Dushi Curacao: Dolfijnen zoenen & romantisch dineren

Het moet toch de tofste baan ter wereld zijn: dolfijnentrainer op Curacao. De hele dag in de weer zijn met deze fantastische, fascinerende dieren. Wonen op dat prachtige eiland. Elke dag zon, lekker bijbruinen in je vrije tijd. Het enige nadeel? Toeristen vermaken die ook zo nodig iets met die dolfijnen moeten, haha… ;)

Johan en ik gingen op een dag naar het Sea Aquarium. Ik had er veel van verwacht, ook omdat de entree niet heel goedkoop was, maar het viel helaas wat tegen. Een paar flamingo’s en roggen in dezelfde bak, een paar zeehondjes, een stel haaien, wat gekleurde vissen en dat was het wel. Maar gelukkig was daar ook de Dolphin Academy met, verrassend, dolfijnen! En die dolfijnen maakten alles goed.

Vol bewondering en een tikkeltje jaloezie keek ik hoe die (voornamelijk) meiden in de weer waren met de dolfijnen. Ik vind het geweldige, supermooie beesten. In Florida heb ik in het Dolphin Research Center in The Keys al eens een korte ‘ontmoeting’ met een dolfijn gehad, maar ik krijg er nooit genoeg van.

Kijk ze nou springen… Liefde!

Ik zou heel graag eens willen zwemmen met dolfijnen, maar op Curacao vond ik dat vrij duur voor wat je kreeg. Daarom nam ik genoegen met een zogeheten ‘dolphin encounter’, waarbij je in groepjes van zes het water in gaat en een trainer de tijd neemt om alles over de dolfijn te vertellen. Het beest zelf komt lekker dichtbij en mag volop geaaid worden. Ze voelen een beetje rubberachtig aan, heel gek.

Johan keek toe langs de kant en maakte foto’s van mijn ervaring. De foto hieronder vind ik prachtig; ‘mijn’ dolfijn Caiyo lijkt recht in de lens te kijken en zelfs een soort trots ‘kijk mij eens springen’ te willen zeggen, haha.

Een fotograaf van Dolphin Academy maakte vier foto’s, maar dat was natuurlijk gewoon lopendebandwerk en ging veel te snel om een beetje fatsoenlijk te kunnen lachen. Het zijn dus niet mijn beste kiekjes geworden, op de foto bovenaan deze blog na, dus ik was blij dat Johan er ook op los had geklikt.

De rest van de dag vertoefden we heerlijk aan het prachtige baaitje naast het Sea Aquarium, waar onder meer het Lions Dive Resort zit. De Jan Thiel Baai beviel ons uitstekend, maar hier hadden we het ongetwijfeld ook naar ons zin gehad. Geweldige plek.

We hadden de tip gekregen om op zondagavond eens bij Beach Club Wet & Wild te gaan kijken als we wel zin hadden in een dansje. Nou, stappen op het strand leek ons wel wat, dus namen we een taxi naar de Curacao Beach Boulevard waar deze club zich bevindt. Na een hapje bij een Mexicaans tentje gingen we vervolgens lekker uit ons dak met z’n tweetjes. Het publiek was eigenlijk verschrikkelijk fout en de muziek afwisselend belabberd en eigenlijk-toch-wel-lekker, maar het was zo grappig. Helemaal toen Johan drankjes ging halen en aan de bar versierd werd door niemand minder dan Gerard Joling… Onze avond kon niet meer stuk. ;)

Verder bleek er tijdens ons verblijf op het eiland ook een festival georganiseerd te worden, genaamd Smash the House. Ook daar hadden we wel zin in, dus kochten we kaartjes bij de plaatselijke Albert Heijn. En het was super! De meeste dj’s kenden we niet en het jongetje dat het publiek mocht opwarmen bakte er niet veel van, maar het werd beter en beter. Op een gegeven moment kwam Martin Garrix draaien en dat was echt te gek. Deze Nederlandse dj is pas 17 (!) jaar en gaat nu al de groten achterna. Wat een leven.

De allerlaatste avond op Curacao was daarna alweer aangebroken en we vonden dat we onze vakantie in stijl moesten afsluiten. Lin had ons de tip gegeven om bij Pirate Bay te gaan dineren, omdat je daar -heel romantisch- op de pier kunt zitten. Zonder andere gasten erbij!

Dat sprak ons natuurlijk aan, dus belde ik naar het restaurant om te vragen of het plekje op de pier nog vrij was en of ik die mocht reserveren. Dat kon nog, yay!

Om half 6 al zette de taxichauffeur ons er af. Wij wilden namelijk niets van de zonsondergang missen; die zou het romantische etentje natuurlijk helemaal afmaken. Het voelde heel decadent om achter onze privé-ober aan te lopen en dit tafeltje toegewezen te krijgen.

Het eten was eenvoudig, maar lekker: carpaccio, tournedos en een grand dessert toe. Het was het bijzondere plekje waar wij met alle liefde iets meer geld voor betaalden. Samen wachtten we tot de zon in zee zakte, met een koud wit wijntje erbij, en knepen we elkaar af en toe even in de armen van geluk. Goede gesprekken, veel gelachen, gewoon ultiem genieten.

Helaas was het de volgende dag toch echt voorbij. Aan alles komt een einde, dus ook aan onze meer dan geslaagde vakantie. Het was een zeer verstandige beslissing om in januari even naar de zon te vluchten, dat heeft ons goed gedaan. Fris, fruitig en helemaal opgeladen begonnen we aan het nieuwe jaar. Dat het ons nog maar heel veel ander moois mag brengen!

Follow on Bloglovin

30 Comments

 1. Laura 30 januari 2014 at 07:53

  Dit brengt meteen weer unieke herinneringen terug!

  Wij waren in 2006 op Curaçao en ik heb daar toen wel gezwommen met dolfijnen. Wat een belevenis! En wat een mooie beesten.

  Ik heb overigens later in Eilat nog eens met dolfijnen gezwommen, maar dat was natuurlijker. De beesten moesten naar jou toe komen en jou aanraken. Geen commando’s etc. Minder interactie, maar stiekem veel mooier.

 2. Marieke 30 januari 2014 at 08:07

  WAUW! Ik wil meteen in het vliegtuig stappen nu! Wat een geweldige foto’s! Echt iets wat nog op mijn Bucket List staat!

 3. Veer 30 januari 2014 at 08:25

  *diepe zucht slaakt* Wow Miek, wat een geweldige foto’s en wat een heerlijke verhalen!

 4. sharon 30 januari 2014 at 09:11

  Wauw, prachtige foto’s, kan me goed voorstellen dat je zo weer fris het nieuwe jaar in stapt!

 5. Simone 30 januari 2014 at 09:49

  Ik kan echt alleen maar wauw zeggen, volgens mij hebben jullie een geweldige vakantie gehad!

 6. Brenda 30 januari 2014 at 09:57

  Wauw die laatste avond samen eten op de pier, geweldig! Daar zou ik ook zeker iets meer geld voor over hebben.
  Ik onthoud het voor als ik ooit in dushi curaçao beland.

 7. Natasja 30 januari 2014 at 10:05

  Kan me voorstellen dat jullie daar inderdaad heerlijk genoten hebben, fijne foto’s!

 8. Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 30 januari 2014 at 11:05

  Oh, ik ben zo jaloers! Mijn vriend en ik zitten er echt over na te denken om ook een vakantie naar Curacao te boeken, dus bedankt voor alle tips! Vooral dat restaurant waarbij je op de pier kan zitten, heerlijk!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

 9. Nadia 30 januari 2014 at 11:12

  Geweldig! En dat privéplekje op de pier lijkt me ook echt heerlijk, wauw.

 10. Yolande 30 januari 2014 at 11:45

  Als je echt een keer met dolfijnen wil zwemmen, moet je naar Madeira gaan! Daar kan je voor 60 euro een paar uur lang walvissen en dolfijnen spotten in het wild. Als er een goede groep wilde dolfijnen bij zit, die nieuwsgierig zijn naar de mensen op de boot, mag je het water in gaan en met ze zwemmen. Heel bijzonder en honderd keer leuker dan het routinewerk in van die parken of baaien. Dan kiezen de dolfijnen er echt voor om met je mee te zwemmen en kan je ze zien in het wild. Voor mij was het een hele bijzondere ervaring en ik zou het iedereen aanraden, daarnaast is Madeira voor de rest ook een heel tof eiland ;D

 11. Anne 30 januari 2014 at 12:03

  Oh man, wanneer kan ik boeken :(. Wat een super vakantie. Dolfijnen wil ik ook nog wel eens in het echt meemaken. Dat etentje op een prive pier, klinkt super relaxed. De perfecte afsluiting van een mooie vakantie.

 12. PSbyDila.com 30 januari 2014 at 12:55

  Wat een prachtige foto’s! En die buis in het water als kijkspot is ook heel gaaf bedacht.

 13. Geertje 30 januari 2014 at 13:48

  Wat een onwijs mooie foto’s. En wat een gaaf plekje om te dineren… Ik ben jaloers!

 14. Lin 30 januari 2014 at 15:05

  Oooh paradise.

 15. Kims leeshoekje 30 januari 2014 at 15:12

  Ik volg jouw blog al een tijdje, dus ik vond het wel zo netjes om eventjes te reageren. ;-)

  Dit zijn super mooie foto’s! *smelt*

 16. lisa 30 januari 2014 at 15:59

  Wat een heeeeerlijke foto’s! Als ik die bruine gezichte zie, begin ik zooo te hunkeren naar de zon. Heerlijk, hoor. Fijn dat jullie zo genoten hebben.

 17. inge 30 januari 2014 at 18:28

  nah, weeeeer geweldig. tsss. ;-)
  die foto dat je in zo’n cilinder in het water staat? super! dat lijkt me ook zo gaaf om mee te maken!!!
  en die dolfijnen, daar ben ik nog niet over uit hahaha
  dat etentje, superspeciaal natuurlijk <3 en dan voel ik me best jippie, hoe vaak wij niet de zon in zee (ik weet het, noordzee is geen vergelijk met daar, maar TOCH ;-) hebben zien zakken, samen, lekker drankje erbij.. geen haast.. owwww ik wil zomer! nu!

 18. Marlissa 30 januari 2014 at 18:47

  Prachtige foto’s!! Ziet er zo mooi uit en wat een geweldige dieren zijn het. Ik heb wel een aantal keren met ze gezwommen, maar je krijgt er inderdaad nooit genoeg van.

 19. Resy 30 januari 2014 at 19:23

  Wauw prachtige foto’s zijn het, vooral die eerste met de dolfijn! Ik zou inderdaad ook heel graag een keer met dolfijnen willen zwemmen, lijkt me een geweldige ervaring

 20. LNNK 30 januari 2014 at 19:51

  Jeetje wat een fijne foto’s! Nu wil ik daar ook heen :)

 21. Rory 30 januari 2014 at 21:17

  Mooie foto’s! Met de nieuwe camera gemaakt? Nikon toch? Heerlijk, zin om weer op vakantie te gaan als ik dat zie. Maar met een verre vakantie moeten we nog even wachten met een kleintje van nog geen twee (vind ik in onze situatie. Ik zou graag weer naar ons ’tweede thuis’ Santika Beach in Tuban, Bali willen. Iedereen moet het natuurlijk zelf weten).

 22. Mieke 30 januari 2014 at 22:08

  Wat gaaf, met die dolfijnen!
  Verder oom weer super fijne foto’s. Jammer dat dit de laatste post over Curaçao was.

 23. Sheelagh 31 januari 2014 at 09:52

  Zo leuk, met dolfijnen zwemmen! Wil ik ook altijd nog eens doen. Dolfijnen waren vroeger al mijn lievelingsdieren :)

 24. Willemvk 31 januari 2014 at 11:13

  Geweldig zo’n prive diner op een pier.

 25. Fleur 01 februari 2014 at 09:36

  Wat een goede tip! Ik ga in mei naar Curacao en ben er inmiddels paar keer geweest maar wist niet dat je bij Pirate Bay ook dat privediner op de pier kon hebben. Je moet dus bellen en dan kan je er specifiek naar vragen? op de website zie ik er niets over staan namelijk. Wel topidee! Wij twijfelen ook nog of we met dolfijnen willen zwemmen, andere keren niet gedaan maar het blijft een beetje lonken haha.

  1. Marieke 02 februari 2014 at 10:13

   Ja, gewoon even bellen en vragen of het tafeltje op de pier nog vrij is. ‘Dressed dinner’ noemen zij het zelf. Veel plezier alvast!

 26. Petra 01 februari 2014 at 14:08

  Wat een heerlijke foto’s weer, kom er helemaal van in vakantiesferen. En wat romantisch, zo’n diner!

 27. Indira 03 februari 2014 at 11:30

  Wauw, echt een prachtig plekje! Dat vergeten jullie nooit meer!

 28. Janique 03 februari 2014 at 17:10

  Wauw! Er staan nog heel veel reizen op mijn verlanglijstje, maar dit wordt er eentje als ik werk, om samen met mijn toekomstige hubbie helemaal tot rust te komen en wat feestje mee te pakken… Dat dineren op die pier: een momentje op mijn bucketlist!

 29. Stephanie 10 februari 2014 at 03:20

  HEERLIJKE foto’s, wauw! Dat water, love it! En dolfijnen zijn al helemaal te gek <3! Wat een geweldige reis! Curacao lijkt mij ook wel wat met m'n vriend, maar wij willen graag eerst richting Bali. Helaas nog 2-3 jaar sparen *huil*!

  Gaaf trouwens dat diner, super! Leuk stel!