Nepzon

Ik heb het al een paar keer gezegd: ik haat de winter. Ik ontvlucht ‘m het liefst en dat is gelukkig iets wat we zeer binnenkort gaan doen. Over een kleine twee weken lig ik met m!n bleke lijf in de Fosamax generic lawsuit Curaéaose zon.

Ik merk dat ik de zon onwijs mis. Ik ben wit, moe en heb wallen waar de Amsterdamse rosse buurt jaloers op kan zijn. Mijn gezellige sproeten zijn nergens te bekennen. Ik wil de warmte in m!n gezicht, mijn zonnebril dragen en mezelf insmeren met zonnebrandcrA?me; mijn favoriete zomergeurtje. Ik wil geen foundation en een laag poeder hoeven gebruiken om er enigszins gezond uit te zien.

Maar ik kon niet meer wachten tot Curaéao. Ik moest en zou zon. En dus moet ik toegeven dat ik kunstmatig heb ingegrepen: ik ben naar de zonnebank geweest. En het was heer-lijk!

Vroeger, toen ik nog in Utrecht woonde en in het centrum werkte, deed ik dat wel vaker als het buiten koud, nat en donker was. Dan ging ik na werktijd een paar deuren verderop even 10-15 minuutjes nepzon halen en dan ging ik op huis aan. Eén, soms twee keer per week. Ik knapte daar onwijs van op.

En nu dus weer. Het duurde maar 14 minuten, maar ze voelden aan als drie kwartier. In mijn hoofd lag ik op een wit strand met aan mijn voeten de helderblauwe zee. Ik voelde zelfs het zeebriesje waaien; dat heb je dus bij die superdeluxe banken van tegenwoordig, een heus ingebouwd ventilatortje. Als herboren kwam ik thuis.

Weet je wat? Vandaag ga ik weer en volgende week ook nog een keertje. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ik alvast een soort basislaagje heb gekweekt, waardoor het bruinen op vakantie ietsjepietsje sneller zou moeten gaan dan normaal. Hopelijk sla ik de gebruikelijke eerste twee ‘lobster-dagen! in ieder geval over!

Buy cytotec in sabah Buy cannabidiol cost Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Bente 22 december 2013 at 08:43

  Wat een goed idee! Voor mij geen winter zon maar ik denk dat ik ook van de week even onder een zonnebank kruip!

 2. Limoentje 22 december 2013 at 09:04

  Doe je goed, even wat vitamine zon opdoen zo. Ik deed het in Nederland ook wel eens, maar nu nooit meer.

 3. Dina 22 december 2013 at 11:16

  Ik vind het ook heerlijk, even onder de zonnebank. Muziek aan en wegdromen.

 4. Resy 22 december 2013 at 11:33

  Ik kan inderdaad ook wel wat zon gebruiken, aangezien ook hier mega wallen zijn en een bleek huidje… Maar op de een of andere manier trekt de zonnebank mij niet zo…

 5. Roel 22 december 2013 at 11:55

  Heerlijk zo’n zonnebank. Maar het moment dat je aan’t genieten bent en dan die lampen uitgaan, brrrr! Zo pijnlijk, iedere keer weer.

  Mijn sportschool biedt het gelukkig gratis aan bij mijn sportabonnement, dus het is wel fijn om af en toe even te gaan.

 6. annouska 22 december 2013 at 12:02

  Heerlijk om eventjes te doen. Zo kom je niet helemaal als bleekscheet op je vakantie bestemming aan hihi. ^^

 7. Mandy 22 december 2013 at 14:11

  Gelijk heb je!
  Heeeeerlijk!

 8. Mieke 22 december 2013 at 14:50

  Terwijl ik dit lees stroomt de regen langs de ramen. Nu wil ik ook! ;)
  Heeeerlijk. :)

 9. Noelle 22 december 2013 at 16:42

  Ik ben volgens mij echt een uitzondering. Ik hou helemaaaaal niet van in de zon liggen. Raak zo snel verveeld – en ben overdreven zuinig op mijn huid! Maar, als je het lekker vindt, dan is dit wel ideaal!

 10. E.frl 22 december 2013 at 17:27

  Ik ga in de wintermaanden ook 1 a 2 keer per week en ik vind het heerlijk! Weg met die bleke huid, en die warmte doet ook goed.

 11. Anouk 22 december 2013 at 19:42

  Heeeerlijk! Zo herkenbaar dat je hier echt van opknapt. Vooral (ook) van het idee dat je na 2x al oooh zooo bruin bent, althans, dat heb ik, haha!

 12. rachel 22 december 2013 at 20:18

  lekker he hihi wij hebben een zonnebank op zolder en ga daar regelmatig onder

 13. Simone 22 december 2013 at 21:15

  Oh wat heerlijk! Ik ben van plan binnenkort ook eens langs te gaan. Ik heb vorige week Bikram Yoga geprobeerd in een zaal van 40 graden, was heerlijk toen ik binnenkwam maar daarna toch wel afzien. Hardlopen en daarna naar de zonnebank is toch meer iets voor mij ;)

 14. Marcella 22 december 2013 at 21:58

  Ik heb zo vaak gehoord dat dit echt heerlijk is in het najaar, maar ik heb het zelf nog steeds nog niet gedaan. Nu toch echt maar eens voor gaan dus. Lijkt me heerlijk om weer fijn helemaal op te warmen. En wat voorbruinen voor Nieuw Zeeland is ook welkom natuurlijk ;-)

 15. Debby 23 december 2013 at 14:35

  Ohh, dank voor deze post. Ik ga er vanavond ook onder liggen bij moeders thuis, ik was al bijna vergeten dat er daar een stond. Weg winterdip!

 16. MindOfMine 30 december 2013 at 18:37

  Ik hou ook echt van de zon, heerlijk! Ben alleen als de dood voor de zonnebank met mijn superblanke huid. Ik sla deze dus even over :)