Letterhonger (9)

Ik lees al graag, maar op vakantie doe ik dat dus nog liever dan anders. Ik keek enorm uit naar de momenten dat ik op Curacao op een strandbedje zou liggen met een fijn boek en een drankje erbij. Ik nam vijf boeken mee en dacht dat ik daar voor 12 dagen wel genoeg aan zou hebben. Het ging nét; ik las er 4,5. ;) Hieronder vast de eerste vier in alweer mijn negende Letterhonger-blog!

Suzanne van Boven – Vrouw van de wereld
Mijn schoonzus Suzanne heeft ADD. Ze kwam daar pas op latere leeftijd achter, op haar 35e om precies te zijn. Ineens vielen allerlei puzzelstukjes op hun plek. Waarom in haar schoolrapporten altijd stond dat ze niet zo moest dromen en beter moest opletten. Waarom ze altijd haar sleutels kwijtraakte en op de meest vreemde plekken weer terugvond. Ook haar moeder kwam met allerlei anekdotes van vroeger.

Suzannes hoofd moest gerepareerd en ze ging op zoek naar de beste manier om dat voor elkaar te krijgen. Ze zocht alles uit wat er te weten valt over ADD en startte met neurofeedback. Over dit proces schreef ze een boek vol hapklare columns. Serieus en informatief, maar ook grappig en zelfs hier en daar herkenbaar. Ook als je zelf geen ADD hebt, lees je ‘m in sneltreinvaart uit. Ik heb veel respect voor haar daadkracht en doorzettingsvermogen.

éééé

Emma Fasol – Aangeraakt Buy essays
Emma volg ik al heel lang op Twitter en ik heb haar zelfs eens ontmoet bij een boekpresentatie. Haar roman Aangeraakt stond al heel lang op mijn to read-list, maar steeds kwam er iets tussen. Toen ze liet weten dat ie nu voor slechts 9,95 te bestellen is, besloot ik dat Aangeraakt perfect leesvoer voor op vakantie moest zijn.éHet boek gaat over Ezra, die alles voor elkaar heeft. Een leuke man, een goed huwelijk, een geweldige zoon, een carriA?re… Maar als ze op een dag een aanrijding veroorzaakt en de man in kwestie wel erg leuk blijkt te zijn, verliest ze de grip op haar leven. Tijs blijkt onweerstaanbaar.

Eerlijk is eerlijk, ik snakte tijdens het lezen naar het einde. Ik werd er gewoon helemaal naar van. In dit geval is dat een goed teken, want het verhaal greep me dus blijkbaar aan. Constant had ik de vraag: waarom doe je dit?! Ik kon de hoofdpersoon wel door elkaar schudden. Misschien kun je er niet over oordelen als het je zelf nooit is overkomen en je nog een relatief korte relatie hebt, maar ik kan er niet bij dat je een ander zo veel pijn zou doen. Ik kan alleen maar hopen dat zoiets voor mij een ver-van-mijn-bed-show blijft.éAnyway, het is dus erg goed geschreven, maar ik was blij dat ik ‘m uit had!

éééé

Simone van der Vlugt – Morgen ben ik weer thuis
Vroeger las ik vaak Simone van der Vlugt-thrillers, maar de laatste was alweer even geleden. Ze zijn, heel eerlijk, toch allemaal een beetje hetzelfde, hoe vermakelijk ook. Voor Curacao vond ik het wel leuk om er weer eentje een kans te geven, dus bestelde ik haar nieuwste boek Morgen ben ik weer thuis. Het bleek het tweede deel van een reeks rondom rechercheur Lois Elzinga te zijn. Het eerste had ik niet gelezen, maar dat bleek gelukkig niet uit te maken.

Als de 11-jarige Britt na haar turnles niet meer thuiskomt, wordt het team van Lois op de zaak gezet. Wat volgt is een intensieve en spannende speurtocht naar het meisje, die bemoeilijkt wordt door het feit dat ze meegenomen wordt naar het buitenland. Ik vond Morgen ben ik weer thuis weer een typische Simone van der Vlugt. Met veel vaart geschreven, bijna niet weg te leggen voor je weet of alles goedkomt met het meisje. Wat natuurlijk sowieso gebeurt, maar toch; een knap trucje van de schrijfster. Ik las dit boek dan ook met veel plezier, maar weet daarentegen ook dat dit voor mij voorlopig wel weer genoeg is.

éééé

Paper writing service

Myrthe van der Meer – Kalf Cheap sarafem and weight
Van Myrthe van der Meer las ik eerder haar debuutroman Paaz, over het leven in een psychiatrisch ziekenhuis. Erg knap geschreven, vond ik toen, dus was ik benieuwd naar haar tweede boek Kalf. Ik kreeg een recensie-exemplaar opgestuurd, dus die ging mee in de koffer! Waar Paaz een waargebeurd en zelfs autobiografisch verhaal is, is Kalf dat niet. Fictie schrijven is wel even andere koek; kon Myrthe dit ook? Antwoord: Ja met een hoofdletter J.

Kalf gaat over grootvader Onno en kleinzoon Jurgen Kapteijns. Beiden acteurs, met een grote hekel aan elkaar. Onno is zestig jaar geleden met de noorderzon vertrokken naar Hollywood en won een Oscar, Jurgen sleepte in Nederland een Gouden Kalf binnen. Nu komt Onno terug naar Nederland voor de afwikkeling van zijn bucket list, waar hij Jurgen bij nodig heeft. Het wordt een bijzondere en memorabele reis voor hen beiden, die tot het eind blijft boeien. Stiekem zie je het plot al een beetje aankomen, maar dat geeft niet. Ik hou van Myrthes schrijfstijl en de lessen die beide hoofdpersonen leren. Hoe ze allebei steeds meer ontdooien en je voor allebei sympathie krijgt. Prachtig, ik kan niet anders zeggen!

éééé

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Marieke 14 januari 2014 at 18:09

  Oeh, dat boek van je schoonzus lijkt me interessant!

 2. Sylvia 14 januari 2014 at 18:20

  Ben erg benieuwd naar Kalf. Ook het boek van je schoonzus klinkt interessant, werd ook gelijk gegrepen door die cover :)

 3. Dina 14 januari 2014 at 18:30

  Oh leuk, een boek van Myrthe vd Meer. Paaz heb ik ook gelezen, dat vond ik wel echt een goeie!

 4. vanemi 14 januari 2014 at 18:45

  Dat boek van je schoonzus, is die ook ergens online te bestellen?

  1. vanemi 14 januari 2014 at 19:05

   Nevermind, ik moet weer eens verder klikken dan m’n neus lang is ;)

   1. Marieke 14 januari 2014 at 19:41

    Haha, misschien moet ik m’n linkjes duidelijker maken, dat kan natuurlijk ook. ;)

 5. Willemijn 14 januari 2014 at 19:21

  Dat laatste boek lijkt me interessant om te lezen

 6. Mieke 14 januari 2014 at 21:08

  Heerlijk, lekker lezen in de zon. :)
  Ik ben vooral benieuwd naar het boek over ADD van je schoonzus. Vooral werkgerelateerd, maar ook privé vind ik dergelijke boeken interessant om te lezen.

 7. Suzanne 15 januari 2014 at 07:45

  Leuke review! Het eerste boek kon ik nog niet en spreekt me erg aan.

 8. Maurits 15 januari 2014 at 09:59

  Toch maar eens Simone van der Vlught gaan lezen.

 9. Maaike 15 januari 2014 at 12:18

  Leuke boeken, staan allemaal op m’n to-read-lijst! Heb je Inwijding van Veronica Roth al gelezen? De film (Divergent) komt half maart uit. Ik ben inmiddels halverwege het boek, en helemaal verslaafd. De eerste paar hoofdstukken moest ik even inkomen, maar inmiddels ben ik niet meer te stoppen met lezen in m’n vrije tijd. :)

 10. Maai 15 januari 2014 at 13:14

  Mooi lijstje, ik ga ze opschrijven, ben heel benieuwd. Ik wil ook weer meer gaan lezen.

 11. Farah 15 januari 2014 at 17:46

  Dat laatste boek klinkt leuk!
  Ik kom er vaak niet aan toe om te lezen. Maar als ik eenmaal begin, kan ik zo moeilijk stoppen. Binnenkort maar weer eens een boek kopen dus :).

 12. Angela 15 januari 2014 at 22:51

  Dat boek van Simone van der Vlugt lijkt me wel leuk. Bedankt voor de aanrader!

 13. Petra 16 januari 2014 at 10:23

  Heerlijk, lekker veel lezen. Zie weer een paar goede tips voor mij die op mijn leeslijst gaan. Dankjewel voor het delen!

 14. Marcella 16 januari 2014 at 22:39

  Van Simone las ik altijd veel, maar nu is het alweer even geleden. Ik heb er nog wel eentje van d’r liggen en ook deze ken ik nog niet. Kalf lijkt me ook goed trouwens! Heerlijk dat je zoveel gelezen hebt! Ik ga nog even bedenken hoeveel boeken ik ga meenemen en welke dit zijn ;-)