2014, kom er maar in!

Sommige mensen vinden het maken van goede voornemens maar lame. Waarom zou je wachten met iets nastreven tot het 1 januari is? Ikzelf vind het altijd wel een mooi startpunt, een soort van schone lei. Op 31 december de balans opmaken van het afgelopen jaar en op 1 januari vol goede moed het nieuwe in.

Het komende jaar streef ik naar drie dingen. Twee heb ik er zelf in de hand, voor het derde heb ik wat hulp van buitenaf/hoger hand nodig.

1. Goed voor mezelf zorgen
Ik heb nogal eens de neiging om maar te rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Gevolg: kapotmoe op de bank en nergens meer zin in. Dat moet ik in 2014 anders doen!

Hierbij neem ik me voor om meer tijd voor mezelf te nemen, niet meer mijn agenda helemaal vol te plannen, mijn spaarzame vrije tijd door te brengen met mensen die ik écht graag om me heen heb, gezond te eten (met af en toe een uitspatting) en regelmatig te sporten. Op die manier zou ik als het goed is zowel letterlijk als figuurlijk lekker in m’n vel moeten zitten.

2. Een halve marathon lopen
Het werkte in 2013 erg goed om een concreet doel te hebben. Het idee dat ik in september 16,1 km moest afleggen, zorgde ervoor dat ik toch van de bank af kwam als ik geen zin had om te gaan hardlopen. Daarom doe ik dat dit jaar weer en ik leg de lat zelfs nog ietsje hoger: in 2014 loop ik een halve marathon. Aaaahh!

Ik heb gehoord dat de CPC-loop in Den Haag heel leuk is, maar die is al in maart. Mezelf kennende komt die te vroeg. Ik weet nu al dat het me niet gaat lukken om in de koude maanden die nog komen gaan te trainen voor een halve marathon. Daarom ga ik voor die van Amsterdam in oktober. Finishen in het Olympisch stadion lijkt me fantastisch!

Een nieuw huis
Tsja, dit wil ik al twee jaar, haha. Maar vanwege de crisis is het helaas nog niet gelukt ons zo leuke maar voor de toekomst iets te kleine huisje te verkopen. Om mij heen hoor ik iedereen maar zeggen dat de crisis nu echt zijn dieptepunt heeft gehad, dat de huizenmarkt nu echt weer aantrekt en dat we nu echt betere tijden in het verschiet hebben. Ik merk er nog niet veel van, maar ik geloof het heel graag. Laten we hopen dat 2014 het jaar wordt dat Johan en ik een volgende stap kunnen zetten in onze relatie in de vorm van een nieuw, fijn huis van ons samen. Duimen jullie mee?

Happy New Year lieve bloglezers! Ik begin het in ieder geval goed met 12 dagen zon op Curacao, waarover ik jullie bij thuiskomst álles zal vertellen.

Beeld: jeffanddayna

Follow on Bloglovin

22 Comments

 1. Noelle 01 januari 2014 at 11:17

  Mooie voornemens. Vooral de eerste! Dat heb ik een paar jaar geleden gedaan en dat was mijn beste voornemen ooit. Ik geniet enorm van tijd voor mezelf en merk dat ik veel beter functioneer op die manier. Happy 2014!

 2. Natasja 01 januari 2014 at 12:15

  Mooie én haalbare doelen. Ik heb net wat do’s en don’ts voor mezelf op papier (of eigenlijk het internet) gezet. Gelukkig nieuwjaar en veeeeuul plezier op Curaçao alvast!

 3. Sylvia 01 januari 2014 at 13:10

  Ik leef eigenlijk meer per collegejaar dan per kalenderjaar. Als ik al goede voornemens heb, begin ik daar dus meestal in september mee ;)

 4. Mieke 01 januari 2014 at 14:02

  Mooie doelen Marieke. Ik duim heel hard dat jullie snel jullie huis verkopen!!
  Een gelukkig, gezond en liefdevol 2014! En alvast heeeeel veel plezier op Curaçao!

 5. Pauline 01 januari 2014 at 14:39

  Een super goed en gelukkig nieuw jaar gewenst! Die halve marathon gaat je lukken! Maar eerst vakantie, lekker van genieten op sunny Curcacao.

  Liefs Pauline

  1. Pauline 01 januari 2014 at 14:39

   Hmm nog niet helemaal wakker curaçao bedoel ik :)

 6. Marieke 01 januari 2014 at 16:05

  Mooie doelen, Marieke! Aan doel drie kan je weliswaar niet zoveel doen, maar ik hoop voor je dat jullie dit jaar eindelijk je huis verkopen!

 7. Jenny 01 januari 2014 at 16:51

  Mooie doelen en och ja een nieuw huisje, zal bij ook er nog niet inzitten dit jaar helaas. Hopelijk voor jullie wel, het zal toch een keer moeten lukken??

 8. Marcella 01 januari 2014 at 16:54

  Happy Newyear! Op een fijn, sportief en vooral gezellig jaar. Mooie doelen heb je gesteld, top dat je voor een halve marathon gaat. Goed bezig, komt vast goed. Ik hoop dat het jullie ook lukt om het huis te verkopen en een nieuwe fijne plek te vinden. Ik zal duimen!

 9. vanemi 01 januari 2014 at 17:03

  Mooie voornemens! Die eerste is ook mijn voornemen. Fijne vakantie, over 2 weken zoek ik de zon ook op!

 10. Mylène 01 januari 2014 at 17:16

  Aah, mooie doelen hoor! Ik ga zeker duimen voor een nieuw huisje, dat mag na twee jaar wel ;) En geniet van Curacao!

 11. Karin 01 januari 2014 at 21:24

  Gelukkig nieuwjaar Marieke!
  Goede voornemens, gaat je lukken!

 12. Angela 01 januari 2014 at 22:43

  Gelukkig nieuwjaar! Ik ga heel hard voor je duimen dat je je 3 voornemens gaat halen!

 13. Eva 02 januari 2014 at 10:33

  Mooie voornemens! Vooral de eerste érg belangrijk. Hoop dat het lukt met het huis en dat jullie weer een stap verder kunnen zetten :)

 14. annouska 02 januari 2014 at 11:37

  Oeh dat is waar, jullie huis staat te koop. Heb je voor mij misschien eens een linkje? Wij zijn bezig met ons te oriënteren op een nieuw huis en misschien is het wel een huisje wat bij ons past ;)

  Mooie voornemens verder, ik hoop dat ze voorspoedig gaan verlopen.

 15. Saskia 02 januari 2014 at 15:29

  Mooie haalbare doelen. Succes ermee. Zal vooral duimen voor het huisje. Want die andere doelen heb je zelf in de hand :)

 16. inge 02 januari 2014 at 19:49

  ik geloof wel in goede voornemens. of, ik heb ze nog wel nodig elk jaar ;-) hoe dan ook, succes met deze goede voornemens!

 17. Indira 04 januari 2014 at 17:50

  Ik hoop dat je wat geluk hebt en dat je derde doel dit jaar werkelijkheid zal worden! Gelukkig nieuwjaar!

 18. rachel 06 januari 2014 at 11:52

  de beste wensen nog meis en een mooie planning en hoop dat jullie een nieuw huis vinden!!!

 19. Peet 06 januari 2014 at 20:40

  Gelukkig nieuwjaar!!
  Mooie voornemens, en voor je huis duim ik mee!

 20. Nina 11 januari 2014 at 11:35

  Mooie punten, en je vakantie is echt heerlijk als ik alle foto’s moet geloven. Geniet nog even.

 21. Michelle 12 januari 2014 at 13:35

  Ik vind dat je hele mooie voornemens hebt opgesteld. Je eerste voornemen, dat is bij dus juist tegenovergesteld. Ik moet juist meer dingen ondernemen. Ik zit te vaak thuis, niks te doen. Ik hoop dat het jullie dit jaar lukt om jullie huisje te verkopen en een nieuw huisje te kopen! Xx