Dushi Curacao: Jan Thiel Baai

De koffers zijn uitgepakt, de eerste wasjes gedraaid, de spullen opgeborgen. Hoe spijtig ook, onze vakantie naar zonnig Curacao zit er alweer op! Lekker bruin en met een enorm gevoel van heimwee hebben we weer voet op Nederlandse bodem gezet.

Al met al kunnen we concluderen dat het een fantastische zet van ons was om in januari 12 dagen naar een warm oord af te reizen. Na een gezellige, maar koude en natte jaarwisseling was niets fijner dan op het vliegtuig te mogen stappen om alles en iedereen even achter ons te laten. Een goed, warm begin van 2014!

Natuurlijk wil ik onze avonturen graag vastleggen op mijn blog, maar er zijn veel verhalen te vertellen en nog veel meer foto’s om te laten zien. Ik zal mijn vakantieblog daarom opsplitsen in een paar delen, net als ik bij onze roadtrip door noordoost USA heb gedaan. Voor mezelf leuk, maar hopelijk ook voor jullie!

Dat rood-roze huisje was van ons. :)

Wij logeerden tijdens onze vakantie in het Livingstone Resort aan de Jan Thiel Baai. Curacao heeft heel veel baaitjes, mooie stranden en nog veel meer resorts, maar deze locatie is ons uitstekend bevallen. Het resort heeft verschillende huizen en appartementjes, allemaal in een vrolijke kleur. Het voordeel van een appartementje is dat je gewoon zelf boodschappen kunt doen (er is zelfs een Albert Heijn op loopafstand) en dus lekker op je veranda’tje kunt ontbijten. Dat deden wij dan ook regelmatig!

Livingstone heeft een mooi groot zwembad, waar ik vier keer ’s ochtends vroeg in ben gedoken om 50 baantjes te trekken. We vonden het zonde om lang uit te slapen en de eerste dagen had ik sowieso last van de jetlag (op Curacao is het vijf uur vroeger). Een goed begin van de dag, zo’n work-out. Vaak had ik het hele bad voor mezelf.

Het merendeel van de dagen, sowieso de eerste drie om lekker bij te komen, brachten we door aan de Jan Thiel Baai op drie minuten lopen van ons appartement. Je vindt hier verschillende beach clubs met hun eigen ligbedjes, die tegen een kleine vergoeding voor een dag te huren zijn. Papagayo Beach Club is de meest fancy van allemaal, ook wel te merken aan het publiek dat er ligt. Je kunt er zomaar BN’ers spotten die ook graag in zonniger oorden overwinteren. Martijn en Amanda Krabbé bijvoorbeeld, met wie we onder een afdakje schuilden toen het even 5 minuutjes heel hard regende.

Papagayo Beach Club heeft een geweldige infinity pool, die zo in zee lijkt over te lopen. Perfect om lekker in rond te dobberen of liggend op de rand goed bij te bruinen. Pure ontspanning!

Mijn uitzicht deze vakantie. Niet verkeerd toch? ;)

Ik heb menig dag op deze manier doorgebracht. Boekje erbij, af en toe een hapje en drankje… Niks meer aan doen!

Bij Zest vertoefden we ook graag. De bedjes waren fijn, onder de palmbomen voor de dagen dat we het zontechnisch even rustiger aan moesten doen om niet in twee lobsters te veranderen. Naast een goed Mediterraans restaurant heeft Zest ook een Beach Café, waar je van 13.00 tot 21.00 uur de lekkerste (vlees)gerechten van de beach grill kunt krijgen. Een zoete fruitsmoothie erbij, een cola light met heel veel ijsblokjes of een fles ijskoude witte wijn… Wij kwamen die dagen prima door, dat snap je.

De Jan Thiel Baai heeft niet veel plekjes waar je zo de zee in kunt lopen, de baai is vrij rotsachtig, maar bij Zest kan dat wel. Die blauwe zee, het witte strand… *zucht* Mag ik terug?!

Bij Zanzibar was het elke dag druk en levendig. Muziekje erbij, een goede lunch- en dinerkaart… Kortom: ook daar lig je lekker. Neem vooral een snorkelsetje mee, want in het helderblauwe water valt genoeg te zien. Of zwem eens naar het vlot om daar even goed te bakken.

Een tijdschriftje lezen in de zon op een steiger, wachten op de zonsondergang die bij Zest het best te zien is… Ik kwam er helemaal tot rust en kon de Nederlandse hectiek totaal verdringen.

Eten en drinken hebben we op Curacao natúúrlijk volop gedaan! Ook in de Jan Thiel Baai kom je wat dat betreft goed aan je trekken. Aarbeiensmoothies bij het ontbijt bij Papagayo, een cheeseburger van de beach grill en een driedubbele tosti bij Zest, een wrap met Thaise kip van Zanzibar. Smullen maar!

De witte wijn vloeide rijkelijk en op zondag was het sushi-dag bij Papagayo. Sushi op het strand, beter kan voor mij gewoon niet!

Oké, oké… Er moet een keer een einde komen aan deze eerste (foto)blog. Ik kan wel bezig blijven! Ter afsluiting een geweldig plaatje dat op mijn netvlies staat gebrand…

Lees ook deel 2 !

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

40 reacties

 1. Wow :) wat een geweldige vakantie! Nog meer overtuigd dat ik ook een keer naar Curacao wil :) Ik snap dat je heimwee hebt X

 2. Dat klinkt en ziet er uit als een héérlijke vakantie!! Door al die mooie plaatjes mis ik Curaçao wel! Zou zo in een vliegtuig erheen willen stappen ;)

 3. Ziet er uit als een heerlijke vakantie — Lekker ook dat je dan weer even een dosis zon en warmte in je lijf mee terug kan nemen naar ons koude januari. Kun je er hopelijk weer even tegen aan! ;-) Fijn dat het zo leuk was!

 4. Wauw , wat ziet dat er allemaal heerlijk uit Ik ben Jaloers!!!!!!!!!!!! Nee hoor ………… maar wat een heerlijkheid om daar via foto`s van mee te mogen genieten. Ooit zal ik daar ook eens komen ( hoop ik ) .Fijn dat jullie hebben genoten

 5. Wauw. Wat ziet dat er allemaal geweldig uit zeg!
  Dat roze huisje! :)
  Ik kijk nu al uit naar de volgende post over Curaçao!

 6. Jeetje, dat je in dat vliegtuig terug bent gegaan! Wauw, prachtig zeg!! Op en top genieten op de eerste dagen van ’t nieuwe jaar. Super joh!

 7. Oh, wat een leuk verslag! Ziet er uit als een top vakantie.. Maar dat kan natuurlijk ook niet anders op zo’n paradijselijke plek! Ben benieuwd naar de rest! :)

 8. Wauw! Ik ben normaal niet zo van de zon-zee-strand, maar geloof dat ik hier wel een weekje mezelf zou kunnen opsluiten.

 9. ik had al mee zitten smullen op IG:D ziet eruit als een droomvakantiem!! heerlijk, ik ben ook benieuwd naar je volgende blog!!

 10. Wat een heerlijk overzicht! Die zee, het strand, ze zon. Wat lekker allemaal zeg. :) Kijk nu al uit naar deel twee.

 11. Wauw prachtig om te zien en lezen.. Ik zou het liefst nu naar het vliegveld en er een aantal weekjes door willen brengen. Heerlijk :D

 12. Helemaal niet goed dat ik dit zie nu ik er zo onwijs doorheen zit ;) Wat is het daar mooi zeg! Ik heb nooit veel met Curacao gehad, maar steeds meer bloggers bloggen erover en des te meer ik zie, des te liever ik er een keertje heen wil!

 13. Probeerde dus gisteren al te commenten dat het er echt heerlijk uitziet (en yay voor zon en warmte dosis in de wintermaanden) en dat het fijn is dat je zo genoten hebt maar dat lukte niet (kreeg rare foutmelding!), dus een dagje later alsnog. En welkom terug natuurlijk!

 14. oooooowwww wat gaaf. ik klikte al bijna door om te kijken hoe lang ik daarvoor zou moeten sparen, maar bedacht me net op tijd dat er ook nog een vliegreis x 3 bij komt.. dus eh.. ooooowww wat gaaf. ^^
  superleuk huisje ook. benieuwd naar de rest!

 15. Bah, wat vervelende foto’s! Nee, zonder gekheid, het ziet er allemaal erg super uit hoor! Leuk huisje en die stranden, zee en zonsondergangen… pfff, ik krijg nu helemaal zin in onze vakantie maar helaas duurt dat nog even…

 16. W.A.U.W. echt te gek! Dit wil ik ook! :-D enne… Het is goed te zien dat jullie allebei sportief zijn. Mega goed van jullie! :-D