En toen was er opeens Dawson’s Creek!

Natuurlijk keek ik vroeger Beverly Hills 90210, maar de eerste serie die écht wat met me deed is Dawson’s Creek. Ik herinner me nog dat ik me op zaterdag- of zondagavond terugtrok in de slaapkamer van mijn ouders, waar onze tweede televisie stond. In m’n eentje, onder de dekens, keek ik dan een uur naar de belevenissen van Dawson, Joey, Pacey en Jen.

Ik was net zo oud als zij (15-16-17) en worstelde met dezelfde vraagstukken en ‘problemen’. Ik had mijn eerste boyfriend issues, mijn dagelijks leven op de middelbare school, vriendengroepjes, nieuwe mensen, gevoelens die ik nog niet kende. Ik was verliefd op Pacey en vond Jen maar stom, die keek vaak zo moeilijk serieus. De gesprekken die zij met elkaar voerden gingen altijd veel dieper dan ‘wat had jij voor cijfer’ en ‘welke film zullen we gaan kijken’, wat me heel erg aansprak. Er waren afleveringen bij dat de tranen over m’n wangen stroomden, omdat ik bepaalde dingen zo erg herkende.

Woensdag was ik een dagje vrij (lang leve ADV!) en bladerde wat door het Netflix-aanbod. Opeens stuitte ik op seizoen 1 t/m 3 van Dawson’s Creek! OMG! Direct keek ik de eerste twee afleveringen en was meteen weer verkocht. Ja, het is oubollig, maar ook zo veel meer. Allereerst al een piepjonge Katie Holmes! Hartstikke onschuldig, het huwelijk met die rare Tom Cruise nog heel ver weg. En Michelle Williams, die Heath Ledger nog niet had ontmoet en verloren. Joshua Jackson met zijn guitige hoofd, die geen steek lijkt te zijn veranderd.

En dus ben ik er weer aan begonnen. Eigenlijk kan ik het er niet bij hebben, want ik moet nog zo veel andere series kijken. Maar Dawson’s Creek kán ik gewoon niet voorbij laten gaan. Zo af en toe een aflevering terug in de tijd doet een mens goed.

Dat Netflix heeft zijn 8 euro per maand overigens al lang en breed terugbetaald. Wat een geniaal concept is dat toch. We keken tot nu toe Dexter seizoen 1 t/m 6, Pretty Little Liars seizoen 1 t/m 3 (ik), Modern Family seizoen 1 t/m 3 (ik), Californication (Johan), Blackfish en nu Orange is the New Black. Oh, en ik stiekem ook High School Musical 3, maar vertel dat maar niet door! ;) Ik ben nog lang niet uitgekeken. Netflix, I love you!

Ken jij Dawson’s Creek ook? Wat is jouw favoriete serie van vroeger?

19 Comments

 1. Nicky 21 december 2013 at 12:18

  Zo af en toe komt de titelsong langs op m’n iPod en dan moet ik mijzelf echt inhouden! Ik heb namelijk alle seizoenen op dvd :)

 2. Wilma Groenewald 21 december 2013 at 12:44

  ik blijf me verbazen waar jij (jullie) de tijd vandaan halen

  1. Marieke 21 december 2013 at 16:08

   Wij kijken veel ’s avonds onder en na het eten. En in het weekend ’s ochtends in bed op de iPad!

 3. Angela 21 december 2013 at 15:31

  ohhh dat ken ik nog wel jaa! niet alles gezien, maar ik weet nog wel dat ik verlangde naar dat bij elkaar door het raam naar binnen sneaken. was bij mij vroeger niet mogelijk, maar oh oh wat was ik jaloers daar op! ik ga toch ook maar eens nadenken over dat netflix… ;-)

 4. Nanda 21 december 2013 at 15:36

  Ik ben nu de seizoenen van friends er door aan het knallen, ook zo leuk. Dawsons Creek heb ik nog nooit gezien, misschien geef ik het een keer een kans.

 5. Wanda 21 december 2013 at 16:06

  Volgens mij heb ik geen aflevering hiervan gemist maar mijn oldtime serie is toch wel 21 Jump Street met de piepjonge Johnny Depp, goh wat vond ik het toch jammer dat er niet zulke jongens bij mij op school rondliepen!

 6. Riz 21 december 2013 at 17:22

  Och.. Dawsons Creek…. Dat was leuk…
  Het liefst wil ik die serie ook gewoon op dvd. Wat geweldig zeg.
  Maar dat zijn er zoveel die ik nog op dvd wil.
  Misschien toch ook maar eens na denken over een netflix abbo…

 7. Mieke 21 december 2013 at 20:46

  Ik heb dus nog steeds geen Netflix. Moet ik binnenkort toch echt maar eens gaan regelen.
  Dawson’s Creek heb ik nooit zo gevolgd. Ik was helemaal into Beverly Hills en later Heartbreak High.
  En nog later Ally MC Beal.

 8. Elsbeth 21 december 2013 at 22:28

  Ik wil ook Netflix maar wel op tv. Hoe doe jij dat? Of op je laptop?

  1. Marieke 21 december 2013 at 22:59

   Via de Wii kun je Netflix op tv kijken! Wij blij, want dat ding stond toch maar te verstoffen. In bed kijk ik op iPad.

   1. Elsbeth 23 december 2013 at 08:58

    Thanks voor je reactie! Ik twijfel wat ik ga doen… Ik kan blijkbaar een redelijk goedkope bluerayspeler kopen zodat het kan. Een apple-tv-ding… Of een nieuwe tv (daar ben ik toch aan toe) en dan een smart-tv. Of een Wii natuurlijk…. kan ik nog spelletjes doen :)

 9. Patricia 21 december 2013 at 23:38

  Ik ben ook zo blij met Netflix! Kijk, wegens tijdgebrek nog lang niet zoveel als ik eigenlijk zou willen.. maar het is zijn geld allang waard!

  Ben op dit moment bezig met ‘Orange is the new black’ en ‘White Collar’ en dan af en toe een film/docu. Daarnet Blackfish gekeken.. WOW! Heftig! Brok in m’n keel en tranen in m’n ogen ..

 10. Limoentje 22 december 2013 at 03:57

  Ja, ik keek het ook. Het was inderdaad heel herkenbaar!

  Verder was ik op de middelbare school vooral fan van Heartbreak High.

 11. annouska 22 december 2013 at 12:23

  AAAAAH geweldig om te zien dat ik niet de enige ben die hem nog een keer kijkt. Ik heb alle dvd’s dus thuis liggen en ben niet zo lang geleden begonnen met hem opnieuw te kijken.

  I love this serie.

 12. Debbie Peteri 22 december 2013 at 16:27

  Geen Netflix hier, maar wel onlangs Dawson’s Creek op DVD aangeschaft. Heerlijk! Ben nu bij seizoen 3 en heb nog heel wat afleveringen voor de boeg! :-D

 13. Sheelagh 22 december 2013 at 22:33

  Oh ja ik was ook fan en ongeveer even oud. Vond alleen dat ze (vooral Dawson) wel vaak lange filosofische gesprekken voerden en dat herkende ik zelf minder :) Pacey was ook mijn lievelings!

 14. Sas 24 december 2013 at 10:20

  Jaaaaaaaaaaaaa Dawson’s Creek<3
  Ik heb hier alle seizoenen in de kast staan. Liefde!

 15. Anouk 27 december 2013 at 14:02

  Misschien moet ik tóch eens gaan kijken, haha.

 16. Maurits 27 december 2013 at 20:21

  Zo! Dat is lang geleden. Heb het vroeger een paar keer gezien. Was vooral helemaal hotel de botel op Katie Holmes