2013: Movie top 5

Ook dit jaar heb ik weer volop gebruik gemaakt van mijn Pathé Unlimited Card. Met twee bioscoopbezoekjes per maand heb je ‘m er al uit en dat haal ik gemiddeld zeker. De ene maand misschien eentje, maar de volgende maand zomaar weer vier keer. Bovendien kun je ook gewoon lekker twee keer naar dezelfde film gaan, als je daar zin in hebt. ;) Ik hou van de bios en vind het iedere keer weer een superleuk uitje.

Net als vorig jaar heb ik een top 5 gemaakt van films waar ik echt van heb genoten. Ik moet er wel bij vermelden dat ik nog niet alles heb gezien wat ik had willen zien, dus het zou zomaar kunnen dat ik er helemaal naast zit en dit jaar écht iets gemist heb. Laat daarom vooral in de comments achter wat jouw favoriet van 2013 was!

5. The Butler
Gisteravond ben ik op de valreep naar The Butler geweest en man, wat ben ik blij dat ik die nog heb gezien dit jaar. Eigenlijk stond hier op plek 5 Django Unchained, maar sorry Mr. Tarantino, u moet last minute toch wijken. The Butler, met hoofdrollen voor Forest Whitaker en Oprah Winfrey, vertelt het echte verhaal van de Afro-Amerikaanse Cecil die zichzelf opwerkt van de katoenplantages naar het Witte Huis, waar hij zeven presidenten dient. Je ziet hoe de samenleving al die jaren verandert en wat voor impact dat heeft op zijn gezin. De film is prachtig en aangrijpend, met sterk acteerwerk en een hoofdpersoon om van te houden!

4. The Impossible
The Impossible was al in januari te zien in de Nederlandse bioscopen, ik was al bijna vergeten dat ie nog bij 2013 hoort. Deze film, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een gezin dat elkaar kwijtraakt in en na de enorme tsunami in Thailand, greep me echt naar de keel. Regelmatig had ik het Spaans benauwd en zat ik met tranen in m’n ogen te kijken. Dat het einde wel echt een typisch Hollywood feel good einde is, nam ik voor lief. Aanrader!

3. Gravity
Ik ben geen fan van 3D-films, ik heb een hekel aan dat ongemakkelijke brilletje, maar bij Gravity was het de moeite helemaal waard. Zo bijzonder hoe een film, die zich alleen in de ruimte afspeelt, toch boeiend kan zijn. Prachtig gemaakt en geweldig acteerwerk van Sandra Bullock en George Clooney. Benieuwd of één van hen er met een Oscar vandoor gaat in februari.

2. Catching Fire
Ja, oké, dit is misschien niet één van de béste films van 2013, maar wel eentje waarmee ik me persoonlijk enorm heb vermaakt. Ik heb ‘m twee keer in de bios gezien en kan niet wachten tot ie op Film1 komt, zodat ik ‘m kan opnemen en nog heel vaak kan kijken. Ik heb al eens uitgebreid uitgelegd wat The Hunger Games met me doet, dus ik denk dat niemand er raar van opkijkt dat Catching Fire de nummer 2-positie heeft veroverd.

1. Captain Phillips
Nog niet zo heel lang geleden zag ik Captain Phillips in de bios. Ik vind Tom Hanks echt een briljant acteur en dit een van zijn beste rollen. Dit waargebeurde verhaal, over een vrachtschip dat wordt gekaapt door Somalische piraten, is megaspannend. Kapitein Phillips doet er alles aan om zijn bemanning te beschermen en dat maakt veel indruk. Ik zeg: ook Tom Hanks mag een Oscar krijgen!

11 Comments

 1. Mieke 29 december 2013 at 09:32

  Mooie top 5! Naar the Butler ben ik ook heel benieuwd, lijkt me een super mooie film.

 2. Saskia 29 december 2013 at 10:19

  Mooie top vijf inderdaad. Heb deze allemaal nog op mijn to-see lijst staan. Ben geen bios liefhebber, dus moet altijd iets langer wachten…

 3. Willemvk 29 december 2013 at 10:34

  Gravity heeft mij dit jaar ook aangenaam verrast.
  Voor mij komen de beide Hobbit films ook hoog in het lijstje. Ik weet dat de eerste al van vorig jaar is, maar ik heb ‘m begin dit jaar pas in de bios gezien, dus tel ik ‘m voor dit jaar mee ;)

 4. Jenny 29 december 2013 at 10:41

  Leuke lijst ik sluit me eigenlijk wel bij jouw top vijf aan. En jammer dat wij hier geen Pathe bios hebben anders had ik ook echt zo’n kaart gekocht.

 5. Sylvia 29 december 2013 at 12:18

  Fijn lijstje! Nummer 5, 3 en 2 heb ik ook gezien, The Impossible is er nooit van gekomen. Over Captain Philips hoor ik veel goede dingen, dus ik ben benieuwd :)

 6. Willemijn 29 december 2013 at 13:37

  Ik ga the butler denk eens een keer kijken

 7. Mandy 29 december 2013 at 14:36

  Bedankt voor je tips, ik heb ze allemaal nog niet gezien. Ik ga ze onthouden!

 8. Marieke 29 december 2013 at 20:53

  Ik heb gewoon nog geen enkele film uit jouw lijstje gezien! Daar moet verandering in komen.

 9. Marcella 29 december 2013 at 22:48

  Mooie inspiratie, want heb alleen Hunger Games gekeken. Captain Philip lijkt me goed, ik keek er gister de trailer van. Spannende film volgens mij!

 10. Maurits 30 december 2013 at 11:47

  Wauw, ik ken The Impossible helemaal niet. Ga hem direct downloaden, lijkt me echt prachtige film

 11. Farah 30 december 2013 at 23:16

  Ik wil heel graag the impossible nog zien! Volgens mij echt heel mooi.