teleurstelling van ‘meer van hetzelfde’.

 9. Felice 19 december 2013 at 14:11

  Persoonlijk vond ik de LOTR films prachtig gemaakt, maar de boeken waren al niet door te komen. The Hobbit hype laat ik ook maar aan mij voorbij gaan.
  Jammer, want bij de Harry Potter reeks bleven de boeken spannend en is het de film makers wel gelukt om alle films interessant te houden (oke, de een-na-laatste HP film werd een beetje langdradig, maar dat maakte de laatste ruimschoots goed!)

 10. Sylvia 19 december 2013 at 15:35

  Ik vond het een erg leuke film. Alleen die scenes met de spinnen hadden ze er wel uit mogen laten ;)

  1. Marieke 19 december 2013 at 16:07

   Ja, die vond ik ook eng! Ik hou niet van spinnen!

 11. Natasja - Watzijzegt 19 december 2013 at 19:15

  Ik moet dus nog steeds als de wiedeweerga naar de bios en hem zelf zien! Ben ook wel benieuwd, want hoewel ik er enorm naar uitkijk, snap ik wel je frustratie dat het zo wordt uitgemolken. Ik herlas het boek afgelopen zomer en riep al na vijf bladzijden ‘dat er dus geen zak van de film klopte!’. Snel maar eens naar de bios dus.

 12. Mrs. T. 19 december 2013 at 20:52

  Ha, nou ik ga zondag en wed dat ik er echt van ga genieten. Sorry. ;-)

 13. Saskia 19 december 2013 at 21:13

  Eerst zien dan beoordelen. Maar ik hoop dat ik je ongelijk mag gaan geven…

 14. Sheelagh 20 december 2013 at 15:00

  Haha, ik vond ‘m ok maar ging dan ook ’s middags. Het meest irritante vond ik die draak die maar niet op hield met kletsen. Grr!

 15. Lenneke 20 december 2013 at 22:49

  Ik vond LotR erg gaaf, maar dit trekt me gek genoeg niet zo.

 16. Wendy 23 december 2013 at 09:25

  Gisteren gezien, en je haalt me de woorden uit de mond. En dan ben ik een eNORme fantasy fan. Ik ben zelfs bijna afgestudeerd op LotR. Maar man oh, man, gaaaaaaap. En dan ging ik op zondagmiddag.

 17. Martine 23 december 2013 at 18:34

  Helemaal mee eens. Ik vond LOTR geweldig, maar hoewel ik dus nooit zomaar in slaap val ben ik bij de Hobbit meerdere keren weggezakt. Wat een lange, saaie zeikfilm was dat. Deel 2 hoef ik dus ook niet te zien.

 18. Anouk 27 december 2013 at 13:49

  Ik vind het gewoon enorm zonde dat ze van één boek drie films maken… twee films van één boek is al meer dan genoeg, zou ik zeggen. Maar ik hoef The Hobbit 2 niet echt per se te zien… nee.

 19. MindOfMine 30 december 2013 at 16:15

  Toevallig heb ik een paar weken geleden thuis op de bank deel 1 gezien en daarbij ben ik na 2 uur in slaap gevallen. Nu is dat niet heel vreemd en hoeft dat niet per sé aan de film in kwestie te liggen, vooral als ik een film pas om 21.30 uur aan zet en ik lekker onderuit tegen mijn vriend aan lig. Maar goed, ik was niet overenthousiast. Al sluit ik niet uit dat ik deel 2 niet alsnog ga zien in de bios, omdat ik het hele fantasy wereldje wel super gaaf vindt. Misschien de middagvoorstelling nemen :)