Letterhonger (8)

Het is alweer erg lang geleden dat ik een Letterhonger-blog schreef, waarin ik mijn vier laatst gelezen boeken sterretjes geef. Dat komt voornamelijk omdat ik zo lang bleef hangen in Het puttertje van Donna Tartt, die ik uiteindelijk heb moeten wegleggen Purchase carbozyne testimonials . Jammer, maar helaas.

Gelukkig was er nog genoeg leesvoer dat me wel kon bekoren! Ik maakte mijn viertal compleet met een boek dat ik al langer geleden gelezen heb, maar nog niet had besproken.

Laat me weten of je ze ook gelezen hebt en wat je ervan vond, ben ik benieuwd naar!


Robert Galbraith – Koekoeksjong
Buy cleocin online no prescription
J.K. Rowling, de schrijfster van de Harry Potter-reeks, heeft onder een pseudoniem een misdaadroman geschreven, getiteld Koekoeksjong. Ik had er al veel goeds over gelezen, dus kon ‘m niet laten liggen toen ik weer eens moest wachten op de trein en in de Bruna rondstruinde. Het boek gaat over privédetective Strike, die wordt ingehuurd om de dood van een supermodel te onderzoeken. Haar broer gelooft namelijk niet dat het zelfmoord was. Strikes leven is een puinhoop, maar samen met zijn nieuwe assistente Robin stort hij zich op de complexe, steeds duister wordende zaak.

Ik heb echt genoten van dit boek. Het is spannend en vermakelijk, met sympathieke hoofdpersonen en interessante wendingen. Je proeft de Londense sfeer, waardoor ik direct zin had een tripje naar deze stad te boeken. Er is ruimte voor humor en het verhaal leest heerlijk weg. Lezen maar!

éééé


Isa Hoes ! Toen ik je zag

Als showbizz-addict volgde ik de tragedie rondom Antonie Kamerling die zelfmoord pleegde natuurlijk op de voet. Zijn vrouw Isa Hoes heeft nu een boek geschreven over hun tijd samen en over Antonie zelf, die leed aan zware depressies die een groot effect hadden op hun relatie.

Ik las Toen ik je zag in één ruk uit aan het zwembad in het Sanadome. Het is een heel open en eerlijk verhaal over twee mensen die zielsveel van elkaar houden, maar die het in hun lange samenzijn ook alles behalve makkelijk hebben gehad. Je leest over het moment dat ze elkaar leerden kennen op de set van Goede Tijden Slechte Tijden, over het leven in de spotlights, Antonies depressies, de keuzes die ze maakten en Isa’s pogingen om hun gezin bij elkaar te houden. En ja, ook overéhet moment dat Antonie een einde aan zijn leven maakte. Het is niet super goed geschreven, maar omdat het echt en oprecht is, raakt het je.

éééé


Alex Boogers – Wanneer de mieren schreeuwen

Deze schrijver kende ik nog niet, maar hij werd me aangeraden door één van mijn bezoekers. Ik kreeg een recensie-exemplaar toegestuurd van zijn meest recente novelle. Het is een dun boekje, waar ik binnen een dag doorheen was, maar dat kwam ook doordat het zo!n mooi geschreven verhaal is.

Wanneer de mieren schreeuwen gaat over de jonge Rotterdamse Socrates, een 13-jarig getalenteerd voetballertje dat tien jaar geleden op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Een potje sneeuwballen gooien werd hem fataal; hij kwam door zinloos geweld om het leven en de dader is nooit opgepakt. De schrijver vertelt het verhaal vanuit de ogen van Socrates’ neef Gabriel, die zijn dood nog altijd niet heeft kunnen verwerken. Het is prachtig geschreven en hakt erin, doordat er eerst veel aandacht wordt besteed aan wie het jochie nu eigenlijk was. Je krijgt sympathie voor hem en dA?n volgt het onvermijdelijke. Een indrukwekkend boekje.

éééé


Jonas Jonasson ! De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

Dit boek las ik lang geleden al, maar nu ik het tweede boek van deze schrijver in mijn bezit heb, bedacht ik me dat ik deze nog helemaal niet had besproken! Maar de 100-jarige man verdient definitely een plekje in mijn Letterhonger-blogs.

Het boek gaat letterlijk over een 100-jarige man die uit het raam klom en verdween. Allan woont in een bejaardentehuis en heeft geen zin om zijn verjaardag te vieren, dus gaat hij er vandoor. Wat dan volgt is een soort bizarre roadtrip, waarop hij allerlei avonturen beleeft en een bont gezelschap mensen om zich heen verzamelt. Onderweg komt ook de geschiedenis van deze oude avonturier uitgebreid aan bod. Iedereen is naar hem op zoek, maar op de een of andere manier lukt het hem toch steeds om zijn reis voort te zetten.

De auteur houdt constant de vaart erin en schrijft Allans sterke verhalen met een geweldige soort humor. Vaak wat over the top en ongeloofwaardig, maar dat is juist het briljante aan dit boek. Ik ben benieuwd naar zijn nieuwste parel, die ik lekker op Curacao ga lezen!

éééé

Order paxil cr
Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. miranda 27 december 2013 at 09:22

  Nou moet ik Koekoeksjong en de honderjarige toch echt maar eens gaan kopen!

 2. Debby 27 december 2013 at 09:56

  Ohh, toen ik je zag wil ik zo graag lezen!

 3. Joēlle 27 december 2013 at 10:10

  Ik vond Koekoeksjong en vooral De Honderdjarige ook super! De andere twee heb ik nog niet gelezen, als de regen zo ophoudt maar eens weer een tochtje naar de bieb!

 4. Noelle 27 december 2013 at 10:50

  Oh wat ben ik toch jaloers op mensen die veel boeken kunnen lezen. Ik vergeet het altijd, wat erg stom klinkt, want wanneer ik wél lees, geniet ik zó! Je laatste boek ga ik op mijn lijstje zetten, die klinkt erg mooi!

 5. Jenny 27 december 2013 at 10:58

  Ik ben ook razend benieuwd naar het nieuwe boek van Jonas Jonasson met al net zo’n geniale titel als het eerste boek en hopelijk net zo vermakelijk.

 6. Marcella 27 december 2013 at 11:34

  Mooie boeken! Ik vond de 100-jarige man ook tof! Ik ga het boek nu ruilen met iemand die het nieuwste boek van de schrijver heeft. Daar ben ik ook heel benieuwd naar, dus ik vermaak me de komende dagen wel weer ;-)

 7. Mieke 27 december 2013 at 14:27

  Oh ja, de 100-jarige man vond ik ook super leuk!!
  Naar het boek van Isa Hoes ben ik ook erg benieuwd. Ik had er wat wisselende verhalen over gehoord, oa dat het niet zo goed geschreven was inderdaad. Maar nu ik jouw review lees ben ik toch wel weer erg benieuwd geworden.

 8. Robin 27 december 2013 at 16:44

  Dit vind ik een leuke blogpost. Sterretjes geven doe ik zelf ook het liefst. ^-^
  Nooit geweten van JK Rowling en de misdaadroman trouwens!

 9. Tess Evea 27 december 2013 at 19:23

  Klinkt goed.

 10. Michelle 27 december 2013 at 20:22

  Ik ben zelf erg benieuwd naar het boek van Isa Hoes. Xx

 11. Limoentje 28 december 2013 at 02:45

  De 100-jarige staat al tijden op mijn lijst, maar ik heb hem nog niet in mijn bezit.
  Het pseudoniemboek van J.K. Rowling klinkt goed en zal mij denk ik wel aanspreken. Die zet ik ook op de lijst :)

  ‘Toen ik je zag’ las ik afgelopen week, daar komt morgen een recensie van online.

 12. Anouk 29 december 2013 at 11:13

  Toen ik je zag vond ik een geweldig boek en las het net als jij in een ruk uit. Ben het met je eens dat het niet fantastisch geschreven is, maar je leeft met ze mee en het lijkt wel alsof ze je helemaal meetrekt in hun leven, mooi en bijzonder. De 100-jarige man staat op mijn lijstje!

 13. vanemi 29 december 2013 at 17:25

  “Toen ik je zag” vond ik erg ontroerend en indrukwekkend. De 100jarige heb ik ook al een tijdje liggen, ga ik nu toch maar eens lezen!

 14. Liza 31 december 2013 at 23:47

  Leuk deze persoonlijke recensies! Love them. Boek van Isa wil ik heeeel graag lezen! Ik ben ook venieuwd waar de titel Wanneer de mieren schreeuwen naar verwijst…. Wil ik ook lezen!