Dierbare vakantiefotoboeken

Neurontin 800 mg price

Leuk hoor, die foto!s van tegenwoordig. Maar ze liggen bijna allemaal digitaal te verstoffen op een donker, eenzaam stukje van mijn externe harde schijf. Wel allemaal netjes gesorteerd in mapjes, op jaartal, maand en naam van de gebeurtenis. De foto!s zijn er nog, dat is op zich een fijn idee. Maar verder zien ze nooit enig daglicht en dat vind ik me een partij zonde.

Zo!n 2,5 jaar geleden was ik dat beu. Johan en ik trokken voor onze eerste échte vakantie samen drie weken door Florida en waren zielsgelukkig. Dit moesten we bij thuiskomst toch op de een of andere manier vast proberen te houden? Zo vaak mogelijk terugdenken, herinneringen ophalen… Propecia compra online No way dat die Florida-foto!s vergeten mochten worden.

Johan bleek talent voor en plezier in het maken van een fotoboek te hebben. Gewoon, via de site van HEMA met speciale software. In recordtempo knutselde hij een geweldig naslagwerk in elkaar dat binnen mum van tijd op de deurmat lag. En toen kon het grote nagenieten beginnen!

Inmiddels staan er vier van deze prachtige vakantiefotoboeken in de kast: naast Florida ook Cheap lady era 100mg Zakynthos, de roadtrip door noordoost USA en Curacao, want die was ook binnen twee dagen klaar. Je moet het gelijk doen, anders blijft het liggen. Het is even een klus, foto’s uitzoeken van een spiegelreflexcamera én twee iPhones, maar dan heb je ook wat.éToch minstens één keer per week pakken we er wel één of twee bij om nog eens door te bladeren en daarbij te verzuchten hoe fijn het was. En dat we zo!n heimwee hebben. En dat we zo!n zin hebben in onze volgende reis.

Drie weken Italié wordt het komende zomer, als het goed is. En we zeggen nu al tegen elkaar: ‘Wat zal dA?t weer een mooi fotoboek worden!’

Follow on Bloglovin

23 Comments

 1. Linda 28 januari 2014 at 08:22

  Ik vind fotoboeken maken ook altijd erg leuk, meestal doe ik het via Abelli, ik heb er een van New York en daar kijk ik nog regelmatig in

 2. Rory 28 januari 2014 at 09:26

  Wow! Dat ziet er fantastisch uit. Die foto’s van Central Park! Brengt ook mijn herinneringen aan NYC naar boven… Wij zijn al 23 jaar samen (ja, echt!). Dus ik kom nog uit het tijdperk van fysieke foto’s. Na de eerste elf jaar ben ik alles begonnen in te plakken en heb ik een half fotoarchief aangelegd. Maar nu heb ik alle andere jaren nog plús de digitale foto’s…van de Canon, de fuji, de iPad, iPhone, BlackBerry…zucht. En we hebben een klein meisje van bijna twee dus nóg veel meer foto’s. Hoe ga ik dat ooit doen? Nu beginnen? Geen tijd…zucht…

 3. Wendy 28 januari 2014 at 09:45

  Eigenlijk moet ik dat ook gaan doen. Wat ziet dat er geweldig uit!

 4. Charlotte 28 januari 2014 at 09:51

  Inderdaad super leuk! En ook inderdaad: meteen maken!
  Na mijn reis in Australië heb ik een ouderwets fotoboek gemaakt, foto’s af laten drukken en deze ingeplakt met allerlei toegangstickets etc. erbij, is heel mooi geworden.

  Brengt zo het vakantiegevoel terug!

 5. Lianne 28 januari 2014 at 09:56

  Superleuk!

 6. Veronica 28 januari 2014 at 10:21

  Ik heb op de pc nog zo’n 4 a 5 boeken staan die half afgemaakt zijn. Ik kies er alleen nooit voor om de standaard programma’s te gebruiken maar ik ontwerp alles compleet zelf. Maar het is fijn om er een overzicht van te hebben, ik moet er ook nog even flink tempo achter zetten om al mijn vakantieboeken af te maken voordat wij onze roadtrip naar Amerika maken!

  1. Marieke 28 januari 2014 at 11:26

   Oh, zelf ontwerpen is al helemáál gaaf! Respect. :)

 7. Rebecca 28 januari 2014 at 10:46

  Fotoboeken zijn geweldig om te hebben! Ze staan mooi in een kast of op tafel en je pakt ze op die manier veel sneller waardoor de herinnering aan de vakantie ‘levendig’ blijft.
  Nr. 6 is onderweg (morgen ophalen bij Hema!!) en heb nog foto’s van een aantal vakanties liggen. De tip is OF meteen als je terug komt aan je boek te beginnen, OF op een regenachtige dag er aan werken.

 8. Jenny 28 januari 2014 at 12:23

  Prachtig die boeken! Ik vond het best lastig zo iets maken, zoveel foto’s en je moet echt selectief zijn. Maar wel leuk uiteindelijk!

 9. Simone 28 januari 2014 at 13:41

  Heel goed idee dit! Heb alleen een boekje laten maken van Aruba, maar misschien ga ik de volgende vakanties ook maar weer eens op deze manier vastleggen. Inderdaad heel fijn om op terug te kijken!

 10. Geertje 28 januari 2014 at 14:41

  Zucht…. nu je het zegt. Ik heb me voorgenomen om van ieder levensjaar van onze kinderen een boek te maken. Guusje is ondertussen 4 en heeft er pas 2 en Laura is 2 en heeft er nog geen…. Moet er dus nog 4 maken!!! En dan heb ik het nog niet eens over de vakantiefoto’s! Maar, als je ze eenmaal hebt is het altijd leuk om ze in te kijken!

 11. Maaike 28 januari 2014 at 14:59

  Wauw, wat een geweldige vakanties! Zelf neem ik me elke keer voor om een fotoboek te beginnen, maar het gebeurt nooit… Deze zomervakantie doe ik het echt. ;)

 12. Anne 28 januari 2014 at 15:01

  Wat leuk om te hebben! Mijn foto’s staan ook inderdaad allemaal op de externe harde schijf en er wordt nauwelijks naar gekeken.

 13. Mrs. T. 28 januari 2014 at 21:18

  Mooi zulke herinneringen!

 14. Willemvk 28 januari 2014 at 22:10

  Ik maak nooit genoeg foto’s om er een boek van te maken. Afgelopen zomer kon ik er net een stukje op mijn blog mee vullen, maar meer ook niet.

 15. Marcella 28 januari 2014 at 22:46

  Wij maakten nooit boeken, maar sinds een tijdje hebben we ze dan toch in de kast. Gewoon nog een paar jaar na dato gemaakt. En wat is dat fijn, even ‘bladeren’ door die mooie reis! En het laat ook makkelijker zien aan vrienden vind ik. Even het boek op schoot en je bent zo weer op reis. Dat boek van Nieuw-Zeeland wordt ook vast prachtig! Maar eerst nog even op reis ;-)

 16. Rosalie 29 januari 2014 at 11:10

  New York!

 17. Mieke 29 januari 2014 at 14:55

  Wat goed dat jullie dat zo goed bijhouden! Ik ben ook gek op fotoboeken. Ik maak er elk jaar één voor de meisjes.

 18. Wanda 29 januari 2014 at 21:44

  Sinds 3 jaar maak ik altijd direct het fotoboek want anders wordt het gewoon iets wat in de vergetelheid raakt en dat is zo zonde want je hebt natuurlijk tig foto’s die er om schreeuwen om bekeken te worden en ook haal je op die manier veel sneller en gemakkelijker herinneringen op en dat laatste is natuurlijk altijd leuk!

 19. Laura 29 januari 2014 at 23:23

  Ze zijn geweldig, maar ook ik laatste liggen inderdaad!

  Op de planning voor de kerstvakantie stond een album van onze gave rondreis in Zuid-Afrika, maar door de pup kwam het er niet van.

  Probleem is dat ik het via mijn trouwalbumleverancier dan doe – ik ben verwend qua kwaliteit – en dat ik dat allemaal met de hand opmaak en dus veel tijd kost.

  Bij deze zal hopelijk van uitstel geen afstel komen, maar het wordt niet voor april vrees ik.

 20. annouska 31 januari 2014 at 17:22

  Prachtig, ik heb mij voorgenomen het vanaf nu ook te gaan doen. Heerlijk om er mee bezig te zijn en zo een mooie herinnering te hebben. :D

 21. Limoentje 09 februari 2014 at 05:06

  Prachtig!
  Ik heb ook een aantal fotoboeken van mijn vakanties en een P365. Ze liggen alleen in Nederland, haha. Ik kan er dus niet doorheen bladeren. Van nieuwe reizen zou ik ook graag albums maken, maar die worden dan ook in NL bezorgd en dan heb ik er zo weinig aan :(

 22. Simone 10 februari 2014 at 12:02

  Ja dat is wel helemaal waar dat het snel blijft liggen als je het niet meteen doet. Ik maak mijn boeken altijd bij Blurb en ben daar erg tevreden mee maar heb ook al een paar mooie hema boeken langs zien komen…