Dushi Curacao: Rondje eiland

Na drie dagen luieren aan de Jan Thiel Baai waren we eraan toe om meer van Curacao te zien. Zijn hoofdstad bijvoorbeeld! Van Willemstad had ik alleen nog maar foto’s gezien, nu wilde ik die gekleurde huisjes zelf weleens aanschouwen. Vanaf ons resort ging er een (stop)bus naartoe, wat slechts zo’n twee Antiliaanse gulden per persoon (iets meer dan 80 eurocent) kostte. Enig nadeel aan het openbaar vervoer op Curacao? Het is nog minder betrouwbaar dan hier de Fyra. We moesten dus even een half uurtje wachten, maar dan had je ook wat.

De karakteristieke gekleurde huisjes vallen direct op. Net als de zogeheten pontjesbrug, die de twee grootste wijken Punda en Otrobanda met elkaar verbindt. Het is een drijvende brug die 24/7 gebruikt wordt en zo nu en dan voor de scheepvaart wordt geopend. Het is best bizar om te zien dat er dan zo’n enorm ding in zijn gehele lengte naar de walkant wordt gevaren. (Als ie open is, gaat er trouwens een gratis ferry die je naar de overkant brengt.)

Regelmatig meren er grote cruiseschepen aan in Willemstad. Op onderstaande foto zie je ook de bekende Julianabrug. Die is erg hoog en als je er overheen rijdt, heb je een prachtig uitzicht.

Natuurlijk moest ik op de foto met de woorden DUSHI en CURACAO, die middenin de stad op het Wilhelminaplein te vinden zijn. Even de toerist uithangen. ;)

Hoera, Willemstad heeft ook Starbucks! Lekker een verkoelend drankje en natuurlijk even gebruikmaken van de WiFi. Je bent een online addict of niet!

’s Avonds aten we bij Gouverneur, het restaurant dat ons door een aantal mensen was aangeraden. Heel gaaf: we hadden vanaf het balkon uitzicht op de pontjesbrug die er in het donker geweldig uitziet met kleurtjes en lampjes. Het eten was overigens ook goed, dus bij deze tip ik ‘m weer door!

De beste manier om de rest van het eiland te verkennen, is zelf een autootje huren zodat je kunt gaan en staan waar je wilt. De gehele westkust van Curacao heeft de meest prachtige strandjes en baaitjes, die nog enigszins ongerept zijn. Een absolute must-do, dus de volgende dag gingen we er met onze Kia Piccanto op uit!

Na een half uurtje te hebben gereden, waren we helemaal bij het uiterste puntje van het eiland beland. Bij de eerste de beste blauwe baai stapten we uit voor een foto. Gaaf toch?!

Deze plek had echter niet een heel mooi strand waar we een paar uurtjes konden liggen, dus reden we door naar onze eerste echte stop: Grote Knip. Wat we daar aantroffen, was gewoon niets anders dan het paradijs. Omdat we vrij vroeg waren, was het nog heerlijk rustig. Wat een adembenemend plaatje!

Die azuurblauwe zee, dat witte strand… Hemels.

Een boekje lezen in de branding, lekker drijven op de kabbelende golfjes. Ik wilde op dat moment nooit meer naar huis, kon ik daar maar voor eeuwig blijven! Maar, er was meer te ontdekken, zoals het kleine broertje van deze schitterende plek. Aanschouw hieronder: Kleine Knip!

Next stop: Lagun. Ook al zo’n leuke baai, waar veel gesnorkeld en gedoken wordt. Je zal maar zo’n villa bovenop die rotsen hebben, hoe tof moet je uitzicht dan wel niet zijn?!

Bij Cas Abao was het water helderder dan we ooit hadden gezien. Wauw, wat een prachtplek weer! Het was er fijn vertoeven met die rieten hutjes op het strand, dus bleven we er wat langer.

De tijd begon te dringen, dus we moesten toch echt verder. Porte Marie was ons ook een paar keer aangeraden. Het strand zelf was wat smal en daardoor erg druk, dus een grote indruk maakte deze baai niet echt op ons. Wel was ons verteld dat je er goed kunt snorkelen, dus huurden we een setje en gingen we het water in. Het was echt heel leuk om die gekleurde onderwaterwereld te kunnen zien en ik was blij dat we het gedaan hadden.

We hadden nog veel meer baaitjes willen bezoeken, maar helaas begon het donker te worden en we vonden het geen prettig idee om met slechts een simpele wegenkaart (geen TomTom…) terug te rijden naar ons resort op een onbekend eiland waar ze soms rijden als gekken. Het was overigens ook helemaal goed zo, wat een topdag hebben we gehad! Curacao heeft echt ons hart gestolen.

Binnenkort deel 3!

Follow on Bloglovin

28 Comments

 1. Nuria 16 januari 2014 at 08:08

  Wooow, wat een heerlijke foto’s! Ik zou bijna een ticket boeken!!

 2. Bianca 16 januari 2014 at 08:53

  Blauwer dan blauw!
  Heerlijk zo’n dag strandje hoppen! :-)

 3. Laura 16 januari 2014 at 09:10

  Oh wat wil ik dan weer graag terug! We gingen in 2006, onze eerste verre reis, de eerste keer buiten Europa. En wat was het gaaf en relaxed. Hadden wij maar een wat relaxtere instelling, zoals daar (de taxi-chauffeurs daargelaten).

  We hebben overigens bij hetzelfde restaurant gegeten :)

 4. Simone 16 januari 2014 at 09:32

  Wat een heerlijke foto’s. Ik ben alleen nog op Aruba geweest maar Curacao en Bonaire wil ik toch ook wel heel graag zien!

 5. Danielle 16 januari 2014 at 09:42

  Wat een heerlijke foto’s, ik wil ook!! ;)

 6. Marieke 16 januari 2014 at 09:54

  Oioioi, dat strand, dat water, dat uitzicht, die huisjes! Prachtig! En dat snorkelen lijkt me héél gaaf!

 7. Willemijn 16 januari 2014 at 10:00

  Ziet er heel mooi uit!

 8. sharon 16 januari 2014 at 10:05

  Wauw, mooie plaatjes! Ziet er heerlijk uit!

 9. Petra 16 januari 2014 at 10:27

  Wauw. Ik. Wil.Ook.Naar.Curacao! Wat lijkt me dat héérlijk!

 10. Sheelagh 16 januari 2014 at 11:20

  Wauw, het ziet er echt zo goed uit joh, ik wil er NU ook heen!

 11. josie 16 januari 2014 at 11:28

  Ah, prachtige foto’s, die zee. Ik wil ook haha!

 12. Pien 16 januari 2014 at 12:57

  Wowww! Wat een heerlijke foto’s! Ik kan er naar blijven kijken.. En kijk je uit het raam zie je alleen maar grijs en regen. Ik laat je blog openstaan en kijk er af en toe even naar! ;)

 13. Anne 16 januari 2014 at 14:55

  Wauw, wat is het daar prachtig! Wat hebben jullie het mooi gehad! (Ik krijg alweer helemaal zin in de zomer)

 14. Lisa 16 januari 2014 at 15:54

  Prachtige, zomerse foto’s! :)

 15. Joyce 16 januari 2014 at 16:23

  Wat héérlijk! Had niet verwacht dat er nog zoveel rustige strandjes zijn :-)

 16. annouska 16 januari 2014 at 16:53

  Ah wat een heerlijke mooie en vooral blauwe plekjes. Wauw :D

 17. Pauli doeser 16 januari 2014 at 19:46

  Wij zijn verleden jaar ook geweest,vanwege,de trouwerij van onze zoon,
  Het is prachtig mooi eiland,en als ik deze foto s,krijg ik heimwee na de rust en de mooie stranden.Het is prachtig.Pauli we gaan zeker terug.

 18. Mieke 16 januari 2014 at 20:10

  Yep. Ik wil ook naar Curacao!
  Met de Julianabrug heb ik persoonlijk ook wat, mijn opa is destijds door het bedrijf waar hij werkte uitgezonden naar Curacao om daar mee te bouwen aan de brug. Helaas stortte de eerste versie van de brug door onbekende oorzaak in, waarbij heel veel mensen, onder wie dus ook mijn opa, zijn verongelukt. Ik heb hem nooit gekend, mijn moeder was een jaar of 12 toen het gebeurde. Ik kijk dus ook met een beetje weemoed naar de foto’s. Ze zijn prachtig.

  1. Marieke 17 januari 2014 at 09:45

   Johan vertelde mij toevallig dat verhaal van die brug, toen we daar stonden. Heftig dat het jouw opa is overkomen. Kan me voorstellen dat je graag eens heen wil!

 19. Marcella 16 januari 2014 at 22:51

  Wat moet het daar heerlijk zijn joh, lekker er samen op uit in zo’n tof auto’tje, helemaal goed! En mooooie stranden zeg, echt super! Ik kan me voorstellen dat je daar nooit meer weg wilde ;-) Wij willen misschien nog wel eens terug naar Amerika, maar dan lijkt me dit eiland op de terugweg mee pakken helemaal top!

 20. Sabine de Witte 17 januari 2014 at 15:40

  Ziet er heerlijk uit, staat hoog op m’n bucketlist na het zien van al die fijne posts!
  Ben je weer helemaal opgeladen?

 21. Michelle 17 januari 2014 at 23:56

  Wat een prachtig eiland is het toch met al die mooie baaitjes. Verliefd op die helderblauwe zee en het witte strand.
  Xx

 22. Limoentje 18 januari 2014 at 10:23

  Wat een prachtige foto’s! Echt heel mooi!
  Lijkt me heerlijk om daar in de winter een paar dagen te zijn en de zon op je huid te voelen branden.

 23. Saskia 18 januari 2014 at 19:09

  *zucht* *zwijmel*

 24. Maurits 26 januari 2014 at 13:57

  Het paradijs!

 25. inge 26 januari 2014 at 15:31

  gaaf, gaaf, gaaf en nog eens gaaf. echt. ik ben al bijna om! ;-)