Dushi Curacao: Jan Thiel Baai

De koffers zijn uitgepakt, de eerste wasjes gedraaid, de spullen opgeborgen. Hoe spijtig ook, onze vakantie naar zonnig Curacao zit er alweer op! Lekker bruin en met een enorm gevoel van heimwee hebben we weer voet op Nederlandse bodem gezet.

Al met al kunnen we concluderen dat het een fantastische zet van ons was om in januari 12 dagen naar een warm oord af te reizen. Na een gezellige, maar koude en natte jaarwisseling was niets fijner dan op het vliegtuig te mogen stappen om alles en iedereen even achter ons te laten. Een goed, warm begin van 2014!

Natuurlijk wil ik onze avonturen graag vastleggen op mijn blog, maar er zijn veel verhalen te vertellen en nog veel meer foto’s om te laten zien. Ik zal mijn vakantieblog daarom opsplitsen in een paar delen, net als ik bij onze roadtrip door noordoost USA heb gedaan. Voor mezelf leuk, maar hopelijk ook voor jullie!

Dat rood-roze huisje was van ons. :)

Wij logeerden tijdens onze vakantie in het Livingstone Resort aan de Jan Thiel Baai. Curacao heeft heel veel baaitjes, mooie stranden en nog veel meer resorts, maar deze locatie is ons uitstekend bevallen. Het resort heeft verschillende huizen en appartementjes, allemaal in een vrolijke kleur. Het voordeel van een appartementje is dat je gewoon zelf boodschappen kunt doen (er is zelfs een Albert Heijn op loopafstand) en dus lekker op je veranda’tje kunt ontbijten. Dat deden wij dan ook regelmatig!

Livingstone heeft een mooi groot zwembad, waar ik vier keer ’s ochtends vroeg in ben gedoken om 50 baantjes te trekken. We vonden het zonde om lang uit te slapen en de eerste dagen had ik sowieso last van de jetlag (op Curacao is het vijf uur vroeger). Een goed begin van de dag, zo’n work-out. Vaak had ik het hele bad voor mezelf.

Het merendeel van de dagen, sowieso de eerste drie om lekker bij te komen, brachten we door aan de Jan Thiel Baai op drie minuten lopen van ons appartement. Je vindt hier verschillende beach clubs met hun eigen ligbedjes, die tegen een kleine vergoeding voor een dag te huren zijn. Papagayo Beach Club is de meest fancy van allemaal, ook wel te merken aan het publiek dat er ligt. Je kunt er zomaar BN’ers spotten die ook graag in zonniger oorden overwinteren. Martijn en Amanda Krabbé bijvoorbeeld, met wie we onder een afdakje schuilden toen het even 5 minuutjes heel hard regende.

Papagayo Beach Club heeft een geweldige infinity pool, die zo in zee lijkt over te lopen. Perfect om lekker in rond te dobberen of liggend op de rand goed bij te bruinen. Pure ontspanning!

Mijn uitzicht deze vakantie. Niet verkeerd toch? ;)

Ik heb menig dag op deze manier doorgebracht. Boekje erbij, af en toe een hapje en drankje… Niks meer aan doen!

Bij Zest vertoefden we ook graag. De bedjes waren fijn, onder de palmbomen voor de dagen dat we het zontechnisch even rustiger aan moesten doen om niet in twee lobsters te veranderen. Naast een goed Mediterraans restaurant heeft Zest ook een Beach Café, waar je van 13.00 tot 21.00 uur de lekkerste (vlees)gerechten van de beach grill kunt krijgen. Een zoete fruitsmoothie erbij, een cola light met heel veel ijsblokjes of een fles ijskoude witte wijn… Wij kwamen die dagen prima door, dat snap je.

De Jan Thiel Baai heeft niet veel plekjes waar je zo de zee in kunt lopen, de baai is vrij rotsachtig, maar bij Zest kan dat wel. Die blauwe zee, het witte strand… *zucht* Mag ik terug?!

Bij Zanzibar was het elke dag druk en levendig. Muziekje erbij, een goede lunch- en dinerkaart… Kortom: ook daar lig je lekker. Neem vooral een snorkelsetje mee, want in het helderblauwe water valt genoeg te zien. Of zwem eens naar het vlot om daar even goed te bakken.

Een tijdschriftje lezen in de zon op een steiger, wachten op de zonsondergang die bij Zest het best te zien is… Ik kwam er helemaal tot rust en kon de Nederlandse hectiek totaal verdringen.

Eten en drinken hebben we op Curacao natúúrlijk volop gedaan! Ook in de Jan Thiel Baai kom je wat dat betreft goed aan je trekken. Aarbeiensmoothies bij het ontbijt bij Papagayo, een cheeseburger van de beach grill en een driedubbele tosti bij Zest, een wrap met Thaise kip van Zanzibar. Smullen maar!

De witte wijn vloeide rijkelijk en op zondag was het sushi-dag bij Papagayo. Sushi op het strand, beter kan voor mij gewoon niet!

Oké, oké… Er moet een keer een einde komen aan deze eerste (foto)blog. Ik kan wel bezig blijven! Ter afsluiting een geweldig plaatje dat op mijn netvlies staat gebrand…

Lees ook deel 2 !

Follow on Bloglovin

40 Comments

 1. Ingrid 13 januari 2014 at 18:22

  Wow :) wat een geweldige vakantie! Nog meer overtuigd dat ik ook een keer naar Curacao wil :) Ik snap dat je heimwee hebt X

 2. Alyssa 13 januari 2014 at 18:31

  Dat klinkt en ziet er uit als een héérlijke vakantie!! Door al die mooie plaatjes mis ik Curaçao wel! Zou zo in een vliegtuig erheen willen stappen ;)

 3. Indira 13 januari 2014 at 18:49

  Mijn god, wat lijkt dat me hééééérlijk zeg!

 4. Angela 13 januari 2014 at 19:05

  Wat ziet dat er heerlijk uit zeg! Leuke foto’s, kan me goed voorstellen dat je graag weer terug wilt!

 5. Anne 13 januari 2014 at 19:08

  Klinkt heerlijk!

 6. Lianne 13 januari 2014 at 19:30

  Ziet er uit als een heerlijke vakantie — Lekker ook dat je dan weer even een dosis zon en warmte in je lijf mee terug kan nemen naar ons koude januari. Kun je er hopelijk weer even tegen aan! ;-) Fijn dat het zo leuk was!

 7. gerda van erp 13 januari 2014 at 19:45

  Wauw , wat ziet dat er allemaal heerlijk uit Ik ben Jaloers!!!!!!!!!!!! Nee hoor ………… maar wat een heerlijkheid om daar via foto`s van mee te mogen genieten. Ooit zal ik daar ook eens komen ( hoop ik ) .Fijn dat jullie hebben genoten

 8. Sylvia 13 januari 2014 at 21:06

  Zag sommige plaatjes al voorbij komen, mooie vakantie :)

 9. Lin 13 januari 2014 at 21:37

  OMG please, ik kan dit niet aan. Ik zit hier tegen de verwarming met mijn dikke trui aan.

  1. Marieke 13 januari 2014 at 21:40

   Ik nu ook, haha. Twee truien over elkaar. My God, wat is het hier koud!

 10. Petra 13 januari 2014 at 21:41

  Wat ziet dat er héérlijk uit!!!

 11. Willemijn 13 januari 2014 at 21:43

  Wauw, ziet er heel mooi en warm uit, kan niet wachten totdat ik op vakantie ga.

 12. Simone 13 januari 2014 at 21:49

  Oh wat heeeerlijk!

 13. Mieke 13 januari 2014 at 21:50

  Wauw. Wat ziet dat er allemaal geweldig uit zeg!
  Dat roze huisje! :)
  Ik kijk nu al uit naar de volgende post over Curaçao!

 14. Marcella 13 januari 2014 at 22:16

  Jeetje, dat je in dat vliegtuig terug bent gegaan! Wauw, prachtig zeg!! Op en top genieten op de eerste dagen van ’t nieuwe jaar. Super joh!

 15. Lisa 13 januari 2014 at 22:33

  Aah, dat ziet er echt heerlijk uit!

 16. Patricia 13 januari 2014 at 22:37

  Oh, wat een leuk verslag! Ziet er uit als een top vakantie.. Maar dat kan natuurlijk ook niet anders op zo’n paradijselijke plek! Ben benieuwd naar de rest! :)

 17. Suuz 13 januari 2014 at 22:58

  GEWELDIG!!!!!

 18. Chantal 13 januari 2014 at 22:59

  1 woord: HEIMWEE!!

 19. Tamara 13 januari 2014 at 23:19

  Oh wat klinkt dit heerlijk zeg! Ik wil nu ook! Maar ja dat xit er de komende tijd zeker niet in haha…

 20. Nuria 14 januari 2014 at 08:05

  Wauw, wat heerlijk zeg! Ik ben heel benieuwd naar de volgende blog over je trip!

 21. Saskia 14 januari 2014 at 08:40

  Wauw! Ik ben normaal niet zo van de zon-zee-strand, maar geloof dat ik hier wel een weekje mezelf zou kunnen opsluiten.

 22. rachel 14 januari 2014 at 09:12

  ik had al mee zitten smullen op IG:D ziet eruit als een droomvakantiem!! heerlijk, ik ben ook benieuwd naar je volgende blog!!

 23. Marloes 14 januari 2014 at 11:32

  Wauw, wauw, wauw. Wat een fantastische vakantie!

 24. Nina 14 januari 2014 at 11:55

  Wat een heerlijk overzicht! Die zee, het strand, ze zon. Wat lekker allemaal zeg. :) Kijk nu al uit naar deel twee.

 25. vanemi 14 januari 2014 at 13:40

  Wat heerlijk, wat heerlijk! Doe mij ook zo’n vakantie! Oh wacht.. ik vlieg al over een paar dagen ;)

  1. Marieke 14 januari 2014 at 16:12

   Tof! Waar ga jij heen?

 26. annouska 14 januari 2014 at 13:52

  Wauw prachtig om te zien en lezen.. Ik zou het liefst nu naar het vliegveld en er een aantal weekjes door willen brengen. Heerlijk :D

 27. Eva 14 januari 2014 at 14:11

  Helemaal niet goed dat ik dit zie nu ik er zo onwijs doorheen zit ;) Wat is het daar mooi zeg! Ik heb nooit veel met Curacao gehad, maar steeds meer bloggers bloggen erover en des te meer ik zie, des te liever ik er een keertje heen wil!

 28. Lianne 14 januari 2014 at 14:46

  Probeerde dus gisteren al te commenten dat het er echt heerlijk uitziet (en yay voor zon en warmte dosis in de wintermaanden) en dat het fijn is dat je zo genoten hebt maar dat lukte niet (kreeg rare foutmelding!), dus een dagje later alsnog. En welkom terug natuurlijk!

 29. inge 14 januari 2014 at 15:55

  oooooowwww wat gaaf. ik klikte al bijna door om te kijken hoe lang ik daarvoor zou moeten sparen, maar bedacht me net op tijd dat er ook nog een vliegreis x 3 bij komt.. dus eh.. ooooowww wat gaaf. ^^
  superleuk huisje ook. benieuwd naar de rest!

 30. Vanessa 14 januari 2014 at 17:15

  Wauw, wat een prachtige foto’s! Ik verlang zo naar de zon!

 31. Lins 14 januari 2014 at 18:51

  Jaloers! Wat een heerlijkheid zeg! Genieten :-)

 32. Mrs. T. 14 januari 2014 at 19:06

  Wow, ziet er prachtig uit!

 33. Maurits 15 januari 2014 at 09:22

  Wauw wat een gave vakantie. Sushi op het strand eten. Jij moet echt ff in de hemel geweest zijn

 34. Marieke 15 januari 2014 at 17:03

  Ooooh die infinity pool! Die huizen! Ik wil NU in een vliegtuig stappen.

 35. Wanda 15 januari 2014 at 20:08

  Bah, wat vervelende foto’s! Nee, zonder gekheid, het ziet er allemaal erg super uit hoor! Leuk huisje en die stranden, zee en zonsondergangen… pfff, ik krijg nu helemaal zin in onze vakantie maar helaas duurt dat nog even…

 36. Angela 15 januari 2014 at 22:45

  W.A.U.W. echt te gek! Dit wil ik ook! :-D enne… Het is goed te zien dat jullie allebei sportief zijn. Mega goed van jullie! :-D

 37. Limoentje 18 januari 2014 at 04:56

  Wow! Wat prachtig!

 38. Saskia 26 januari 2014 at 19:58

  Oh wauw wat zou ik daar graag heen gaan!