Geboekt: Stedentrip Sunny Sevilla

Generic name of micronase

Het EK of WK voetbal voelt voor mij altijd heel dubbel. Aan de ene kant kan ik niet wachten tot het oranje volksfeest weer losbarst, aan de andere kant zie ik er tegenop om weer een flinke poos alleen thuis te zijn. Het leven met een voetbaljournalist gaat soms niet over rozen: komende zomer zit Johan een maand in Rio de Janeiro. En mogelijk, als het Nederlands elftal het (onverwacht) heel goed doet, nog langer!

Ik vind Johan z!n baan als chef Sport bij Sp!ts en Metro hartstikke stoer. Hij komt altijd met de leukste verhalen thuis en ontmoet de tofste mensen. Maar ja, dat WK hA?? Een maand lang alleen slapen (en daarvoor nog een week, vanwege het trainingskamp van het Nederlands elftal) is echt heus niet leuk als je gewend bent elke avond tegen een warm lijf aan te kruipen.

En dus vond ik dat ik ook op trip mocht, om de pijn te verzachten. Gelukkig was vriendinnetje Paulien meer dan bereid om gezellig met mij mee te gaan. Vroeger gingen we nog weleens met z!n tweetjes weg (party!en in Salou, cultuur snuiven in Pisa en Florence), maar dat was alweer veel te lang geleden. Hoog tijd voor een nieuwe stedentrip dus!

Berlijn en Valencia staan met Johan nog op de planning, in Kopenhagen is Paulien al eens geweest en Krakau (waar ik heel graag een keer naartoe wil vanwege Auschwitz) is in juni te heet. Lissabon, Istanbul of Sevilla dan misschien? Een tripje naar een Spaanse stad zag ik wel zitten en toen ik via Skyscanner.nl een gunstige, betaalbare vlucht naar Sevilla vond, besloten we dat dat ‘m ging worden.

Qua hotel wilde ik er graag eentje met een zwembad(je), want eind juni is het ook in Spanje al flink warm. Hoe fijn is het als je na een dag verkennen, rondslenteren, terrasjes pakken en shoppen nog even een verkoelende duik kunt nemen? Annemerel Cheap kytril injection Compazine treatment migraine is al eens in Sevilla geweest en kwam met een goede hoteltip, dus die hebben we ook maar direct vastgelegd.

Ik heb er zin in! Volgens mij is Sevilla een heerlijke stad en ongetwijfeld maakt dit reisje het gemis heel even voor een groot deel goed. ;)

Beeld: sxc.hu

Follow on Bloglovin

25 Comments

 1. Sheelagh 23 januari 2014 at 11:15

  Wel ongezellig inderdaad joh! Maar gelukkig hou je jezelf bezig met leuke dingen :) Lijkt me een heerlijke stad, wil ik ook graag nog eens naartoe!

 2. Lin 23 januari 2014 at 12:36

  Heerlijk vooruitzicht!

 3. Annemerel 23 januari 2014 at 12:36

  Yes! Leuk dat je naar ‘mijn’ hotel gaat en Sevilla is LEUK! (en vrijwel altijd super lekker weer!)

 4. Tamara 23 januari 2014 at 12:40

  Gelijk heb je.. heerlijk vooruitzicht!

 5. Anne 23 januari 2014 at 12:53

  Goed plan, heb je tenminste ook iets om naar uit te kijken in plaats van zielig en alleen thuis zitten gedurende die lange periode ;). Lekker de zon opzoeken!

 6. Linda 23 januari 2014 at 12:53

  Leuk en bedankt voor de tip van Skyscanner, ik ga binnenkort een weekend naar Londen en het scheelt een hoop via zo een site :)

 7. Willemijn 23 januari 2014 at 13:44

  Heerlijk lekker naar Sevilla. Ik ben wel in andere Spaanse steden geweest wat echt leuk was, maar nooit in Sevilla. Ben benieuwd.

 8. Nina 23 januari 2014 at 14:31

  Wat ontzettend leuk om zo “het gemis” een beetje te verminderen. Het moet super mooi zijn in Sevilla, ik wil er ook graag nog een keer heen :)

 9. Bente 23 januari 2014 at 15:12

  Oh ik zou het echt afschuwelijk vinden, zo lang alleen thuis zijn! Maarrr wel een fijne troostprijs heb je voor jezelf uit gezocht!

 10. Tessa 23 januari 2014 at 17:22

  Wat heerlijk! Sevilla is prachtig. Zo’n mooie stad! Maar het is er wel heel heet. Volgens mij zowiezo een van de heetste steden van Spanje en misschien wel van Europa. Nu is het in juni wel beter uit te houden dan in juli/augustus. Maar je kunt wel zeker rekenen op 35+. Maar ze hebben genoeg manier die voor verkoeling zorgen. Op terras om de zoveel minuten wat water, de grote witte lakens. etc.
  Veel plezier!

 11. Laura 23 januari 2014 at 17:50

  Oeh, lekker! En groot gelijk heb je. Voor mij zit een vakantie met Ferry er ook niet in door werk, maar gelukkig was daar mijn moeder :)

 12. Nanda 23 januari 2014 at 19:31

  Sevilla is zo mooi :) Was er afgelopen zomer. Het was wel super heet toen! Maar het is een prachtige stad.

 13. Rosalie 23 januari 2014 at 20:12

  Ik wil ook een keer naar Sevilla.

 14. Mrs. T. 23 januari 2014 at 21:14

  Kan me voorstellen dat het afzien als je vent zo lang weg is. Maar je hebt al iets heel moois in het vooruitzicht.

 15. Marieke 23 januari 2014 at 21:42

  Super! Ben nu alweer benieuwd naar je reisblogjes :)

 16. Deirdre 23 januari 2014 at 21:44

  Hele gave stad! <3 Als je weer eens in Spanje bent raad ik je hotelketen paradores aan. Geweldige hotels! prachtige locaties (vaak buiten de grote steden) en voor redelijke prijzen. Een ware ervaring. Veel plezier!

 17. rachel 24 januari 2014 at 09:40

  kijk dat zijn voorruitzichten :D lijkt mij een super mooie stad iig!

 18. Marcella 24 januari 2014 at 10:08

  Tof joh, goed vooruitzicht! Groot gelijk om er zelf dan ook even op uit te gaan! De stad lijkt me prachtig, goede verhalen over gehoord! Ik ben zelf alleen in Barca geweest, dus ik bezoek ook graag nog eens een Spaanse stad. Madrid lijkt me ook tof. Veel plezier met de voorpret, tof!

 19. Chantal 24 januari 2014 at 13:19

  Helemaal gelijk dat je zelf ook weg gaat! Mijn vriend zit nu voor 1,5 maand in Sotsji voor de Olympische Spelen, dus ik ken het gevoel ;-)

 20. Mieke 24 januari 2014 at 14:41

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Sevilla lijkt me een super gave stad.

 21. Lotte 24 januari 2014 at 18:51

  Sevilla is GEWELDIG!
  Alleen al wel heeel warm in Juni, bereid je daarop voor!

  Sevilla is de warmste stad van Spanje, en in juni is het zo al 32 graden ofzo.

  Maar wel een top stad, mega veel leuke tapas plekjes, enorm mooi onderhouden en veel leuke plekjes. En je kan er goed shoppen!

  1. Marieke 26 januari 2014 at 23:44

   Ja, dat idee hadden we al… Vandaar ook hotel met zwembad, kunnen we af en toe lekker afkoelen. Heb er zin in!

 22. Angela 24 januari 2014 at 22:09

  Leuk tripje voor de boeg dus! En bedankt voor de link naar Florence: ik heb altijd onthouden dat ik je volg sinds die blog en nu weet ik de datum weer: eind 2007! Thanks! :-)

  1. Marieke 26 januari 2014 at 23:44

   Ahh wat cool! :) Dat is al best een hele poos, haha!

 23. Anouk 27 januari 2014 at 18:42

  Groot gelijk dat je ook een tripje hebt geboekt! Gaaf en heeel gezellig dat je er met een vriendin tussenuit gaat. kan me voorstellen dat een maand alleen slapen wel lastig is hoor!