The Christmas Tag

Ik ben getagd door Betty! En alhoewel ik lang niet alle tags invul en op mijn blog zet, vind ik deze op de dag voor kerst natuurlijk wel toepasselijk. Zie hier: mijn antwoorden op The Christmas Tag!

Ik wens jullie, mijn lieve lezers, superfijne kerstdagen toe. Geniet volop van goed gezelschap, eet en drink veel en lekker, doe waar je zin in hebt! Voor je het weet is het alweer voorbij.

Wat is jouw favoriete kerstliedje? Phone keylogger, Spy on iphone.
Lange tijd was dat heel cheesy Band Aid met Sarafem order Do They Know It!s Christmas. Omdat we die vroeger op de basisschool met de kerstuitvoering een keer hebben gezongen en dat nummer gewoon heel irritant lang in je hoofd blijft hangen als je ‘m eenmaal hebt gehoord. Oh, en natuurlijk Flappie! We zongen altijd keihard mee in de auto, als we op weg waren naar familie in Nijmegen.

De laatste jaren vind ik het liedje Why Couldn!t It Be Christmas Everyday? van Bianca Ryan ook héél aanstekelijk. En ze heeft natuurlijk een punt: waarom kan het niet gewoon elke dag kerst zijn?! Ik voel er wel wat voor om mijn kerstboom het hele jaar te laten staan!

Wat is jouw favoriete kerstfilm?
Ook hierover twijfel ik! Ik zou zeggen Love Actually, die heb ik al twintig keer gezien en blijft geweldig. Ook als het geen kerst is overigens… Maar ook Home Alone, die elke jaar weer op tv wordt uitgezonden, is favoriet. Dat komt meer door het gevoel dat ik erbij heb: lekker op de bank uitbuiken van het gourmetten met deze film aan. Nostalgie!

Wat staat er bovenaan je kerstverlanglijstje?
Niets. Elk jaar krijgen wij traditiegetrouw van mijn ouders een zelf uitgekozen geurtje, maar verder doen we niet aan kadootjes. Wel heb ik van Johan natuurlijk met Sinterklaas al een enorm cool kado gekregen: deé Purchase naprosyn dosage nieuwe camera! Die was ook een beetje voor kerst! ;)

Wat is je favoriete make-up look voor de kerst?
Op feestdagen als deze, vind ik het wel leuk om qua make-up iets meer uit te pakken dan normaal. Een zwarte eyeliner, licht- en donkerbruine oogschaduw, flink wat mascara en een zwart oogpotloodje op mijn onderste oogrand (heet dat zo?).

Wat draag je het liefst tijdens de kerst?
Ik vind het altijd wel leuk om tenminste één van de twee dagen iets leuks aan te trekken. Een mooi (zwart) jurkje, panty en pumps. Een beetje sjiek mag best!

Speel je liever buiten in de sneeuw, of geniet je binnen van een kop warme chocolademelk?
Over het algemeen haat ik het winterse weer, maar als het sneeuwt, blijf ik niet binnen hoor! Geweldig toch, om met je comfi warme laarsjes door een dik pak sneeuw te banjeren? (En daarna thuis alsnog die warme choco mét slagroom te drinken.) Doe mij maar een witte kerst!

Hoe ziet je ideale kerst eruit?
Hoewel ik er erg van geniet om de kerstdagen thuis door te brengen met/bij familie en vrienden, zou ik het ook te gek vinden om een keer kerst te vieren in een warm land. Dat we in bikini/zwembroek op het strand staan met een kerstmuts op lijkt me zo!n vreemd gevoel! We wilden het dit jaar al doen, maar helaas betaal je rond de feestdagen drie keer zo veel als normaal. Daarom gaan we toch ‘pas! in januari naar Curaéao.

Wat doe jij met kerst dit jaar?
Kerst ziet er nu dus net zo uit als voorgaande jaren. Kerstavond zijn Johan en ik lekker samen. Eerste kerstdag brengen we door bij mijn ouders in Culemborg, we gaan gourmetten met mijn broertje en schoonzus én hoogstwaarschijnlijk dus Home Alone kijken. Tweede kerstdag eten we gezellig bij Pien, Daan en Faas. Wij maken het hoofdgerecht, heel spannend! ;) De 29e doen we nog een soort after-kerst met de familie van Johan.

Heb je een echte of neppe kerstboom?
Over mijn kerstboom hebben jullie alles al kunnen lezen! Een nepperd, maar wel met heel veel herinneringen. Love it.

Neem de tag gerust over, het kan nog net! Hoe vieren jullie kerst dit jaar?

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Nuria 24 december 2013 at 07:56

  Leuk om te lezen!! Fijne kerst!!

 2. Sylvia 24 december 2013 at 08:08

  Haha, Kerst is niet compleet zonder Flappie en Home Alone is ook mijn favoriete kerstfilm, al komt de dvd collectie van Sissi ook dicht in de buurt ;) Heel fijne dagen gewenst! :)

 3. Anouk 24 december 2013 at 08:42

  Christmas tags, leeeukk!! ik vergat inderdaad de film die jij hier noemt! Shame on me! Leuk al die herinneringen aan muziek en films, dat maakt kerst ook zo leuk! En wat uitpakken qua make-up en kleding is fijn met kerst… Volgens mij heet dat randje wel zo;). Jij ook hele fijne dagen gewenst!

 4. Dina 24 december 2013 at 08:50

  Oh nee, Flappie. Dat arme beest, ik vind dat nog altijd zo’n zielig liedje. Fijne dagen!

 5. Dollie Brouwer 24 december 2013 at 09:15

  Fijn dat jullie er met Kerst weer zijn ! xxx mama

 6. Eva 24 december 2013 at 12:31

  Leuk om te lezen! :D
  Ik vind vooral Wham! stiekem nog écht heel leuk als kerstsong.

  Fijne dagen!

 7. Mieke 24 december 2013 at 14:02

  Leuke tag!
  Ik vind het ook leuk om met kerst op chique te gaan en uit te pakken met lekker eten en een mooi gedekte tafel.
  Jullie ook hele fijne kerstdagen!

 8. Mrs. T. 24 december 2013 at 15:52

  Leuk lijstje. ;-)
  Fijne dagen!

 9. annouska 24 december 2013 at 16:08

  Oeh wat leuk om te lezen.. Ik vind het ook altijd erg leuk om met kerst net even wat chiquer te gaan dan normaal. :D

 10. Betty 24 december 2013 at 16:49

  Aah wat leuk dat je hem ook hebt ingevuld!
  Fijne kerstdagen!

 11. rachel 24 december 2013 at 16:52

  leuk! :D en hele fijne dagen meis xxx

 12. Angela 24 december 2013 at 19:03

  Fijne kerstdagen! XxX

 13. Lins 24 december 2013 at 19:42

  Leuke tag! Ik heb ‘m ook geblogd :-) Merry Christmas en geniet ervan babe! xxx

 14. Marcella 24 december 2013 at 23:29

  Leuk om te lezen, mijn lijstje komt morgenochtend online. Heel veel feestdagen samen met je familie en lieve vrienden. Geniet ervan samen!